Razer Blackshark V2 Pro inceleme

Ersin Kılıç 25.10.2023 - 14:56
Razer Blackshark V2 Pro inceleme içeriğimizde hem tasarımı hem de özellikleri ile ön plana çıkan oyuncu kulaklığına daha yakından göz atıyoruz.

Razer Blackshark V2 Pro inceleme : Şimdiye kadar birçok Razer kulaklığı inceledim. Özellikle son dönemde kablosuz özelliğine sahip olan ve üst segmente konumlandırabileceğimiz kulaklık modellerinden övgüyle bahsettik. Razer Baracuda X inceleme, Razer Kraken V3 Pro inceleme gibi yazılarımda bu kulaklıklardan övgüyle bahsetsem de kişisel bir problemime de yer vermiştim. 

Uzun süredir kafa üstü kulaklıkları, özellikle oyuncu kulaklıklarını kullanamıyorum. Hele ki uzun saatler süren oyun anlarında bu kulaklıklar kulağıma baskı yaptığı gibi bende nedense baş ağrısı yapıyor. Dediğim gibi bu tamamen kişisel bir problem, yani bu saydığım modellerde sizi böyle etkileyecek diye bir durum yok. İşte bu problemimi kafa üstü kulaklıklarda gideren ve kullandığım süre boyunca özellikle ergonomik anlamda acayip keyif aldığım bir kulaklık geçti elime. Razer Blackshark V2 Pro modeli yastıklı yapısı ile benim gibi bu tarz şikayeti olan spesifik kullanıcılara ilaç gibi gelecek bir oyuncu kulaklığı olmuş diyebilirim.

Razer Blackshark V2 Pro inceleme

Razer Blackshark V2 Pro inceleme - 1

Razer Blackshark V2 Pro inceleme

Bu serinin daha önce çıkan versiyonunu inceleme şansım olmamıştı. Tasarım olarak iki kulaklığın benzer bir yapıda olduğunu ama önemli geliştirmelerin yeni versiyonla birlikte geldiğini belirtmem gerekiyor. Kutu içeriğimde kulaklığın kendisi dışında mikrofon, mikrofon için filtre başlığı, 2.4Ghz kablosuz bağlantı için dongle,  Kablo uzatıcı ve Tip C kablo olmak üzere iki farklı örgülü kablo ve tabi ki okumadığımız dokümanlar çıkıyor. 

Razer Blackshark V2 Pro tasarım anlamında böyle pilot kulaklığına benzer bir yapıya sahip. Deri malzemeye sahip olan kulaklıkların aksine bu modelde yastıklı bir yapı kullanılmış. Zaten o başta söylediğim kişisel problemimi gideren unsur da bu oldu diyebilirim. Kulağıma taktığım anda bu kulaklığı uzun süreler boyunca kullanabileceğimi anladım. Tabi yalıtım olarak deri kulaklıklar kadar sert bir çizgi sunmuyor ama arada çok büyük bir fark olduğunu da söylemek zor.

Yastık kulak pedleri deri sürümlere göre daha ergonomik ve sıcak havalarda bile kulağınızı pişirmiyor. Bu yastık pedleri yumuşak bir yapıya sahip ve ezildiğinde eski haline dönüyor. Bu da kulağınızı rahatsız etmediği gibi kulağınızın şeklini daha iyi almasını sağlamış. Konfor anlamında aradığım eksikliğin yastık pedler olduğunu söyleyebilirim. 

Razer Blackshark V2 Pro inceleme - 2

Razer Blackshark V2 Pro inceleme

Razer logosunun yer aldığı kulaklık kısımları sert plastikten yapılmış. Kafa bandına çıkan kısımlarda metal, tel bir yapı bulunuyor. Kafa ayarı kısmı alıştığımız kulaklıklara göre biraz farklı. Bu yapıda kademe ayarı olmadığı için biraz el yordamı ile ayarı tutturmanız gerekiyor ama şıklık anlamında kulaklığa gerçekten güzel bir dokunuş katmayı başarmış. Kafa bandının üst kısmında klasik olarak deri kullanılmış. Alt kısım, yani kafanıza baskı yapan tarafta ise kumaş ped bulunuyor. 320 gram ağırlığa sahip olan bu kulaklığın ergonomisini gerçekten çok beğendim.

Kulaklık üzerindeki tuşlar ağırlıklı olarak sol tarafa toplanmış. Sağ tarafta ise mod seçimini değiştirebileceğiniz bir tuş bulunuyor. Burada oyun, müzik, sinema modunu açabiliyor ya da Synapse ile yaptığınız özelleştirmelerdeki custom seçeneğine geçiş yapabiliyorsunuz. Bu hızlı geçiş olayı kullanımı da oldukça kolaylaştırmış. Ayrıca bastığınızda hangi moda geçtiğinizin söylenmesi de kafa karışıklığını önlemiş.

Sol taraftaki kulaklığa geçtiğimizde ise sessize al tuşu, açma kapama, bildirim ışığı, şarj ve bağlantı için tip C portu ve tabi ki mikrofon girişi bulunuyor. Mikrofonun takılıp çıkarılabilir olması güzel bir avantaj. Ben çok sabit mikrofon olayını sevmiyorum. Tabi sürekli online oynuyorsanız başka ama onda da zaten takıp hiç çıkarmadığınızda aynı kullanıma kavuşmuş oluyorsunuz. 

Razer Blackshark V2 Pro inceleme - 3

Razer Blackshark V2 Pro inceleme

Sol kulaklıkta Razer logosunun hemen altında ise ses açma kapama tekerleği bulunuyor. Bu tekerlek tasarım anlamında normalde irite durması gerekirken kulaklığa acayip bir hava katmayı başarmış. Ses seviyesi olarak çok ince ayar yapmak mümkün değil, dört kademe olarak artış ve azalış sağlıyorsunuz. Yani ses seviyesi 70'de diyelim bunu bu tekerlek ile 71'e çıkaramıyorsunuz. Ufak arttırayım dediğinizde dört kademe yükseliyor ve 74'e çıkıyor.

Kullanım detayları

12 Hz – 28 kHz frekans aralığı bulunan kulaklıkta 50 mm sürücüler yer alıyor. Muhtemelen uzun bir süre bu sürücüleri görmeye devam edeceğiz, artık klasikleşti diyebiliriz. Bu sürücüde daha önce Razer'ın incelediğimiz birçok modelinde de yer alan Tri-Force Titanium sürücüleri kullanılmış. net ve temiz bir ses performansına sahip. Tizler ve baslar gayet iyi, belki bas biraz daha güçlü olabilirdi ama kullandığım süre boyunca çok da eksikliğini hissetmedim. Kulaklıkta THX desteği de var. Ses olayına gerçekten katkı sağlıyor. O çevresel ses etrafta dağılmıyor, ses kasma olayını engellemiyor ve Stereo kadar rahat bir kullanım sağlanmış. 

Razer Blackshark V2 Pro inceleme - 4

Razer Blackshark V2 Pro inceleme

Razer'ın bu modelde yaptığı en büyük geliştirmelerin başında mikrofon geliyor. 42 db hassasiyete sahip olan mikrofonda  100 Hz - 10 Khz frekans aralığı bulunuyor. İçerisinde ayrıca bir pop filtre olması tabi harflerin patlamasını engellemiş. Ses kalitesi gerçekten de klasik kulaklık mikrofonlarına göre daha iyi bir yapıda. Üstelik yapılacak ayarlamalar ile birlikte bunu çok daha iyi bir şekilde özelleştirebiliyorsunuz.

Gürültü engelleme açtığınızda tıpkı TWS kulaklıklarda olduğu gibi etraftaki seslerin alımını engelliyor ve daha net konuşmalar yapmanızı sağlıyor. örneğin oyunlarda birçoğumuzun bilgisayarı gürültülü bir şekilde çalışıyor. Ya da odanızda bir fan, klima varsa bunun sesini karşı taraf çok net bir şekilde duyabiliyor. Gürültü engellemeyi açtığınızda ise bu arkadaki dip seslerin giderildiğini net bir şekilde duyabiliyorsunuz.

Uygulama üzerinde mikrofon için birçok ayar var ama ses normalleştirme ayarı sanırım en dikkat çekenlerden birisi. Kulaklık mikrofonlarındaki yapaylaşan sesi daha da normalleştiriyor ve ses seviyesinin yükselmesini sağlıyor. Tüm ayarlarda olduğu gibi bunda da kendinize göre özelleştirmek en iyi ses seviyesini yakalayabileceğiniz anlamına geliyor. 

Razer Blackshark V2 Pro inceleme - 5

Razer Blackshark V2 Pro inceleme

Equalizer ayarları kısmında dört farklı hazır profil var, tabi bunun yanında custom yani özelleştirmenize de izin verilmiş. Yukarıda saydığım özelliklerle birlikte eqo ayarını da yaptığınızda gerçekten de bir kulaklık mikrofonundan alabileceğiniz en iyi sonuçlardan birini işitmeniz olası hale geliyor. Mikrofon belirtildiği gibi son derece iddialı ve bu iddianın altını doldurmayı başarmış. 

Razer zaten uzun süredir ağırlık verdiği Synapse yazılımının işleyişini iyice oturttu diyebiliriz. Buradan kulaklığı seçtiğinizde tüm ayarlamaları yapabiliyorsunuz. Yukarıda saydığım özelleştirilebilir mod kısmı dışında tabi gürültü engelleme, eqo ayarı gibi tüm ayarlamalara yer verilmiş. Hoparlör kısmında standart ayarları yine özelleştirebildiğiniz gibi espor modu kısmında ise Apex, CS, Fortnite, Call of Duty ve Valorant gibi popüler espor oyunlarına göre özelleştirilmiş ses ayarlarını da seçebiliyorsunuz.

Blackshark V2 Pro 2.4 Ghz verici ile çalıştığı gibi Bluetooth 5.2 bağlantısını da destekliyor. Tabi daha iyi, gecikmesiz bir bağlantı için dongle kullanmanız çok daha mantıklı. 3.5 mm jak desteği ise maalesef bulunmuyor. Yani bu kulaklığı konsolunuzda bu bağlantı seçeneği ile kullanma şansınız yok. Tabi bu kulaklığı konsolunuzda kullanamayacağınız anlamına gelmiyor. Dongle takarak kullanabiliyorsunuz.

Razer Blackshark V2 Pro inceleme - 6

Razer Blackshark V2 Pro inceleme

Gelelim pil ömrüne. Bu kulaklığı üç haftadır kullanıyorum ve henüz şarja takmadım. Kağıt üzerinde Razer 70 saatlik bir kullanım süresi sunduğunu söylemiş. Üstelik 15 dakikalık şarj ile 6 saate kadar çalıştığı da belirtiliyor. Zaten Blackshark V2 Pro'nun bir önceki sürüme göre en büyük gelişimlerinden birisi de bu batarya ömrü. Kulaklığın 2020 sürümü sadece 24 saatlik bir kullanım sunuyordu. Bu kulaklık ise bu süreyi neredeyse üç katına çıkarmış. Zaten muadil birçok kulaklığa göre 320 gram olan ağırlığının önemli bir bölümü muhtemelen pile gitmiş. Bu ağırlık sizi korkutmasın, dediğim gibi ergonomisi çok iyi olduğundan kesinlikle bunu hissetmiyorsunuz.

Sonuç olarak Razer Blackshark V2 Pro son dönemde hem tasarımı hem ergonomisi hem de özellikler açısından beni etkileyen kulaklıklardan biri oldu. Şu anda ana kulaklık olarak bu modeli kullanıyorum ve başta da dediğim gibi kafa üstü kulaklıklara olan ön yargımı da kıran bir kulaklık oldu diyebilirim. Eğer bu segmentte görsel olarak farklı ve şık bir kulaklık arıyorsanız göz atmanız gereken bir model olduğunu söyleyebilirim.

Teknik Özellikler

  • FREKANS: 12 Hz - 28 kHz
  • EMPEDANS: 32 ?
  • DUYARLILIK: HATS tarafından 100 dBSPL / mW @ 1 kHz
  • SÜRÜCÜ ÖZELLİKLERİ: 50 mm
  • SÜRÜCÜ TİPİ: Razer™ TriForce Titanyum
  • KULAK YASTIKLARI: Oval Kulak Yastıkları
  • İÇ KULAKLIK ÇAPI: 62 mm x 42 mm / 2,44 x 1,65 inç
  • KULAK YASTIKLARI MALZEMESI: Basınç Rahatlatıcı Hafızalı Köpük
  • GÜRÜLTÜ ENGELLEME: Gelişmiş Pasif Gürültü İzolasyonu
  • BAĞLANTI TÜRÜ: A Tipi Kablosuz (2,4 GHz), Bluetooth 5.2
  • YAKLAŞIK AĞIRLIK: Yaklaşık 320 g
  • MİKROFON STİLİ: Çıkarılabilir Süper Geniş Bant
  • ALMA ŞEKLİ: Tek Yönlü
  • MİKROFON FREKANS YANITI: 100 Hz - 10 kHz
  • MIKROFON HASSASIYETI (@1KHZ): -42 ± 3 dBV / PA, 1 kHz
  • SANAL SURROUND KODLAMA: THX Uzamsal Ses
  • SES KONTROLÜ: Ses açma ve kısma
  • PİL ÖMRÜ: 70 saate kadar
  • AYDINLATMA: Yok

UYUMLULUK

  • PC (Tip A 2.4 GHz, Bluetooth 5.2)
  • PlayStation (Tip A 2,4 GHz)
  • Mobil Cihazlar (A Tipi veya Bluetooth 5.2 Destekleyen)
  • Android ve iOS
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 24.12.2024 22:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.11.2023 14:49
Hocam ürün tekrardan tr ye gelirmi teşekkürler
Kalan Karakter: 300 Gönder
Razer Blackshark V2 Pro
İlginizi Çekebilir