Razer Kishi V2 inceleme

Ersin Kılıç 5.05.2023 - 15:17
İlk versiyona göre çok daha fazla yeniliğe sahip olan Razer Kishi V2 inceleme içeriğimizde cihazın performansına göz atıyoruz.

Akıllı telefonlarımızı adeta el konsoluna çeviren aksesuarlar uzun süredir hayaımızda yer alıyor. İrili ufaklı birçok model olsa da çok daha keyifli bir oyun deneyimi sunan cihazların sayısı oldukça az. Oyuncu ekipmanlarından bildiğimiz ve son yıllarda çok farklı ürünlere imza atan Razer firması da geçtiğimiz yıllarda Kishi modeli ile karşımıza çıkmıştı. Çok daha özgürlük sunan Razer Kishi V2 inceleme içeriğimizde ise bu modelin yenilenen versiyonuna birlikte bakalım.

Razer Kishi V2 inceleme / iOS sürümü

Razer Kishi V2 inceleme - 1

RazerKishi V2 inceleme

Öncelikle Razer Kishi V2 modelinin Android ve iOS destekli olmak üzere iki farklı sürümü bulunuyor. benim test ettiğim model iOS versiyonu. Test süreci boyunca hem iPhone 11 hem de iPhone 14 Plus modeli ile kullanma şansına sahip oldum. Burada tabi ki akla gelen ilk detay iki model arasındaki boyut farklı olacaktır.

Evet, Razer Kishi V2 bu konuda kullanıcılara çok geniş bir seçenek sunuyor.Kızaklı yapısı sayesinde tüm iPhone modelleri ile bu cihazı sorunsuz kullanabiliyorsunuz. Örneğin test ettiğim iPhone 11 modelinin 6.1 inç ekranı bulunuyor. iPhone 14 Plus modeli ise alabileceğiniz en büyük iPhone modellerinden birisi, bu modelde ise 6.7 inçlik bir ekran bulunmakta.

İlginizi Çekebilir: Razer Blackshark V2 Oyuncu Kulaklığı

Tasarım

Razer Kishi V2 incelemesi

RazerKishi V2 inceleme

Diğer taraftan ilk modelde hatırlayabileceğiniz gibi yanaklı, kavisli bir yapı bulunuyordu. Yani telefonu yuva içerisine yerleştiriyor ve böylelikle düşmemesini sağlıyordunuz. Razer Kishi V2 modelinde ise bu yuva yapısı tamamen kaldırılmış. Kızaklı yapı ile telefonu lightning girişine oturtuyor ve kızağı bırakıyorsunuz. Kavisli yapı olmamasına rağmen o kadar sağlam bir sistem kullanılmış ki cihazı taktıktan sonra elinizi sallasanız bile milim kıpırdama olmuyor. 

Tasarımda en sevdiğim noktalardan birisi de kılıflı ve kılıfsız kullanım imkanı sunması. Telefonu oturtuğunuz kısımda, sağ ve sol tarafta iki tane silikon malzeme bulunuyor. Kılıfsız kullanıyorsanız zaten direkt olarak telefonunuzu takıp oyun oynamaya başlıyorsunuz. Fakat kılıf kullananlardansanız bu silikonları çıkarıp, çok kalın bir kılıfa sahip olsanız da telefonunuzun cihaz içerisine tam olarak oturmasını sağlayabiliyorsunuz.

Razer Kishi V2 gamepad inceleme

RazerKishi V2 inceleme

Kishi V2 oldukça sade bir tasarıma sahip, özellikle ilk versiyon ile kıyasladığınızda. Telefonu cihaza takıp sökmek çok kolay. Ergonomik olarak oldukça iyi. Kavraması kolay ve elinize tam olarak oturuyor. Dediğim gibi telefonun düşmesi imkansız ve denge konusunda da son derece stabil tasarlanmış.

Sağ alt tarafta şarj girişi var. Telefonun kendi şarj girişini doğal olarak Kishi 2 bağlantısı olarak kullandığımız için böyle bir çözüme gidilmiş. Böylelikle oyun oynarken bile şarj kablosunu takabiliyorsunuz. Yerleşimi iyi, Sizi rahatsız etmiyor. Hele ki kıvrımlı özel bir kabloya sahipseniz çok daha iyi bir kullanım sunuyor.

Tuş yapısı ve kullanım detayları

Razer Kishi V2 inceleme - 2

RazerKishi V2 inceleme

123 gram ağırlığa sahip olan cihazda tuş takımı olarak da alıştığımız dizilimi görüyoruz. Analog çubuklar ve yön tuşları dışında tabi ki sağ tarafta X, Y, A ve B tuşları yer almakta. Ayrıca tek basışta ekran görüntüsü, basılı tuttuğunuzda ise ekran kaydı almanızı sağlayan bir tuş da bulunuyor. Ayrıca canlı yayına geçmek için bir tuşa da yer verilmiş. Şu anda Youtube ve Facebook desteği var ama Razer yakında Twitch platformunu destekleyeceğini de belirtiyor.

Tetik tuşlarına baktığımızda ise klasik olarak R1, R2 ve L1, L2 tuşlarını görüyoruz. Razer burada bir farklılık da yapmış ve tetik tuşlarının R4 ve L4 olmak üzere iki tuşa daha yer vermiş. Ben çok kullanma ihtiyacı hissetmedim ama tuşları özelleştirerek farklı oyunlarda daha farklı kullanım sağlanabilir diye düşünüyorum. Hafif iç kısımda kalmaları bir alışma sürecini de getirecektir muhakkak. 

Razer Kishi V2 inceleme - 3

RazerKishi V2 inceleme

Tabi gamepad'lerden alıştığımız tetik tuşlarının olması cihaz için büyük avantaj. Bu yapı hem yarış oyunlarında hem de shooter diye tabir ettiğimiz aksiyon oyunlarından çok daha keyif almanızı sağlıyor. Özellikle bu türdeki oyunları oynarken baya baya el konsolu kullandığımı hissettim diyebilirim. 

Bunun yanı sıra Oddmar gibi platform oyunlarında da bu cihazı kullanmak oldukça keyifli. Yaptığım testler sırasında Diablo Immortal'ı da Kishi V2 ile oynadım. Oyunlarda özellikle dokunmatik paneli kullanmadığınız için ekranın tamamını görebilmek hem daha iyi bir oyun deneyimi sağlıyor hem de tüm detayları görmenize neden oluyor. Diablo gibi oyunlar gerçekten de bu cihazla çok daha efektif oluyor diyebilirim.

Razer Kishi V2 inceleme - 4

RazerKishi V2 inceleme

Tabi iyi bir bağlantıya sahipseniz cihazın asıl güzelliğiorada ortaya çıkıyor. Çünkü mobil platformda kullanacağınız Steam Link, P Remote Play ya da bulut tabanlı sistemler ile hem PC hem de konsoldaki AAA oyunları bu cihazla oynamak mümkün. Ben testler sırasında Resident Evil 4 Remake ve Hogwarts Legacy gibi oyunları test ettim. 

Tabi bulut sistemi değil de mevcut sistemlerinizde oynuyorsanız PC ya da konsolunuzun da açık olması gerektiğini ve aynı WiFi hattı üzerinde olmanız gerektiğini unutmayın. Dediğim gibi iyi bir bağlantınızın da olması gerek. Benim evde çok iyi olmadığı için zaman zaman lag problemi ile karşılaştığım anlar oldu. Diğer taraftan Geforce Now gibi bulut tabanlı sistemleri kullanıyorsanız yine avantajlı bir kullanım yakalamış oluyorsunuz.

Razer Kishi V2 inceleme - 5

RazerKishi V2 inceleme

Razer Kishi V2 modelini benzer ürünlerden ayıran en büyük özellik ise kendi arayüzüne sahip olması. Zaten tak çalıştır mantığında işleyen cihaz için Nexus isimli bir arayüz programına yer verilmiş. Marketten bu uygulamayı indirdiğinizde tek tuşla açıp kapatabiliyorsunuz. Yani cihaz üzerinde bir Nexus tuşu bulunuyor. Bu programda ise desteklenen tüm oyunlar kategoriler halinde ayrılmış. Böylelikle hangi yun cihazı destekliyor karmaşasından kurtulmuş oluyorsunuz.

Tabi bu noktada cihazın eksiği değil de en büyük sıkıntısı karşımıza çıkmış oluyor. Çünkü marketteki tüm oyunlar doğal olarak Kishi V2 ya da benzer kontrol cihazlarının desteğine sahip değil. Özellikle PUBG MOBILE gibi çok sık oynanan yapımlarda destek bulunmuyor. Tabi bu tarz rekabete dayalı oyunlarda rekabeti etkilememesi açısından bu işleyişe imza atılması normal. Diğer tarata ben FIFA Mobile gibi oyunlarda desteklenmediğini görünce üzülmedim desem yalan söylemiş olurum :)

Razer Kishi V2 inceleme - 6

RazerKishi V2 inceleme

Dediğim gibi Diablo Immortal gibi oyunların yanı sıra shooter, yarış ve platform oyunlarında gerçekten de el konsolu gibi hissetmenizi sağlıyor. Desteklenen oyun sayısı bu cihazlar için her zaman bir problem olacak, bunu kabul etmek gerek.

Diğer taraftan Nexus yazılımı doğal olarak büyük avantaj ama daha da geliştirilmesi şart. Sonuç olarak herhangi bir şarj derdi de olmayan Razer Kishi V2 modeli şu anda bu türde alabileceğiniz en iyi cihazlardan birisi. Bu tarz bir ekipman arıyorsanız göz atmanızda fayda var diyebilirim.

Razer Kishi V2 inceleme - 7

RazerKishi V2 inceleme

Teknik Özellikler

  • Bağlantı: Lightning
  • Pil ömrü: Şarj gerektirmiyor, telefona direkt bağlanıyor 
  • Tetik tuşları: Var
  • Özel uygulama: Nexus 
  • İstenen sistem: iOS 15.4 veya üzeri
  • Boyutlar: 92,2 mm x 180,7 mm x 33,9 mm
  • Ağırlık: 123 g
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 2.11.2024 11:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.08.2023 20:54
shooter oyunlarında başarısız sağ analoğun konumu xbox vari olması için aşağı konumlandırılmış ama yoruyor onun haricindeki oyunlarda iyi
Kalan Karakter: 300 Gönder
Razer Kishi V2
İlginizi Çekebilir