Quantic Dream, kendi oyunlarını yayınlayacak

Batuhan İnce 15.02.2020 - 00:38
Quantic Dream, 23. yıl mesajında kendi oyunlarının yapımcılığını üstleneceğini açıkladı ve yeni duyuru için bu yılın ilerleyen zamanlarını işaret etti.

Quantic Dream, gelecekte çıkartmak istediği oyunları tüm platformlar için çıkaracak ve yayıncılığını da bizzat kendisi üstlenecek.

1997 yılında Paris’te kurulan Quantic Dream, Omicron: The Nomad Soul ile başladığı hayatına ikinci oyunu Fahrenheit ile yükselerek devam etti. Geçtiğimiz nesil Sony ile anlaşan geliştirici şirket, Playstation 3’e özel olarak Heavy Rainve Beyond: Two Souls’u piyasaya çıkartmıştı. Son oyunları 2018 yılında, Playstation 4’e özel olarak satışa çıkan Detroit: Become Human oldu.

Geçtiğimiz yıl Sony ile anlaşmalarını sonlandıran Quantic Dream, Playstation konsollarına çıkarttığı tüm oyunları Epic Games ile anlaşarak PC platformuna getirmişti. Zincirlerini kırarak daha büyük işlere imza atmayı hedefleyen şirketin bir sonraki hedefi kendi oyunlarının yayıncılığını yapmak olmuş.

13 Şubat günü 23. Yılını kutlayan şirket, bundan sonra çıkartacakları oyunların yayıncılığını bizzat kendileri üstlenecek kadar büyüdüklerini, hatta başka geliştiricilerin oyunlarını da yayınlamayı planladıklarını belirtti. Yayınladıkları blog yazısında “özgürlük” ve “bağımsızlık” terimlerini vurgulayarak bu kararın kendileri için harika bir dönüm noktası olduğunun altını çiziyorlar.

Quantic Dream, kendi oyunlarını yayınlayacak

Yeni nesil konsolların yaratacağı fırsatları büyük bir heyecan ile beklediklerini söyleyen şirket yöneticileri, bu yıl için güzel duyuruların yolda olduğunu söyleyerek bir sonraki oyunlarının çok yakında gösterileceğinin sinyalini veriyor.

Stüdyonun başındaki isimler olan, David Cage ve Guillaume de Fondaumière ocak ayında yaptıkları bir röportajda 12 yıldır birlikte çalıştıkları Playstation markasına oyun geliştirmeye devam edeceklerini, sadece eskisinden farklı olarak oyunlarını tüm platformlara çıkartacaklarını tekrar dile getiriyorlar. Oyunların kalitesinde hiçbir değişiklik olmayacağı konusunda da söz veriyorlar. Quantic Dream’in Sony ile beraber çalıştıkları süre boyunca çıkarttığı oyunların kalitesi sorgulanamazdı. İnteraktif hikaye anlatım deneyimini oldukça farklı boyutlara taşıyan şirket bu türün öncüsü konumuna gelmişti.

Oyun dünyasında çok yeni ve ufak tefek adımlarla ilerleyen bir şirketin bu kadar emin adımlarla ayaklarını yer basıyor olması oldukça gurur verici. Umarız Quantic Dream hedeflerine ulaşır ve bizleri kaliteli hikayelerle buluşturmaya devam eder.

Quantic Dream’ın son oyunu Detroit Become Human, 12 Aralık 2019’da PC oyuncuları ile buluştu. Epic Games mağazasına özel olan oyunu buraya tıklayarak satın alabilirsiniz.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 21:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.02.2020 00:04
herkes kendi yayınlasın bence bılgısayarımıza 255 tane oyun mağazası kuralım sacmalık steam getir sus
MK Okuru
MK Okuru 18.02.2020 20:59
Steam veya Epic Games gibi oyun marketi yapacaklarını söylemiyor. Mesela Apex:Legens'ı yapan Respawn Entertaiment, yayınlayan EA'dir. Buna benzer Detroit'i yapan Quantic Dream yayınlayan Sony'idi. Artık yayınlayanlarının da kendileri olacakları yazıyor haberde.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.02.2020 14:51
Ağır bi' topu sırtlıyorlar, umarım başarılı oyunlarla kendilerini daha da ön plana çıkarabilirler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Quantic Dream, kendi oyunlarını yayınlayacak
İlginizi Çekebilir