Project Athia açık dünya oyunu olacak

Özgür Deveci 28.07.2020 - 12:15
Luminous Productions tarafından geliştirilen ve Square Enix tarafından yayınlanacak olan Project Athia'nın açık dünya oyunu olacağı açıklandı.

Sony’nin PlayStation 5 konsolunu tanıttığı "Oyunların Geleceği" etkinliğinde duyurulan Project Athia'nın açık dünya oyunu olacağı açıklandı. Square Enix'ın başkanı ve temsilci direktörü Yosuke Matsuda "PlayStation 5 ve PC’de yayınlanacak olan Project Athia (geçici başlık), oyuncuların özgürce oyun dünyasında gezinmesine olanak tanıyan bir açık dünya oyunu olacak. Ayrıca PlayStation 5'in, Ray Tracing özelliği sayesinde video teknolojileri de önemli ölçüde geliştirilecek. Böylece inanılmaz derecede mükemmel görüntüler oluşturabilecek." ifadelerinde bulundu. PlayStation 5 ve PC için geliştirilen oyunun çıkış tarihi ise henüz açıklanmadı.

Şimdilik Square Enix oyunla ilgili pek bir detay açıklamasa da, oyunun açık dünya oynanış yapısına sahip olacağı belirtildi. Project Athia sınırlı bir süre için PlayStation 5'e özel olacak. Bu nedenle, PC sürümünün PS5 sürümüyle birlikte mi, yoksa daha sonraki bir tarihte mi yayınlanacağını bilmiyoruz. Tabii PS5'e özel olarak tasarlanan oyunun PC'de nasıl bir sistem gereksinimi isteyeceğini şu an için hayal bile edemiyorum.

Project Athia açık dünya oyunu olacak

Project Athia açık dünya oyunu olacak

Luminous Productions tarafından geliştirilen ve Square Enix tarafından yayınlanacak olan Project Athia'nın açık dünya oyunu olacağı açıklandı. Daha önce Final Fantasy XV'den ismini duyduğumuz Luminous Productions'a göre Project Athia, en güncel teknolojileri sanatsal bir görsel tasarımla birleştirerek yepyeni bir oyun deneyimi sunacak. Hem dehşetin hem de güzelliğin bir arada bulunacağı oyun, aynı zamanda aksiyon dolu bir maceraya ev sahipliği yapacak. Şu anda PlayStation 5 ve PC için eş zamanlı olarak geliştirilen Project Athia, oyunculara bugüne kadar hiç görülmemiş bir macera yaşatacak.

Square Enix tarafından yayınlanan videoya baktığımızda epik sinematik sahneler eşliğinde fantastik güçlere sahip kadın bir karakteri görüyoruz. PlayStation 5 için özel olarak tasarlanan bu oyunun grafik motoru ise henüz açıklanmadı. Ancak Luminous Engine ya da Unreal Engine olacağı söyleniyor.

Sony’nin PlayStation 5 sunumu sırasında Project Athia haricinde daha birçok oyun duyurulmuştu. Etkinlikte duyurulan diğer oyunları, PlayStation 5’in tasarımını ve teknik özelliklerini merak ediyorsanız buradan bakabilirsiniz. Son olarak oyunun yayınlanan ilk teaser fragmanına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 15:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
Project Athia açık dünya oyunu olacak
İlginizi Çekebilir