Yeni aksiyon filmi Bang ile ekranlara dönen Peter Weller, hem yeni projesindeki kötü adam rolünü hem de yıllar sonra yeniden seslendirdiği RoboCop karakterini değerlendirdi. Oyuncu, ilk başta fazla önemsemediği bu ikonik rolün zamanla kendisi için ne kadar anlam kazandığını samimi ifadelerle paylaştı.
Peter Weller, RoboCop karakterinin etkisini yıllar geçtikçe daha net anladığını ve bu farkındalığın Rogue City adlı video oyunu sayesinde daha da pekiştiğini dile getirdi. İlk başta bu rolü geride bırakmanın kendisi için doğru bir karar olduğunu düşünen Weller, bugün geldiği noktada bu karakterin insanlar üzerindeki etkisini takdirle karşıladığını belirtti. “O zamanlar umurumda değildi ama şimdi biri gelip ‘O film beni hâlâ etkiliyor’ dediğinde gerçekten minnettar oluyorum” sözleriyle duygularını paylaştı.
Weller, RoboCop’un salt bir aksiyon filminden ibaret olmadığını, arka plandaki temaların yıllara meydan okuyan bir yapı kurduğunu söyledi. Kimlik kaybı, aile bağları, ekonomik sistem eleştirisi ve özünde bir diriliş hikâyesi olan filmin, zamanla daha çok kişi tarafından bu yönleriyle takdir edildiğini vurguladı. Rogue City oyununun da bu temaları yeniden gündeme getirmesinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi.
Oyuncu, filmin 80’li yılların sosyo-politik atmosferine de güçlü göndermeler içerdiğini söyledi. Reagan dönemindeki özelleştirme politikalarının eleştirisini barındıran hikâyenin, yalnızca bir bilim kurgu anlatısı değil aynı zamanda sistem eleştirisi olduğunu savundu. Bu nedenle filmin kalıcılığının sadece aksiyondan değil, sunduğu çok katmanlı temalardan kaynaklandığını düşündüğünü ifade etti.
Son olarak Bang filmindeki yeni rolüne de değinen Weller, kötü adam Morgan Cutter’ı canlandırırken kendi akademik çalışmalarından da faydalandığını açıkladı. Hazırlık sürecinde bir kitap yazma disipliniyle role yaklaştığını belirten oyuncu, Bang’in de izleyicilere unutulmaz bir deneyim sunacağını düşündüğünü söyledi. Weller, RoboCop gibi kalıcı etki yaratan projelerin parçası olmaktan büyük mutluluk duyduğunu vurgulayarak sözlerini tamamladı.