PlayStation 4 Pro'nuz Siyah Ekranda Takılıp Kalıyor Açılmıyorsa

Murat Oktay 2.05.2018 - 09:14
PlayStation 4 PRo'nun kanseri siyah ekran problemini nasıl çözeriz?

PlayStation 4 Pro'nuz tv/monitör değiştirdikten sonra siyah ekranda takılıp kalıyorsa hemen delirmeyin. Bu cihazın en büyük problemlerinden biri olan siyah ekran bizim de başımıza kimi zaman geliyor. Genelde TV değiştirdiğimiz zaman karşımıza çıkan bu problemin çözümü kimi zaman çok kolay. Birkaç adımda bunları sizler için açıklayacağız. İlk yapmanız gereken hemen cihazınızı servise götürmek. Tabii ki kanmayın. :) Ama birçok kişi bu yöntemi takip ediyor. Kendi kendinize takip edebileceğiniz birkaç adım bulunuyor. Yapılması gerekenleri aşağıda madde madde sıraladık.

PS4 Siyah Ekran Problemi Ve Çözümü

1 - HDMI kablonuzu ve girişleri kontrol edin

HDMI kabloları narindirler. Bu sebeple çıkartıp takarken kimi zaman zarar görebiliyorlar. Bu sebeple ilk bakmamız gereken nokta, kablolarımızın ve cihazımızın giriş/çıkışlarına bakmak olacak. Eğer gözünüze herhangi bir şekilde bir çarpıklık, kırık uç ve orada olmaması gereken bir şey ilişiyorsa önce bunu düzeltmeye gidin. Hala görüntü alamıyorsanız elinizde sağlam olduğuna inandığınız bir yedek kablo varsa, onunla değiştirin.

İlginizi Çekebilir: Siyah Ekran hatası nasıl çözülür?

2 - Cihazınızı yeniden başlatın.

Ama öyle kapatıp hemen açma şeklinde değil. Kapattıktan sonra en az 60 saniye beklemeniz, hatta mümkünse fişten tamamen çıkartmanız gerekiyor. Bu sayede PlayStation 4'ünüz hard reset olarak tabir ettiğimiz, hafızasında kalan tüm verileri temizliyor. Herhangi bir şekilde cihazın belleğinde kalan bir artık varsa bu sayede kurtulabilirsiniz. Süre geçtikten sonra yeniden başlatın. Ekrana görüntü geliyorsa sorun yok.

3 - HDCP ayarlarınızı kontrol edin

PlayStation 4'te bulunan telif koruma sistemi de kimi zaman bu hataya sebep olabiliyor. Bu sebeple cihazınızın telif korumasının kapatılması gerekiyor. Bunun için 7 saniye açma kapama tuşuna basarak güvenli moda girin ve HDCP bölümünde bulunan tik işaretini kaldırın. Sonrasında PS4'ünüzü restart ederek çözüme ulaşabilirisiniz.

PlayStation 4 Pro'nuz Siyah Ekranda Takılıp Kalıyor Açılmıyorsa

4 - Ekran çözünürlüğünü ayarlayın

Muhtemelen en efektif çözüme ulaşabileceğiniz nokta bu madde olacaktır. Bir önceki maddede olduğu gibi cihazınızın açma/kapama tuşuna 7 saniye boyunca sürekli basın. 7 defa bip sesini duyacaksınız. Ardından PlayStation'un güvenli mod (Safe Mode) ekranı açılacak. Buradaki ikinci maddeye gidin. Ekran çözünürlüğünü1080p ayarına çekin. Ardından sisteminizi yeniden başlatmanız gerekecektir. Çok büyük ihtimalle görüntünüz artık gelmiştir.  PS4 Pro ekran değişimi yapıldığında kimi zaman çözünürlüğünü otomatik olarak yeni sisteme göre ayarlayamıyabiliyor. Bu sebeple bu ayarı kendimizin elle yapması gerekiyor.

Tüm bunlara rağmen hala görüntü alamıyorsanız son çareniz kalmış demektir; o da cihazınızı yetkili servise götürmek.

Yorumlar 19
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 13:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.08.2020 21:53
2. Yaziyi denedigimde duzeldi yani hdmi ve ac kablosunu 60 saniye boyunca prizden cekince duzeldi Cok tesekkurler
MK Okuru
MK Okuru 23.06.2022 23:02
Bende hayla olmuyor acaba servis ücreti ne kadardır:-(
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.07.2021 02:51
Resmen pişmanlık ya.. Aldığım güne lanet olsun, aylar sonra açtım bu sorun geldi başıma bir kez daha olmuştu. Lanet fişten çekip 3-5 dk bekleyeceğim, umarım düzelir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.02.2021 01:18
benim problemim ps4 üm dondu bende yaklaşık yarım saat bekledim ama geri gelmedi bende mecburen kapatıp açmak için fişden çektim fakat geri gelirken ps logosu geliyor ve gidiyor ardından sim siyah bir ekran karşılıyor beni ps nin ışığı mavi yanıp sönüyor kolda beyaz yanıyor

————

Muhtemelen blue light of death hatası ile karşılaşıyorsunuz. HDD sökme gibi biraz teknik bilginiz varsa bu hatayı aratıp cozebilirsin. Yoksa konsol tamiri yapan bir yere götürmen gerekebilir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.01.2021 21:52
arkadaşlar ben güvenli modu açıyorum fakat ekrana görüntü gelmiyor yine siyah ekran kabloda da sııntı yok ne yapmam gerek normal ps4 de açılmıyor o da siyah ekran veriyor lütfen yardım edin :(
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2020 12:45
benim ps 4 ümde ses var fakat ekran simsiyah oyunun adı wwe 2k17 inşallah yardımcı olabilirsiniz
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation 4 Pro'nuz Siyah Ekranda Takılıp Kalıyor Açılmıyorsa
İlginizi Çekebilir