1/2

Overwatch

İsmet Ergül 13.05.2016 - 15:13
Başından kalkamadık...
BlizzCon 2014’te duyurulması ile birlikte, her oyun fuarında karşımıza çıkan Overwatch beni ilk günlerinden beri heyecanlandırıyordu. Blizzardsağolsun, kapalı alfa-beta herhangi bir versiyonunu oynamamış olsam da, geçtiğimiz hafta oyunculara sunulan açık beta ile kendimi Overwatch’ın kollarına bıraktım ve saatlerce çıkamadım. Blizzard’ın önde gelen isimlerinden olan Jeff Kaplan’ın bizzat yönettiği Overwatch, yepyeni bir seri, bir evrenle karşımıza çıkmakla birlikte, karakterleriyle hem ilgimizi hem de dikkatimizi çekiyor. Oyunu her ne kadar sizler için incelemek istesem de, bunu resmi çıkış tarihine saklamamız gerekecek. Bu yazımda akıllarınızdaki soru işaretlerine ışık tutmaya çalışıp, kendi gözlemlerimle sizlere kısa süren Overwatch deneyimimi sunacağım.

Overwatch’tan uzun uzun bahsetmeden önce, oyunun ‘kahraman bazlı FPS’ olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Yani Overwatch tipik bir FPS, ‘koş ve ateş’ oyunu değil, aksine şimdilik 21 adet kahramanı içinde bulundurduğu ve her kahramanın kendine özel silah ve yeteneklere sahip olduğu bir FPS oyunu. Böylelikle Overwatch, tam da bu noktada benzetildiği, hatta esinlendiği iddia edilen Team Fortress 2’den daha detaylı bir oynanışı bizlere sunabiliyor.

Overwatch
Oyunu çok kısa bir süre PC’de oynamakla birlikte, saatlerimi PS4’te harcadığımı belirtmek istiyorum. Her iki platform için de Overwatch gözlemlerimi sizlere anlatmak istememle birlikte, performans açısından da sizlere bir fikir vereceğim.

Öncelikle oyunun PC optimizasyonunun harika olduğunu vurgulamam gerekiyor. ‘Kesin orta hatta düşük grafik ayarlarında açacak..’ diyen ben ve birkaç arkadaşımla orta/yüksek grafik ayarlarına ve 30-45fps arasında bir performansla karşılaşınca kendimizi hemen savaş alanında bulduk. Anlayacağınız, eğer bilgisayarınız donanımlı ise sizleri fazlasıyla akıcı 60fps’e yakın bir Overwatch deneyimi bekliyor.

Overwatch
PS4’te durum ise Blizzard tarafından bir hayli iyi ayarlanmış diyebilirim. PC’deki yüksek düzey grafikleri PS4 oyuncularına sunan Blizzard, 60fps sınırını Overwatch’a yerleştirebilmiş. Oyunun karakter seçme, bol efekt dolu anlarında fps düşüşü ile karşılaşmadığımı söyleyebilirim. Overwatch'ın açık betadayken fps düşüşünü bizlere yansıtmamasını iyi haber olarak yorumlayabiliriz. Anlaşılan oyun hem PC hem de PS4 için performans açısından başarılı bir şekilde geliştirilmiş ve oynanmaya hazır bir şekilde geliyor.