Mobil platformlar için çıkan Phantomgate'e yakından bakıyoruz!

Ersin Kılıç 12.09.2018 - 17:08
Sıra tabanlı RPG oyununa yakından bakıyoruz

Mobil platformlar için özel olarak geliştirilen Phantomgate, nordic mitolojisi ile bütünleşen bir hikayeye sahip. Odin, Thor ve Freya gibi Nors mitolojisinden önemli karakterleri bünyesinde barındıran yapımda Astrid isimli bir karakteri yönetiyoruz. Tıpkı onun gibi bir Valkyrie olan Astrid, Odin ile girdiği mücadeleyi kaybeden annesinin izinden gidiyor. Yani oyun boyunca hem annesini kurtarmaya çalışan hem de Odin'e karşı gelen bir karaktere tanıklık ediyoruz.

Phantomgate nasıl bir oyun?



Phantomgate
genel olarak platform ve RPG dinamiklerini bir araya toplamış. İlerleme kısmında platform öğelerine sahip olan yapım, dövüş sistemi ve karakter gelişimi gibi kısımlarda ise RPG temelleri üzerine oturtulmuş. Platform öğelerinde zıplama dışında karşılaştığınız engelleri aşacağınız ufak bulmacaları da çözmeniz gerekiyor.

Phantomgate'te Astrid'in sevimli kedisi dışında savaş alanlarında yardımınıza koşan bazı karakterler de var. Oyunda ilerledikçe savaşlarda size yardımcı olan ve Hayaller olarak adlandırılan bazı dostlar ediniyorsunuz. Tıpkı ana karakterimizde olduğu gibi bu karakterlerin de bir seviye sistemi bulunuyor. Savaşlardan kazandığınız deneyim puanları ile seviye atlayabiliyorsunuz. Zayıf kalan karakterleri ise topladığınız ekstralar ile güçlendirmek mümkün kılınmış. Bu sayede oyunun ilerleyen aşamalarında ekibinize dahil olan bir karakteri, hızlı bir şekilde kendi seviyenize çekebiliyor ve savaşlarda rahat rahat kullanabiliyorsunuz.

Phantomgate nasıl bir oyun?

Oyunun belki de en sevdiğim noktalarının başında sıra tabanlı dövüş sistemi geliyor. Eğer zamanın en iyi JRPG oyunlarını oynadıysanız, muhtemelen Phantomgate'in savaş sistemin de beğeneceksiniz demektir. Sıra tabanlı dövüş sistemi karakter hızlarına göre bir bar üzerine konumlandırılmış. Yani oyun alanının üzerinde yer alan bar sayesinde sırada hangi karakter olduğunu görüyor ve ona göre stratejinizi belirliyorsunuz. Ayrıca savaş alanında çıkan bazı bonuslar ile rakiplerinizi sırada geri atmak ya da kendinizi öne çekmeniz de mümkün. Sıralama bazlı bu bonuslar dışında karakter gücüne ya da savunmasına etki eden bonusları da kullanabiliyorsunuz.

4 karaktere kadar yer alabileceğiniz savaş sisteminde her karakterin kendine has yetenekleri de bulunuyor. Alan vuran yeteneklerden, tek bir düşmana odaklandığınız yeteneklere kadar farklı saldırılara yer verilmiş. Ayrıca takımı  iyileştirme üzerine kurulu olan yetenekler de bulunuyor. Yani özellikle zorlu düşmanlara karşı saldırı dışında aynı zamanda savunmaya da odaklanmanız gerekiyor. Eğer karakter seviyeleriniz yeterli değil ve gerekli stratejiyi yapamazsanız boss mücadelelerinde genelde yeri öpen siz oluyorsunuz. 

Phantomgate nasıl bir oyun?

Oyunda tabi ki PvP özellikleri de bulunuyor. Diğer oyunculara karşı mücadele ettiğiniz bu savaşlarda, ortaya çıkan baloncukların önemi daha da fazla. Yani takım yeteneklerinin yanı sıra özellikle PvP savaşlarında ortaya çıkan bu baloncuklara da dikkat etmeniz gerekiyor.

Oyunun hikaye modundaki savaşları otomatiğe almanıza da olanak sağlanmış. 3x'e kadar hızını ayarlayabildiğiniz otomatik savaş sistemi, özellikle oyunu yolda oynadığınızda yardımınıza koşuyor.

Phantomgate'de Astrid dışında 4 farklı kahraman da bulunuyor. Oyunda ilerledikçe kilidini açabileceğiniz bu kahramanlar tabi ki farklı yeteneklere sahip. Üstelik bu karakterlerin de hikayeye dahil oldukları bir geçmişleri bulunmakta. Hayaller tarafına baktığımızda ise 300'ün üzerinde yardımcı karakter olduğunu görüyoruz. Bu da savaşlardaki strateji ve farklılığı öne çıkartan bir unsur olmuş. 

Phantomgate nasıl bir oyun?

Son olarak oyunun grafiklerinden de bahsedelim. 2 boyutlu bir oyun alanına 3 boyutlu olarak konumlandırılan karakterler oyunun yapısına da uygun bir şekilde konumlandırılmış. Ayrıca karakter ve yaratıklarda kullanılan piksel tekniği, oyunu farklı ve kendine has bir görsel yapıya da sokmuş. 

Sonuç olarak bedava olarak ulaşabileceğiniz Phantomgate, özellikle sıra tabalı dövüş sistemini seven oyuncuları memnun edecektir. Daha önce bu türü denemeyen oyuncular için ise sade ve anlaşılır yapısı ile bir ilk olabilir.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 08:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.02.2019 19:25
Bu tarz mobil oyunlar mobil oyun pazarının kalitesini arttırabilir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.01.2019 10:39
Ben butarz oyunları sevmiiiim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.09.2018 18:28
Bi yayınlansa denicezde. Ön kayıt yaptık hala bekliyoruz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.09.2018 23:18
Güzele benziyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Phantomgate nasıl bir oyun?
İlginizi Çekebilir