Post apokaliptik, yani kıyamet sonrası senaryoları nedendir bilinmez günümüz insanında her zaman karşılık bulmayı başarıyor. Hem sinema, hem de oyun sektörüne baktığınızda bu konsepti işleyen yüzlerce farklı yapımla karşılaşabiliyorsunuz. İnsanların DNA'ların işlemiş kaos ortamına tam manası ile uyan bu konsept, bi de soğuk savaş döneminin nükleer tehlikelerinden destek alındığında, ortaya tam da tüm çılgılıkların yansıtılabileceği, hem bilim kurgu hem de fantastik öğelerin yedirilip, üstüne bir de gelecek teması geçirilebilecek bir kum havuzu ortaya çıkıyor. E tabii ki böyle bir havuz içerisinden de Rage gibi, Fallout gibi, Metro gibi yapımlar karşımıza dikilebiliyor.
Tabii ki bugünki konumuz Rage. İlk oyunu Bethesda tarafından geliştirilen ve 2010 yılında karşımıza çıkan Rage, id Tech 5 motoru ile geliştirilmiş, zamanı için devrim sayılabilecek mega texture teknolojisi ile görsel olarak farklı bir deneyim sunmuştu. Ancak genel anlamda çok da beklentileri karşılayamayan yapım, çıkışının ardından uzun yıllar boyunca sessiz kalmıştı. 14 Mayıs 2018'de ise Bethesda resmi olarak Rage 2'yi duyurmuş ve oyunun Just Cause serisi ile ünlenen Avalanche Studios ile birlikte id Software tarafından geliştirildiğini belirtmişti. Hali hazırda Mad Max oyunu ile Post-Apokaliptik temada tecrübe sahibi olan Avalanche Studios, Just Cause 4 için geliştirdiği APEX Engine ile Rage 2'ye hayat verecekti. Ancak Just Cause 4'ün beklentilerin ciddi manada altında kalması dolayısı ile Rage 2'ye karşı da bir şüphe oluşmuştu. Şimdi bakalım bu şüpheler haklı çıktı mı?
Öncelikle Rage 2 tam manası oynanış odaklı bir yapım olduğunu belirtelim. Rage 2'ye başladığınız anda karakterin kontrol hissiyatı, oyun mekanikleri, vuruş hissi tam anlamı ile id Tech kokuyor. Çok akıcı ve eğlenceli bir oynanış sunan Rage 2, animasyonları ve sesleri ile keyifli bir deneyim yaşatmayı başarıyor. Doom ve Bulletstorm'a ciddi anlamda benzeyen Rage 2'nin oyun dinamikleri, bu yapımları seven oyuncuları daha ilk dakikalarında etkilemeyi başaracaktır, ancak bu oynanış dinamikleri oyunu kurtarmaya yetiyor mu, detaylara değinmeye başlayalım.