Razer Deathadder V3 Pro inceleme

Ersin Kılıç 17.02.2023 - 15:32
Razer Deathadder V3 Pro inceleme içeriğimizde firmanın en çok satan serilerinden birinin yenilenmiş versiyonuna göz atıyoruz.

Razer Deathadder V3 Pro İnceleme: Razer'ın en sevilen mouse serilerinden bir tanesinin de Deathadder serisi olduğunu söyleyebiliriz. Daha ilk versiyonundan itibaren kendi çizgisini oluşturan ve oyunculara rahat bir kullanım sunan bu serinin yeni bir modeli daha çıktı. Bir süredir Razer Deathadder V3 Pro modelini kullanıyorum ve bu içeriğimizde de oyuncu faresinin kullanım detaylarından size bahsedeceğim.

Razer Deathadder V3 Pro inceleme

Razer Deathadder V3 Pro inceleme

Firmanın en çok satan serilerinden biri olan Deathadder serisi zamanla birçok yeniliğe kavuşmuş olsa da aslında o alıştığımız çizgisini tasarım anlamında çok bozmayan bir seri. Özellikle ilk nesillerini yıllarca kullanmış bir oyun sever olarak bu yeni modele geçtiğimde bir alışma süreci yaşamadım. Biliyorsunuz uzun süre kullandığınız bir ekipmandan farklı bir ekipmana geçtiğinizde bu hissiyatı yaşarsınız. Tasarım anlamında çok daha farklı olan Viper modelinden Deathadder V3 Pro'ya geçtiğimde ise bu alışma sürecim çok daha hızlı oldu.

Bu modelin en önemli özelliklerinden birisi tabi ki kablosuz olması. Tabi tasarım çizgileri aynı olsa da aslında fareyi kullanmaya başladığınız anda ne kadar hafif olduğunu hissediyorsunuz. Espor faresi olarak da adlandırılan bu model sadece 63 gram ağırılığına sahip. Hem kablosuz olup hem de bu kadar hafif bir yapıya sahip olması oldukça önemli.

Razer Deathadder V3 Pro inceleme

Ürünün kutu içeriğine baktığımızda ise tabi ki Deathadder V3 Pro dışında dongle, bir adaptör, oldukça şık örgülü kablo, dökümanlar ve grip tape dediğimiz farenin alt kısmına yapıştırabileceğiniz etiketler çıkıyor. Tabi kablosuz özelliğini adaptör ve dongle sayesinde iki farklı şekilde kullanmak mümkün.

Dilerseniz direkt olarak 1000 Hz modunda kullanabiliyor ya da adaptöre takarak 4000 Hz modunda çok daha performanslı kullanabiliyorsunuz. Tabi bu iki mod arasındaki pil ömründe farklılık olduğunu da belirtmem gerek. 4000 Hz modunda 24 saat kullanım sağlarken 1000 Hz modunda ise bu sayı 90 saate kadar çıkabiliyor. 

Razer Deathadder V3 Pro inceleme

Kutudan çıkan kablo gerçekten de çok şık. Benim test ettiğim model beyaz renkte ve alıcısından dongle'ına, kablosundan ürünün kendisine kadar oldukça şık bir görünüme sahip. Daha çok koyu renkte aksesuarları seviyor olsam da bu modeli test ederken "acaba tüm aksesuarlarım beyaz olsa nasıl dururdu?" diye içimden geçirdim diyebilirim. Özellikle masa düzeni, aksesuar konusunda hevesli bir kullanıcı olarak yakında tamamen beyaz bir sisteme dönme ihtimalimi de ortaya çıkarmışa benziyor.

Razer Deathadder V3 Pro inceleme

Ürünün tasarımına baktığımızda klasik tuşlar ve tekerlek yapısı dışında sol tarafa iki tuş daha konumlandırıldığını görüyoruz. Yani bu konuda da özüne sadık bir tasarım çizgisi tercih edilmiş. Arka tarafa doğru bir Razer logosu bulunuyor. Bu logoda alışılmışın akasine RGB ışıklandırmaya yer verilmemiş. Bunun nedeni ise tahmin edebileceğiniz gibi kablosuz olması ve daha iyi pil performansı sunmasından kaynaklanıyor. Tekerleğin hemen ön tarafında bir bildirim ışığı var ve şarj durumunu buradan kontrol edebiliyorsunuz. Yeri gelmişken çıkan kablo Tip-C ve ürün bu kablo ile kullanırken de şarj edilebiliyor.

Razer'ın yeni modellerinde kullandığı smart tracking, motion sync gibi özellikleri bünyesinde barındıran bu model, hyperspeed teknolojisi ile kablosuz performansı açısından gerçekten de üst düzey bir kullanım sunuyor. Asimetric Cut-off özelliği sayesinde zeminden farkını bile ayırabilen bir sensör konumlandırılmış. ürünün alt kısmında DPI ayar tuşu bulunuyor. Buradan hazır profiller arası geçiş yapabiliyor ya da Synapse uygulaması üzerinden ayarlamaları manuel olarak da yapabiliyorsunuz.

Razer Deathadder V3 Pro inceleme

Ergonomik olarak oldukça rahat bir kullanım sunan Deathadder V3 Pro kavisli yapısı sayesinde özellikle uzun parmaklarınız varsa elinize tam oturuyor diyebilirim. Ürünün dış aksamında sert plastik yerine mikro-doku kaplama kullanılmış. Zaten bu yeni yapısı sayesinde bir önceki modele kıyasla %25'lik daha hafif olması sağlanmış.

Deathadder V3 Pro dediğim gibi espor oyuncuları için özel olarak tasarlanmış. Hele ki FPS oyunlarında aradığınız kayıpsız performansı sunabilecek özelliklere sahip. İçerisinde Razer'ın şimdiye kadar yapmış olduğu en iyi sensörlerden biri olan Focus Pro 30K bulunuyor. 70G hızlanma ve tam %99.8'lik bir doğruluk payı için saniyede 750 inç hıza kadar çıkabiliyorsunuz. ürünün tıklanma ömrü ise 90 milyon olarak belirtilmiş.

Razer Deathadder V3 Pro inceleme

Sonuç olarak Razer Deathadder V3 Pro, serinin adına yakışır bir model olmuş. Tabi tasarım olarak hala benzer bir yapıya sahip olması hali hazırda bu serinin bir modelini kullanıyorsanız canınızı sıkabilir. Fakat alıştığınız tasarımı çok daha iyi bir performansla birleştirmek istiyorsanız göz atmanız gereken modellerden biri olduğunu söylemem gerek. 

Razer Deathadder V3 Pro özellikleri

Bağlantı

  • Razer HyperSpeed Wireless
  • Wired – Speedflex Charging Cable USB Type C

Pil Ömrü

  • 1000Hz modunda 90 saate kadar
  • 4000Hz modunda 24 saate kadar (HyperPolling Wireless Dongle varsa)

Sensör

  • Focus Pro 30K Optical Sensor
  • Maksimum hassaslık: 30.000
  • Maksimum hız (IPS): 750
  • Maksimum hızlanma: 70 G

Diğer özellikler

  • RGB: Yok
  • Programlanabilir tuş: 5 adet
  • Switch tipi: Optical Mouse Switches Gen-3
  • Tuş ömrü: 90 milyon tıklama
  • Kablo: USB Type C
  • Ağırlık: 63 g
Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 26.01.2025 09:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.02.2023 21:04
bir fare nasıl 3 bin lira olabilir. Türkiye'ye getirirken masrafları anlarım da bu kadaar mı üstüne koyup koyup satılır!!
MK Okuru
MK Okuru 21.02.2023 04:25
Ne üstüne koymasından bahsediyorsun? Dolar olmuş 20 lira. Mouse 150 dolar. Hesabı sen yap.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.02.2023 16:56
güzelmiş çok estetik
Kalan Karakter: 300 Gönder
Razer Deathadder V3 Pro inceleme
İlginizi Çekebilir