1/2

Pro Evolution Soccer 2014 (PC) (Ön İnceleme)

Ali Osman Uz 5.08.2013 - 17:32
Bir toptan daha ne bekleyebilirsin ki?
Konami bu yıl hiç olmadığı kadar iddialı bir PES'le karşımıza çıkıyor. Yepyeni bir oyun motoruyla hazırlanan PES 2014, yıllardır çektiğimiz "baston yutmuş futbolcu" kavramını tarihe gömmeye hazır görünüyor. Merlin'in Kazanı ekibinin futbolla yakından alakalı tek üyesi olarak bendeniz, PES 2014'ün ön bakış sürümünü PC'de deneme şansına erişmenin mutluluğunu yaşıyorum.

Denediğim versiyon henüz yolun çok başında olsa da, oynadığım oyunun tam sürüm versiyondan uzaklarda seyrettiğini hissetsem de, deneyimim benim açımdan sevindirici oldu. Bilgisayarıma PES 2014'ün mini minnacık deneme sürümünü yükledikten sonra gerekli ayarları yapıp oyuna daldım. Epey değişik bir ana menünün ardından (bazı kısıtlamalar nedeniyle ekran görüntüsü paylaşamıyorum) büyük sabırsızlıkla maça girdim.

Pro Evolution Soccer 2014 (PC) (Ön İnceleme)
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, oyunun grafikleri en üst seviyede olmasına rağmen naçizane laptop'um fazla kasılmadı. Bilgisayarımda Core 2 Duo işlemci, 4GB RAM ve AMD Radeon HD4850M ekran kartı vardı.  Şimdiden rahatlıkla söyleyebilirim ki, PES 2014 bir sistem canavarı oyun olmayacak.

Oyunu Logitech RumblePad 2 gamepad ile oynadım ve açıkçası epey keyif aldım. PS3'te oynadığım PES 2014 ile birebir aynı oynanış mekaniğine sahip olan PES 2014 PC ön bakış sürümü, grafikler konusunda PS3'ün biraz ilerisinde seyrediyordu.

PES 2014'te maça girdiğimde ilk dikkatimi çeken, özenle hazırlanmış yüz animasyonları ve taraftar kalabalıkları oldu. PES 2014'te taraftar grupları epey özenli görünüyor. Bilgisayarı güçsüz olanlar bu detayları tam olarak göremeyecektir belki ama, Konami bu kez taraftar animasyonlarına önem vermiş.

Pro Evolution Soccer 2014 (PC) (Ön İnceleme)
Stadın koridorundan çıkmaya hazırlanan futbolcular, eski PES'lere oranla epey detaylı görünüyordu. Oyuncular stada doğru yürümeye başladıklarında ise asıl farklılık ortaya çıktı. PES 2014, daha esnek vücut animasyonları sunmayı başaran bir futbol oyunu olmuş. Sinematik görüntüler bittiğinde kamera geri doğru yükseldi ve bang!... Bambaşka bir oyunla karşı karşıyaydım.