PS VR2 Resmi PC Adaptörü Sertifikalandırıldı

Tunay Şahin 30.05.2024 - 14:13
Sony, PlayStation VR2 için resmi PC adaptörünün sertifikalandırdı. Adaptör, PS VR2'nin PC uyumluluğunu artıracak.

PlayStation VR2 başlığı, üst düzey özellikleriyle tanıtıldığından beri, PC kullanıcıları bu cihazın kendi platformlarında çalışmasını sağlamanın yollarını arıyordu. Haziran 2023'te, orijinal PS VR başlığını PC'de kullanılabilir kılan sürücünün geliştiricisi, PS VR2'nin çalışması için ek donanım gerekeceğini belirtmişti. Ancak, kısa süre sonra donanım kimlik doğrulama sorununu çözerek 6DOF (altı serbestlik derecesi) izlemeyi tamamen taşımayı başardı. Bu gelişmelerden sonra Sony Interactive Entertainment, PlayStation VR2 için resmi bir PC adaptörünün sertifikalandırdı.

PlayStation VR2'nin PC Uyumluluğu

Kişisel olarak gerçekleştirilen tüm bu çabalar, PS VR2'nin PC'de resmi olarak desteklenmesi hala uzaktı. Sony'nin bu konuda duruşunu değiştirmesi gerekiyordu ve bu değişim Şubat ayında gerçekleşti. Mart ayının sonlarında, başlığın en son aygıt yazılımı PC erişimini etkinleştirerek doğrudan bağlantıya işaret etti. Şimdi ise bu resmi PC adaptörü aracılığıyla bu bağlantının gerçekleşeceği doğrulandı.

PS VR2 Resmi PC Adaptörü Sertifikalandırıldı

PlayStation VR2 başlığının, onu çalıştırmak için gereken PlayStation 5 konsolundan daha yüksek bir maliyeti haklı çıkarmak için kanıtlaması gereken çok şey vardı. Uygulamalı testler, HMD alanında benzeri görülmemiş bir deneyimle yeni neslin sanal gerçeklikte nasıl görünmesi ve oynanması gerektiğini doğruluyor. İlk PlayStation VR'ın her yönü geliştirilmiş durumda ve konfor ile tasarım için hiçbir masraftan kaçınılmamış. Bu, sanal gerçeklikte sadece oynaması eğlenceli olan deneyimleri değil, aynı zamanda yeni nesil konsolun gücünden yararlanabilecek türden devrim niteliğinde deneyimleri de içeriyor. PlayStation VR2'ye yeni yapımlar eklendikçe değeri de artacaktır. Ancak, ilk giriş maliyeti bazı oyuncuların ikinci bir PlayStation 5 fiyatında bir şeye yatırım yapmadan önce başlığı test etmek istemesine neden olabilir.

Övgü dolu eleştirilere rağmen PS VR2 satışları beklenenden düşük kaldı. Hatta Sony, mevcut stokların satılmasını beklerken üretimi durdurmak zorunda kalmıştı.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 3.07.2024 16:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
PS VR2 Resmi PC Adaptörü Sertifikalandırıldı
İlginizi Çekebilir