Rainbow Six Siege: Steel Wave Operasyonu Rehberi

Burak Bahar 19.05.2020 - 14:33
Ubisoft'un taktiksel bir yapıya sahip olan oyunu Rainbow Six Siege için çıkan Steel Wave Operasyonu içeriklerine ve oyuna eklenen silahlara yakından bakıyoruz.

Steel Wave Operasyonu hakkında ulaşmayı hedeflediğimiz bilgilere peyderpey erişmeye başladığımızda, rehber niteliğinde bir çalışma oluşturmaya başlamıştık. Sonunda bitirdik! Gelin hep birlikte çift operatör döneminin son kolu Steel Wave Operasyonu’nun başrollerindeki saldıran Ace’in ve savunan Melusi’nin yanı sıra yeni ikincil cihaz Yakınlık Alarmı’na, yeniden düzenlenen Ev (House) haritasına ve yeni silah kaplamalarına detaylıca göz atalım.

Ace (Saldıran): 

Rainbow Six Siege: Steel Wave Operasyonu Rehberi

Uyruk: Norveç
İsim: Håvard Haugland
Takma Ad: Ace
Özgün Yetenek: S.E.L.M.A. Sulu Patlatıcı
Zırh: 2/3 
Hız: 2/3 
Mekanik/Elektronik Cihaz: Uzaktan Patlayıcı ve Duman Bombası

Rainbow Six Siege: Steel Wave Operasyonu Rehberi

Birincil Silah: AK-12 (Makineli Tüfek)

Spetznaz’ın vazgeçilmezi olan AK-12, geri tepmelere karşı bulundurduğu ağır namlu ile kontrolü elinizde tutmanızı sağlıyor. Her türlü menzile ayak uydurabiliyor, içerisinde birden fazla ateş modu barındırıyor.

Rainbow Six Siege: Steel Wave Operasyonu Rehberi
 

Birincil Silah: M1014 (Yarı-Otomatik Pompalı Tüfek)

Temel oyun ile birlikte tanıtılan bu yarı-otomatik pompalı tüfek, Ace’in birincil silahlarından bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Kısmen hızlı bir tüfek olan M1014, en iyi performansı yakın ve orta menzilden veriyor. Ayrıca yüksek hasar imkânı sunması, ağır şarjör değiştirme açığını net bir şekilde kapatıyor.

 

Rainbow Six Siege: Steel Wave Operasyonu Rehberi

İkincil Silah: P9 (Yarı-Otomatik Tabanca)

Temel oyun ile birlikte tanıdığımız ve Steel Wave Operasyonu ile tekrardan önümüze çıkan P9, hepimizin yakından tanıdığı bir tabanca. Yarı-otomatik olup her menzile ayak uydurabilen stili ile teknik oyuncuların kurulumlarında barındırdığı bir silah. Boyutu, ateş gücü ve eklentileri de dahil tüm becerileri tam denge üzerine kurulu.

Thermite'ın ekzotermik patlayıcısının güçlü alternatiflerinden biri olan S.E.L.M.A. Sulu Patlayıcısı, güçlendirilmiş alanlar da dahil yıkılabilir ve yarı-yıkılabilir her alanı açabilir. Duvarlarda yeterli alanı bulursa ve dışarıdan müdahale sonucu patlatılmazsa 3 (üç) defaya kadar tetiklenebilir ve bu tetiklenmeler dikdörtgen şeklinde açıklıklar oluşturur. Tüm tetiklenmelerini başarıyla gerçekleştirdiğinde oluşturduğu açıklıklar, operatörlerin rahatlıkla geçebileceği büyüklükte açıklıklardır.

S.E.L.M.A. Sulu Patlayıcısı, herhangi bir yükseklikten ya da oluşturulan güvenli bölgeden fırlatılabilme imkânına sahiptir. Güçlendirilmemiş kapaklı yüzeyleri tek bir S.E.L.M.A. Sulu Patlayıcısı patlatabilir; fakat güçlendirilmiş bir kapaklı yüzeyi patlatabilmek için en az 2 (iki) adet S.E.L.M.A. Sulu Patlayıcısı gereklidir. Yani güçlendirilmiş kapak yüzeylerinde maksimum 1 (bir) defa tetiklenir.

Her alana fırlatılabilir/yerleştirilebilir fakat sadece yıkılabilen bir yüzeye fırlatıldıysa/yerleştirildiyse etkinleşebilir. Üzerine fırlatıldığı/yerleştirildiği bütün savunma cihazlarını (Kurulabilir Kalkan, Banshee Ses Dalgası Savunması gibi…) yok eder.

Melusi (Savunan)

Rainbow Six Siege: Steel Wave Operasyonu Rehberi

Uyruk: Güney Afrika
İsim: Thandiwe Ndlovu
Takma Ad: Melusi
Özgün Yetenek: Banshee Ses Dalgası Savunması
Zırh: 1/3
Hız: 3/3
Mekanik/Elektronik Cihaz: Alan Etkili Bomba ve Kurulabilir Kalkan 

Rainbow Six Siege: Steel Wave Operasyonu Rehberi

Birincil Silah: T-5 SMG (Hafif-Makineli Tüfek)

Blood Orchid Operasyonu’ndan Lesion ile birlikte tanıdığımız bu hafif-makineli tüfek; yüksek ateş oranı, 7'den fazla kullanılabilir ekipmanı, iki farklı ateş modu, ortalama şarjör kapasitesi ve dengeli hasarı sayesinde oyuncularının güvenini kazanıyor.

Rainbow Six Siege: Steel Wave Operasyonu Rehberi

Birincil Silah: Super 90 (Yarı-Otomatik Pompalı Tüfek)

Black Ice Operasyonu’ndan Frost ile birlikte tanıdığımız bu yarı-otomatik pompalı tüfek; orta ve uzak menzilde kuvvetli olan, bizim tabirimizle yakın menzilden de tek atan türden. Mermi kapasitesi diğer pompalı tüfeklere göre fazla; mermi başına vurduğu ağır hasar sayesinde yakın menzilin vazgeçilmezi. Tek dezavantajı şarjör değiştirme süresinin uzun olması.

Rainbow Six Siege: Steel Wave Operasyonu Rehberi

İkincil Silah: RG15 (Yarı-Otomatik Tabanca)

Oyuncuların çok sevdiği bu yarı-otomatik tabancanın en büyük özelliği, üzerinde barındırdığı Reflex görüşü. Yarı-otomatik olup her menzile ayak uydurabilen bir stili var ve uzun menzile olan hakimiyeti, diğer tabancalardan çok daha fazla. Ateş gücü ve 38 olarak gözüken yüksek hasarı da gerçekten ilgi çekici.

Banshee Ses Dalgası Savunması; güçlendirilmiş alanlar da dahil yıkılabilir ve yarı-yıkılabilir her alana yerleştirilebilen, ağır yavaşlatıcı bir savunma cihazıdır. Tetiklenme bölgesi, yerleştirildiği alana göre değişkenlik göstermektir. Bir düşman operatör, Banshee Ses Dalgası Savunması’nın tetiklenme bölgesi ile temas ederse uğultu seslerine ek olarak yavaşlatma ve sarsılma etkisine maruz kalır. 

Maestro’nun Kem Göz cihazı gibi kurşun geçirmezdir fakat manuel olarak kontrol edilemez. Patlayıcılar ve yakın saldırı ile yok edilebilir.

Rainbow Six Siege: Steel Wave Operasyonu Rehberi

Yeni İkincil Cihaz: Yakınlık Alarmı (Proximity Alarm)

Yeni ikincil cihaz Yakınlık Alarmı’nı güçlendirilmiş alanlar da dahil yıkılabilir ve yarı-yıkılabilir istediğiniz alana yerleştirebilirsiniz. Yerleştirdiğiniz alana bir düşman operatör yaklaştığında, Yakınlık Alarmı bipleme sesleri çıkartarak size düşman operatörün konumu hakkında bilgi verecektir.

 

Rainbow Six Siege: Steel Wave Operasyonu Rehberi

Harita Düzenlemesi: Ev (House)

Yeni düzenlenen haritanın adı, hepimizin yakından bildiği Ev (House). Diğer tüm haritalar gibi yeni düzenlenen bu harita da oyunculara ücretsiz olarak sunuluyor. Mevcut alanların daha da büyütülmesinin yanı sıra Güney tarafına yepyeni bir yapının eklendi ve birçok alan da değişti. Ana kapının bloke edilmesi ve parçalanan pencerenin bir koridor ile değiştirilmesi nedeniyle, binanın Kuzey tarafındaki görüş alanları daraltıldı. Dikey oynanışı güçlendirmek için çoğu kat kırılabilir bir hale getirildi. 

 

Rainbow Six Siege: Steel Wave Operasyonu Rehberi

Silah Kaplamaları

Steel Wave Operasyonu’nun beraberinde getirdiği güzel eklentilerden bir diğeri de kuşkusuz silah kaplamaları. Ahşap işlemeleri ile göz dolduran iki yeni kaplama, oyun içi kazanılan Renown ya da R6 Credits ile sezon boyunca satın alınabilir durumda.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 00:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.05.2020 04:30
Diamond oldum bir faydasını görmedim böle oyunun içine sohum. Ddoscular makrocular wh ciler cirit atıyor. Ubisoft neredesin. Banla bunları artık. 800 mmr gitti sizin yüzünüzden.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.05.2020 12:03
ace çok kötü ama melusi dengeleri değiştirir
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2020 15:26
Çöp . Yeni silah yok kaldırılan haritalar gelmemiş. Gittikce fantazi oyununa dönüyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rainbow Six Siege: Steel Wave Operasyonu Rehberi
İlginizi Çekebilir