Artılar-Rakiplerinizin kişiliklerini birebir yansıtması, espirili diyaloglar, güzel hazırlanmış bir içerik, her karakterin orijinal sesinin kullanılmış olması
Eksiler-Başta komik olsa da sürekli tekrar eden espiriler, bir DLC ya da benzeri ile yeni karakterler veya içerikler eklenebilirdi
Son 10 yılda dünya eğlence sektöründe önemli bir yer edinen poker artık turnuvaları ve arkadaş ortamı ile benzer temalı şans oyunlarından ayrılarak farklı bir hikayeye dönüşmeye başladı. Kumarhanelerde hala en sevilen kağıt oyunu olmasının yanında dünya statüsünde oldukça büyüyen poker artık filmlerde, dizilerde ve oyunlarda da sık sık karşımıza çıkıyor.
Macera oyunları ile görmeye alıştığımız Telltale Games’in farklı türdeki ender oyunlarından olan Poker Night 2 de bu eğlence aktivitesini bizlere daha iyi anlatıyor. 2010 yılında çıkan Poker Night at the Inventory oyunun devamı olan PK2 tıpkı selefi gibi eğlenceli ve zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacağınız bir tada sahip.
Arkadaşlarla bir el atıp gideceğiz Tıpkı ilk oyunda olduğu gibi PK2’de de farklı oyunlardan karakterler sizlere eşlik ediyor. İkinci oyunda Sam & Max’ten Sam ve kenarda oturan Max, The Venture Bros. oyunundan Brock Samson, Army of Darkness’tan Ash Williams ve Borderlands serisinden Claptrap eşlik ediyor. Sam, Ash, Brock ve Clap masadaki rakiplerimiz iken Max bir kernarda durup Sam’in bazı (hatta pek çok) muhabbetine dahil oluyor. Bunların yanında kurpiyerlik görevini Portal’ın unutlmaz karakteri GLaDOS yaparken Borderlands’ten Mad Moxxi sessiz barmaid olarak karşımıza çıkıyor. Oyunun ve mekanın sahibi olarak ise Tales of Monkey Island serisinden Reginald Van Winslow Bone.
Zaten Poker Night 2’yi ve ilk oyunu diğer poker oyunlarından ayıran özellik de bu. Poker Night 2 sadece 20,000 dolar yatırıp kazanmaya çalıştığınız bir turnuva değil. Onun da ötesinde uzun zaman boyunca oturup oynadığınız oyunlardaki karakterlerin komik ve ilginç muhabbetlerini birbirlerine ve size sataşmalarını, kazanınca rakipleri ile, kaybedince kendileri ile dalga geçmelerini dinleyeceğiniz bir aktivite olmuş. Oyunun iskeletini de bu mekanizma oluşturuyor. Tahminimce 4-5 oyun yerine onlarca oyundan pek çok karakter olsa ancak her birinin sadece bir iki cümlesi bulunsa PK2 bu kadar eğlenceli olmayabilirdi. Nitekim Brock, Ash, Clap ve Sam’in aralarındaki ilginç muhabbetler sizi oyundan koparıp kahkahanın içine sürüklüyor. Elbette pek çok şakayı anlayabilmek için karakterlerin rol adlıkları oyunlara aşina olmanız gerekli ve en azından orta düzeyde bir İngilizce şart, lakin oyunlar hakkında hiçbir bilginiz olmasa bile yine de masada sizleri güldürecek oldukça fazla materyal var.
This was a thriump Monkey Island’ın kaptanı ve Borderlands’in kendisine has karizmasına sahip Mad Moxx’u muhabbetlerde hiç yer almasa da GLADoS onların eksikliğini fazlası ile kapatıyor. Tıpkı Portal oyununda olduğu gibi yine Ellen McLain tarafından seslendirilen bu sinirsiz Sheldon ruhlu robotun espri niyetiyle yapmadığı espriler karnınıza yumruk yemiş gibi hissetmenizi sağlayıp ardından bir Portal oyunu açma isteği doğuruyor.
Masadaki muhabbet sonu gelmeyecek bir poker oyunundan beklenebileceği kadar fazla. Elbette bir noktadan sonra artık konuşmalar döngüye giriyor ve ilk başlarda kahkahalar atmanıza sebep olan cümleler bir zaman sonra sadece gülümsemelere sebep olurken en nihayetinde sıkıcı olmaya başlıyor lakin bütün muhabbetleri duyup onlardan sıkılana kadar yüzlerce el poker oynamış oluyorsunuz zaten.
Bu noktanın tek kötü yanı, ki bu biraz da zorunluluktan oluşmuş, yeni muhabbetleri ancak oyunda ilerlediğiniz zaman duyabiliyorsunuz.