RE: Operation Raccoon City'nin yeni detayları

Murat Sağlam 30.05.2011 - 14:49
PlayStation Magazine yeni detayları ortaya çıkardı
Temmuz ayında resmi PlayStation Magazine dergisinin kapağında boy gösterecek olan Resident Evil: Operation Raccoon City için yeni detaylar internete sızdı. Bakalım elimizde bu kez neler var?

RE: Operation Raccoon City'nin yeni detayları
Öncelikle oyun dört sınıf seçeneğine sahip olacak. Bu karakter sınıfları, Recon, Medic, Surveilance ve Heavy Weapons olarak adlandırılıyor. Aralarındaki fark ise örneğin Recon, Medic'ten çok daha hızlı hareket ederken, sınıflar arasında en dayanıklı olanı doğal olarak Heavy Weapons olacak.

Her sınıfın kendine özel dokuz "skill" yani yeteneği ve on iki ayrı silah seçeneği olacak. Her bölüme başlarken bu silahlardan ve yeteneklerden birini seçerek, o bölümün nasıl geçeceğini tahmin etmeniz ve ona göre seçim yapmanız gerekecek.

Oyunda yer alacak düşmanların bir kısmı da ortaya çıktı. Operation Raccoon City'de zombiler, Hunter'lar, Tyrant, Spec Ops askerleri ve Leon Kennedy düşmanımız olacak.

RE: Operation Raccoon City'nin yeni detayları
Operation Raccoon City'nin kontrolleri ise klasikleşmiş Resident Evil oyunlarından farklı olacak çünkü hareket ederken hedef alma ve ateş etme imkanına sahip olacağız. Ayrıca siper alma, sağlık doldurma ve "blind fire" yani siperdeyken elinizi çıkararak yaylım ateşi açmanıza imkan tanıyacak.

Resmi PlayStation dergisinin oynadığı versiyonda herhangi bir deneyim ya da geliştirme sistemi bulunmazken, Slant Six geliştiricileri oyunun piyasaya sürülecek versiyonunda bu sistemin olup olmayacağı konusunda bir açıklama yapmamışlar ama olmayacağını da söylememişler.

Düşmanlarınızdan korunmak ya da yakalandığınızda kurtulmak için bir yakın dövüş opsiyonu da oyuna eklenmiş. Dergi bu sistemi "hızlı gelişen Kung-Fu hareketlerine benziyor." diyerek tanımlamış. Fakat bu hareketler sırasında korunmasız kalacağınız ve diğer düşmanlar tarafından saldırıya uğrayacağınız da belirtilmiş.

RE: Operation Raccoon City'nin yeni detayları
Raccoon City'de öldürdüğümüz (!) zombileri yerden kaldırarak kalkan gibi kullanabileceğiz. Ben şahsen zombiye elimi bile sürmezdim ama yapacak birşey yok :)

Son olarak, eğer kanlı canlı düşmanlarınızdan birine ölümcül bir yara açamazsanız, vurduğunuz noktadan sızmaya başlayan kanın kokusu, etraftaki zombileri o alana toplayacak ve işler birbirine girecek.

Şu anda dergiden alınan bilgiler bu kadar. Gelişmeler oldukça aktarmaya devam edeceğiz.
Yorumlar 60
MK Okuru
MK Okuru 8.10.2024 21:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
RE: Operation Raccoon City'nin yeni detayları
İlginizi Çekebilir