1/2

Resident Evil: Operation Raccoon City

Mahmut Saral 10.02.2012 - 17:40
OYNADIK! Raccoon City'de işler fena halde ters gidiyor
Capcom'un en karlı serilerinden olan Resident Evil, 2012'de yeni üyeleriyle bir bir karışmıza çıkıyor. Operation Raccoon City, bunlar arasında online oynanışa odaklı olarak işleyen tek yeni Resident Evil oyunu. Aslında benzer bir düşünce, yıllar evvel Outbreak serisiyle PS2'de denenmiş, ancak bu deneme başarılı olmamıştı. Şimdi ise, projenin arkasında SOCOM serisinden tanıdığımız Slant Six Games var. Yine de Resident Evil hayranlarının içi pek rahat değil. Zira Slant Six Games, seriyle daha önce alakası olan bir firma değil, aynı zamanda Sony platformları dışında da daha önce bir projede çalışmamış. Capcom desteğiyle bakalım bu projede neler yapacak.

Resident Evil: Raccoon City, PC, PS3 ve X360 platformları için 23 Mart'ta Avrupa'da satışa sunulacak. Dolayısıyla tam sürüm oyunu oynamak için daha vaktimiz var, ancak bu sırada gelin, elimize ulaşan ön inceleme sürümünde ne gibi detaylar var, birlikte bakalım.

Yine sana geldim garip şehir

Operation Raccoon City'de senaryo modu ve dört kişiye online Co-Op bulunuyor. Menülerde gezindiğimizde galeri başlığı, en iyiler sıralama listesi ve kendi karakterlerimize ait istatistik tablolarının bulunduğu menü gibi başlıklar mevcut. Deneme sürümünde online modunu oynayamadığımız için, biz de senaryo modunda saatlerimizi harcadık.

Operation Raccoon City'de Resident Evil 2 ve Resident Evil 3'ün arasındaki bir dönemdeyiz. T-Virüs giderek yayılmakta, işler giderek içinden çıkılmaz bir hal almaktadır. Biz de bu senaryoya, USS (Umbrella Güvenlik Servisi) timine mensup bir karakteri seçerek dahil oluyoruz. Campaing seçeneğini işaretleyip, karakter seçim ekranına geldiğimizde, bizi dört karakter karşılıyor: Spectre, Beltway, Bertha ve Vector. Her birinin kullandığı silahlar ve yetenekleri farklı. Örneğin Spectre, bir keskin nişancı. Arkada kalarak takımı koruyabiliyor. Beltway ile Bombacı Mülayim misali patlayıcılarla ilgileniyoruz. Bertha sağlıkla, Vector da gizlilikle ilgileniyor. Birini seçiyor ve haritaya adım atıyoruz. Karşılaşacağımız pek çok farklı düşman tipi olsa da, yapacaklarımız genel olarak aynı; mıntıka temizliği!

Resident Evil: Operation Raccoon City
Aç kollarını bana

Ekip bir araya toplanınca, minik bir konuşma gerçekleşiyor ve sonrasında harekete geçiyor. Peki konuşmayı kim yapıyor dersiniz? Resident Evil'ın sevilen karakterlerinden Hunk! An itibarıyla ekibimizin başındaki kişi o. Tabii daha sonra neler olur, bilinmez. Daha fazla tahminlerle ilgilenmeden yola çıkıyor ve öldürmeye başlıyoruz. Evvela öldürdüklerimiz, zombi değil. Nasıl biz bir ekipsek ve kaosu bir an evvel durdurmaya çalışıyorsak, bizi durdurmak isteyen başkaları da var. Dolayısıyla hem onlara, hem de zombilere karşı savaşmak zorundayız.

Oyunun ilk dakikalarında kapalı mekanlarda taban tepiyoruz. TPS bakış açısıyla ilerlerken, bir objenin arkasına geçtiğimizde otomatik olarak siper alabiliyor, istersek sadece elimizi dışarı çıkarak ateş edebiliyoruz. Kullanabileceğimiz bir büyük bir de küçük silah oluyor ilk başta. Sol alt köşede yer alan mini envantere, sağlık spreyi, bomba ve panzehir yerleştirebiliyoruz. Tabii ki tüm bunları, etraftan bulmamız gerekiyor.