1/2

Resident Evil 2 Remake Ön İnceleme

Ahmet Özçilingir 24.12.2018 - 16:46
Yeni nesil Resident Evil 2

Sadece yan durduğunda çalışan, yalvar yakar aileme aldırdığım ikinci el PlayStation’da oynadığım ilk oyunlardan biri Resident Evil 2, diğeri Resident Evil 3, üçüncüsü ise Metal Gear Solid’di. Bu üç oyun, şu anda bu işi yapmama, otuzlu yaşların ortasında hala oyun dünyasından kopamayışıma sebep olan oyunların başında geliyor. Metal Gear Solid serisinin geldiği son nokta malum. Konami kalaylamayı hak eden işler yaparken, Capcom’da ise durumlar tamamen farklı. Resident Evil 7 ile serinin köklerine sağlam bir dönüş yapan Capcom, Resident Evil 2 Remake ile bu geri dönüşü adeta  perçinlemek istiyor. Capcom, bir yandan benim gibi “eski nesil” oyuncuların eski bir dostu daha afilli kıyafetleri ile yeniden ağırlamasını isterken, “yeni nesil” oyuncuları ise, Resident Evil serisi ile tanıştırmak istiyor. Gelen onlarca oynanış videosuna bakacak olursak yeni Resident Evil 2 bu buluşmaya oldukça hazır görünüyor.

Resident Evil 2

Resident Evil 2 Ön İnceleme

Capcom’un köklere dönüş politikasının son meyvesi Resident Evil 2’yi dalından kopartıp tadına bakmak için artık çok az bir zaman kaldı. Eski bir dostla yeniden buluşacak olmanın heyecanı içinde, oyunun çıkışına kalan son bir aylık zamanı eritmek için yeni Resident Evil ile ilgili elimizde neler var, yeni oyunda bizi neler bekliyor bir göz atalım. Capcom, Resident Evil 7 ile; karanlık, korku dozu yüksek, hayatta kalma öğeleri fazla olan, grafik ve oynanış olarak yeni nesil, ancak felsefe olarak köklerine bağlı bir oyunla karşımıza çıkmıştı. Birinci şahıs bakış açısına sahip oyun, pek çok açıdan Resident Evil’ı Resident Evil yapan dinamiklere sahipti. Daha önce benim de sevdiğim Resident Evil oyunları arasında yer alan Resident Evil Survivor’da yine birinci şahıs bakış açısı kullanmış olan Capcom, Resident Evil 7’de de bu kamera açısını kullandı ve ortaya gayet iyi bir oyun çıktı. Yeni Resident Evil 2’de Resident Evil 4 ile oyun dünyasına giren omuz hizası bakış açısına tekrar geri dönülüyor.

Resident Evil 2

Eski felsefe, modern bakış açısı

Kayıp olan abisi Chris’i bulmak için Racoon City'ye gelen Claire Redfield ve Racoon City Polis Departmanı'nda henüz işe başlamış çaylak polis olan Leon S. Cennedy, Resident Evil 2’nin oynanabilir karakterleri olacak. Her iki karakter de orijinal tasarımlarından biraz daha farklı görünseler de, hem Claire’in hem de Leon’un tasarımlarının hoşuma gittiğini söyleyebilirim. Her iki karakter de, hem daha modern, hem de daha gerçekçi bir görünüme kavuşmuş.  Burada hemen şu saptamayı da yapalım. Capcom karakter ve kostüm tasarımlarına ekstra bir özen göstermiş. Bunun sebeplerinden biri de, Capcom’un Resident Evil 2’de oyun içi para kullanarak kozmetik ürün satacak olması. Resident Evil 2’de Claire ve Leon için çok farklı kostüm seçenekleriyle karşılaşacağız. Oyunu bitirince farklı kostümler açma devri sona ermiş gibi görünüyor.

Resident Evil 2

RE Engine'in gücü sonuna kadar kullanılmış

RE Engine’in geliştirilmiş bir versiyonunu kullanan yeni Resident Evil 2’de, sadece kostümlerdeki ve karakterdeki ayrıntı değil, kaplama kalitesinde, ışıklandırmalarda ve özellikle zombi tasarımındaki detaylar da gerçekten “yeni nesil”  Resident Evil 2’nin bizi beklediğinin sinyallerini veriyor. Karanlık mekanlarla çok fazla karşılaşacağımız oyunda, fenerimizi sıklıkla kullanacakmışız gibi görünüyor. Işıklandırma kalitesi işte burada karşımıza çıkıyor. Fenerden çıkan ışık huzmelerinin duvarlardaki yansıması oldukça iyi görünüyor. Capcom sadece grafik kalitesi konusunda iyi bir oyunla karşımıza çıkmayacak, bu grafik kalitesini PC’de saniyede 60 kare oranıyla oyunseverlere sunacak. Bu da zaten optimizasyon konusunda başarılı olan Capcom’un RE2’ye ne kadar önem verdiğini gösteren ayrıntılardan biri.   Zombiler karanlıkta bir anda belirdiğinde, korku dolu anlar bizi bekliyor gibi görünüyor.

Resident Evil 2