PUBG 8.1 güncellemesi konsollarda çıktı

Ersin Kılıç 31.07.2020 - 13:06
Değiştirilen Sanhok haritası ile birlikte PUBG 8.1 güncellemesi konsollar için de yayınlandı. Bu yama ile birlikte oyunda neler değişiyor?

Değiştirilen Sanhok haritası ve farklı yenilikleri oyuna ekleyecek olan PUBG 8.1 yaması PC sürümünün ardından konsollar için de yayınlandı. Firma yaptığı açıklama ile 8.1 konsollar için çıktığını duyurduğu gibi konuyla ilgili yeni bilgiler de yayınladı. Yapılan açıklama ve detaylar şu şekilde;

PUBG 8.1 güncellemesi ile neler değişiyor?

Sezon 8 geldi ve Sanhok adasına büyük değişiklikler getiriyor: Yağma Kamyonu ile teçhizat toplamanın yeni bir yolu, sıradaki Dereceli Sezonun başlangıcı, yeni bir Survivor Pass ve daha fazlası. 8.1 Güncellemesinin sunacağı çok şey var, bu yüzden hemen başlayalım!

Sanhok Yenilenmesi – Sanhok’a Dönüş

8.1 güncellemesinin sunduğu en büyük yenilik Sanhok; baştan aşağı daha iyi görünmek, daha iyi performans göstermesi için ve daha dengeli bir oynanış sunması için baştan aşağı yenilendi. Sanhok’un son birkaç yıldır gördüğümüz en göze çarpan denge sorunlarından bazılarını ele alırken unutulmuş, yeşillenmiş bir cennet gibi hissettirmesini istedik. Ortaya koyduğumuz şeyden mutluyuz ve umarız siz de öyle olursunuz. Adanın bazı önemli bölgelerinde neler değiştirdiğimize dair bazı bilgi kırıntılarını aşağıdan okuyabilirsiniz.

Sanhok Sezon 8: Temel Alan Değişiklikleri

Bootcamp

PUBG 8.1 güncellemesi konsollarda çıktı

Bootcamp tamamen yenilendi. Bölgedeki hissiyatı ve rekabetçi çatışmayı geliştirirken, buranın sıcak iniş yeri olarak kalmasını istedik. Uzun menzilli çatışmalar için bol miktarda görüş alan olduğu gibi, oyuncuların rakiplerine doğru ilerlemesi için çok fazla siper de var. Agresif yakın mesafeli çatışmalar için de yeraltı alanları eklendi. Genel olarak, değişikliklerin, oyuncuların sıcak iniş noktasından beklentisini, riskli oynayış tarzı ile karşıladığını ve herkese, farklı durumlara en iyi şekilde adapte olmak adına daha fazla seçenek sunduğunu düşünüyoruz.

Quarry

PUBG 8.1 güncellemesi konsollarda çıktı

Quarry’nin eski versiyonu seviliyordu ancak çok dengesiz bir deneyimdi. Buradaki bu eşsiz konumu, kendilerini burada bulanlar için eğlenceli ve adil bir hale getirmek için çok çalıştık. Taş bloklar artık yüksek zemine sahip rakiplere karşı daha iyi koruma sağlaması için daha büyük ve oyunculara etraftan dolaşmak zorunda kalmadan daha fazla geçiş seçeneği sunmak için bazı tehlikeli halat köprüler ekledik. Sonuç olarak, Quarry artık uzun mesafeli çatışmalar ve geleneksel olmayan mücadeleler isteyen oyuncular için anlamlı bir nokta olacaktır.

Airfield (Önceden; Mongnai)

PUBG 8.1 güncellemesi konsollarda çıktı

Kuzeydoğudaki çiftlik alanını yeni bir Havaalanı ile değiştirdik. Çiftlik, hiçbir zaman umduğumuz kadar dikkat çekmedi, bu yüzden oyuncuların adanın bu kısmına atlaması için bazı teşvik noktaları ekledik. Ana teşvik, belki de şaşırtıcı olmayan bir şekilde, artık Havaalanında Motorlu planör belirme şansı olması! Burası Sanhok’ta bunu bulabileceğiniz tek yer, bu yüzden bir benzin bidonu alın ve göklere çıkın!

Getaway (Önceden; Docks)

PUBG 8.1 güncellemesi konsollarda çıktı

Eski Docks eğlenceliydi ancak yağmalama açısından, özellikle de o kadar uzak bir atlama yeri için, genellikle düşük ganimete sahipti. Yerine, turistleri paralarından ayırmak için tasarlanmış ganimet dolu bir tatil beldesi olan Getaway’i getiriyoruz. Havuz kenarındaki barlar, ahşap platform, Sanhok’un en meşhur dans kulübü ve dolaşmak için bol miktarda neon tabela bulunur. Neden orada olduğunuzu size unutturmasına izin vermeyin.

Ruins

PUBG 8.1 güncellemesi konsollarda çıktı

Harabelerin yapısı her zaman tartışılırken, onu çevreleyen alanlarda uygun ekipmanı olmadan ilerleyenler için ciddi bir dezavantaj oluşturuyordu. Ruins, hazinelerine baskın yapmaya istekli olanlar için bolca ganimet ile dolu ve olması gerektiği gibi devasa görünecek şekilde, labirentli ve ölümcül bir iniş noktası haline getirmek için yeniden düzenledi.

Mountain

Sanhok’taki dağlık alan kesinlikle topografik çeşitlilik sağlıyordu ancak gerçek oynanış söz konusu olduğunda, burada bir takım sorunlar vardı. Mavi bölgeye yaklaşırken burada yakalanan oyuncular birkaç seçenekten birini seçmek zorunda kalıyordu, bunlardan biri aşağı atlamak ve en iyi şekilde biteceğini ummaktı – muhtemelen birkaçınız bunu yaşamıştır. Diğeri ise, aşağıda kalanlar için karşı oyuna çok az imkan veren veya hiç vermeyen yüksek zemin avantajıdır. Bu düşünceleri göz önünde bulundurarak, ulaşım için ek yollar ekledik ve savunma yapılacak ve yüksek zemine sahip takım için bazı defans seçenekleri ekledik.

Cave

Mağarayı her zaman olmasını istediğimiz kurgu için yeniden tasarladık. Hala PUBG’deki en korkunç dikey havuz atlamasıyla heyecana doyabilirsiniz ama şimdi düşüşten sağ çıkarsanız, onu keşfetmenizi bekleyen havalı bir yeraltı tapınağı var.

River

PUBG 8.1 güncellemesi konsollarda çıktı

Nehir ile ana hedefimiz oyunculara onu geçmek için daha fazla seçenek sunmaktı. Orijinal Sanhok’ta doğrudan suya dalmadan geçilebilen çok az yer vardı, bu yüzden karşıya geçmek için daha fazla köprü, bazı mevcut köprüler üzerinde ek siperler ve orada çıkabilecek çatışmalar için nehir kıyılarına da daha fazla siper ekledik.

Pai Nan / Khao / Sahmee / Kampong

Bu kasabaların hepsine, dikeylik, keşfedilecek ilginç şeyler ve savaşmanın yeni yolları eklendi fakat en önemlisi bu kasabaların içinden yeni Ganimet Kamyonu’nun geçiyor olması. Bazı durumlarda, sadece kamyonun geçebilmesi için yolun genişletilmesi gibi küçük değişiklikler görülürken, daha heyecanlı savaşlar yaratacak bazı büyük düzenlemeler de yapıldı.

Bhan

Havalı bir yer olabilir ama Bahn az kullanılan bir yerdi ve yağma yapması çok can sıkıcıydı. Bahn’ı kaldırdık ve bu kaynakları başka konumlarda benzersiz bir şekilde kullanmaya odaklanabilmemiz için normal bir ev kümesiyle değiştirdik. Daha basit ve tanıdık bina düzeni nedeniyle, bu alan artık yağmalamak ve kontrol etmek için daha savunulabilir bir konum olacak.

Yeni Özellik: Ganimet Kamyonu

PUBG 8.1 güncellemesi konsollarda çıktı

Ganimet Kamyonu, oyunculara riskli de olsa ek bir teçhizat toplama imkanı veren yepyeni bir özelliktir. Kamyonlar adanın etrafındaki birkaç garajdan birinde belirir, yol boyunca ilerler ve oyuncuların saldırmaları için imkan tanır. Bu kamyonlar hasar gördükçe, bazı ganimetleri düşürürler ve yollarına devam ederler. Kamyonu yok edecek kadar ısrarcı oyuncular, eklentileri eklenmiş özel kozmetikli silahlar dahil olmak üzere, siz ve takımınız için daha büyük bir silah ve teçhizat hazinesi ile ödüllendirilecektir. Bu hareket eden devlere saldırırken dikkatli olun, çok fazla hasar alabilirler ve onlara saldırmak kesinlikle dikkat çekecektir.

Maçın başında dörde kadar Ganimet Kamyonu belirecektir.
Her kamyon, haritanın etrafına dağılmış özel garajlardan birinde ayrı ayrı belirir.
Bir kamyon imha edildiğinde, garajda yeni kamyon belirecektir.
Tek bir maçta toplam 8 Ganimet Kamyonu olabilir.

Ganimet 

Ganimet Kamyonu silahlar ve fırlatılabilirler ile hasar görebilir ve yok edilebilir.
Ancak Ganimet Kamyonu ağır zırhı nedeniyle daha az hasar alır.
Küçük ya da büyük yağmalanabilir sandıklar, Ganimet Kamyonu hasar gördükçe düşecektir.
Yok edildiğinde, Ganimet Kamyonu patlar ve içerisinde özel silahlar da olan yüksek seviyeli ganimet içeren büyük bir hazine düşürür.
Özel silahlar, özel kozmetiğe sahiptir, özel isme sahiptir ve eklentileri takılıdır.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 20:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
PUBG 8.1 güncellemesi konsollarda çıktı
İlginizi Çekebilir