1/8

PlayStation Move

Mehmet Ali Gerim 30.09.2010 - 15:35
Harekette bereket vardır
PlayStation 3 için geliştirilmiş olan hareket algılayıcı kontrol sistemi Move sonunda oyun severlerle buluştu. Geçtiğimiz ay düzenlenen Gamescom fuarının ziyaretçilerine tanıtılan kontrol sistemi, sonunda ülkemizde de satışa çıktı. Bizler de Merlin’in Kazanı ekibi olarak, Sony tarafından düzenlenen PlayStation Move tanıtımına katıldık ve gün boyu düzenlenen aktiviteler ve özellikle de PlayStation Move deneyimi ile eğlenceli vakit geçirdik.

Sony’den son haberler

Sarıyer’de, havadar bir mekanda gerçekleştirilen PlayStation Move tanıtımı, kahvaltının ardından Sony Eurasia PlayStation Ürün Müdürü Özgür Kirazcı’nın konuşması başladı. Özgür Kirazcı özellikle ülkemizde bir türlü istediğimiz seviyeye ulaşamayan oyun sektöründen ve Sony Türkiye’nin attığı adımlardan bahsetti. 2007 yılından bu yana, PlayStation ürünlerinin satış miktarlarında %50 oranında artış yaşandığını ve eskiden yabancı firmaların girmekten korktuğu Türkiye pazarının ne denli yüksek seviyeye ulaştığını belirtti.

Yakında Sony olarak yapacakları projelerden de bahseden Kirazcı, Killzone 3 ve Gran Turismo 5 oyunlarının tamamıyla Türkçe olacağını açıkladı. Bu cümleyi duyar duymaz hemen aklımızdan oyunların Türkçe altyazı mı, yoksa seslendirme mi içereceğini geçti ve profesyonel bir ekip ile çalışıldığını, öncelikle bu iki oyunun, daha sonra da başka oyunların, tam anlamı ile Türkçe olması için çalıştıklarını açıkladı. Yani Killzone 3’ü ve Gran Turismo 5’i Türkçe seslendirme ve altyazı ile oynama zevkine erişeceğiz.


 
PlayStation 3’ün 3 boyut teknolojisine de destek verdiğinin üstünü çizen Kirazcı, yayımlanan son yamanın kurulması halinde PlayStation 3’ün 3 boyut desteği vermeye başladığını belirtti. Ayrıca PlayStation Move sayesinde 2011 yılına kadar %50’lik bir büyüme beklediklerini de sözlerin ekledi.

Pamuk eller cebe

Yapılan açılış konuşmasının ardından asıl önemli konu olan Move’un tanıtımına geçildi. İlk olarak fiyat politikasından bahseden Kirazcı, PlayStation Move Starter Pack isimli paket satışa sunduklarını ve bunun fiyatının 149.90 TL olduğunu açıkladı. PlayStation Move Starter Pack ismi verilen başlangıç paketinin içinde 1 adet PlayStation Move kumandası, 1 adet Eyecam ve 1 adet de demo diski bulunuyor. Özellikle Türkiye’de uygulanan vergi politikasını göz önüne aldığımızda çok uygun bir etiket fiyatına sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Eğer, “Bana başlangıç paketi yetmez, birden fazla kumanda isterim” derseniz, onların da fiyatları açıklandı. İkinci bir PlayStation Move kumandası isterseniz, bunun fiyatı 99 TL. Özellikle First Person Shooter oyunları için gerekli olacak Navigasyon kolu ise 69 TL. Tüm Move oyunlarının ise 99 TL olacağı açıklandı.