Remedy iki yeni oyun üzerinde çalışıyor

Batuhan İnce 15.02.2020 - 01:25
Control ile işleri biraz da olsun yoluna koymayı başaran Remedy, iki yeni oyun üzerinde çalıştığını finansal raporunda doğruladı.

Max Payne ve Alan Wake ile kendilerine has bir oyuncu kitlesini etrafında toplamayı başaran Remedy Entertainment, 31 Aralık’ta yayınladığı finansal raporunda iki yeni oyun üzerinde çalıştığını açıkladı.

Hikaye anlatımı ve oynanış dinamikleri konusunda ne kadar yaratıcı bir firma olduğunu kanıtlayan Remedy, Microsoft konsollarına özel olarak çıkarttığı Quantum Break ile birçok oyuncunun gözünde başarısız bir iş çıkartmıştı. Microsoft ile anlaşmaları sona erdikten sonra satışa sundukları Control, sahip olduğu oynanış dinamikleri ile oldukça beğeni toplamıştı. Şuan için Remedy'de işler rayına oturmuş gibi görünüyor.

Remedy, 31 Aralık 2019’da yaptıkları yatırımcı görüşmesinde ortaya sunduğu rapor ile iki yeni oyunun duyurusunu yaptı. Bu oyunlardan ilki henüz hakkında hiçbir duyuru olmayan bir oyun olduğu için çok yorumda bulunamıyoruz, ancak finansal raporda bu oyunun Remedy’nin kendine ait bir markası olduğunun altı çizilmiş. Firmanın geçtiğimiz aylarda Alan Wake serisinin isim haklarını Microsoft’tan satın aldığını göz önünde bulundurursak yeni bir Alan Wake oyununun yolda olduğunu tahmin edebiliriz. Elbette bu oyun bambaşka bir seri de olabilir, resmi bir duyuru yapılmadan oyun hakkında sadece dedikodular ve beklentiler üzerinden konuşabiliriz.

Remedy iki yeni oyun üzerinde çalışıyor

Üzerinde çalıştıkları ikinci oyun ise Vanguard kod adı ile geliştirilen servis tabanlı bir online deneyim olarak açıklanmış. Destiny ve The Division benzeri bir yapımın bizleri beklediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Remedy’nin kendine has oynanış elementlerini, uzun vadeli bir online altyapı ile oyunculara sunmayı amaçlayan Vanguard Projesi henüz geliştirme sürecinin çok erken aşamalarında.

2019 yılında piyasaya sürülen diğer oyunlara kıyasla Control, satış anlamında firmayı çok memnun edememişe benziyor. Hala oyunu deneyimleyememiş birçok oyuncu olduğunu söyleyen firma, Control’e bu yıl içerisinde içerik eklemeye devam edecek. Remedy, bu yaz oyuna eklenecek olan hikaye DLC’si ile Control ve Alan Wake evreni birbirine bağlayarak oyuncuların ilgisini çekmeyi amaçlıyor.

Remedy aynı zamanda Xbox One için ücretsiz bir birinci şahıs nişancı oyunu olan Crossfire X’in de geliştirme sürecini üstleniyor. Oyunun bu sene içerisinde çıkacağı da gelen bilgiler içerisinde mevcut.

Remedy’nin son oyunu olan Control’ü satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 13:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.02.2020 09:50
Quantum Break kime göre başarısız?? O oyuncu dediklerin kendileri başarısız asıl. Beceriksizliklerini oyuna atmasınlar. Oyunu oynayamayınca hemen oyun başarısız olur. Yav he he.
MK Okuru
MK Okuru 22.02.2020 09:48
14.30 haberde öyle demiyor. Oyun başarısız diyor.
---
"Birçok oyuncunun gözünde..."
MK Okuru
MK Okuru 17.02.2020 14:30
beklentileri tam olarak karşılayamadı,yoksa gayet güzeldi bence de
Kalan Karakter: 300 Gönder
IIOlorinII
IIOlorinII 16.02.2020 16:33
Oyun evrenleri zaten bağlı Controlde ki bazı notlarda Alan Wake evrenine göndermeler var. Göndermeyi geçtim hatta direk bağlantılı olduğunu belirtiyor.
MK Okuru
MK Okuru 17.02.2020 18:44
Günaydın yenimi farkettin :))
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.02.2020 14:50
Kotaku dan editör bir arkadaşımın bana sızdırdığı bilgiye göre, Remedy'nin yeni devam oyunu 1996 da piyasaya sürülen Death Rally oyununun yenisi olacakmış. Hatta şöylede bir iddia var ki max payne, quantum break ve diğer remedy oyunlarındaki karakterleride oyun içinde görebileceğiz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.02.2020 15:53
Yeni cikan xbox ozel ciksin bu oyun pc cikmasin satisi alt ust eder iste alan wake 2 xbox ciksin ps5 tam rakip olur ama pc cikmicak
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.02.2020 04:44
Alan Wake oyunun tek nefret ettiğim noktası camera açısıydı. Şöyle üçüncü kişi bakış açısını merkeze alsaydı, Max Payne gibi falan, ne güzel olurdu!
Kalan Karakter: 300 Gönder
Remedy iki yeni oyun üzerinde çalışıyor
İlginizi Çekebilir