1/2

Onimusha 3: Demon Siege

Hasan Uğur Nayır 3.06.2010 - 12:31
Onimusha 3'ün PC çıkartması
Platformlar PC
Onimusha 3: Demon Siege
  • Yapımcı - Yayıncı Capcom - Capcom
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Aksiyon
Merlin Puanı 70
Artılar Bitmeyen aksiyon, ara sinematikler, Jean Reno faktörü, seslendirmeler, harika bir serinin son oyunu
Eksiler Sesler arada geç çıkabiliyor, grafikler konsol versiyonu ile aynı, bazı yerlerde oyun yavaşlayabiliyor, klavyeden kontroller zor olabiliyor, PS2 versiyonu yanında sönük kalmış
İlk Onimusha’nın konsol versiyonu çıktıktan uzun bir süre sonra PC platformuna konuk olarak gelmiş, o zaman benim de deneme şansım olmuştu. Sanat eseri mükemmel sinematiklerine resmen hayran kalmıştım. Grafiklerinin eskiliği, seslerdeki hatalar ve Japonca olması ile sönük duruyordu. Yine de oyunun sonunda dişi partnerimizin olaylardan sonra öldürülmesi, bir çok olayın yaşanması ve en önemlisi Samanosuke’den bir daha hiç haber alınamaması ile aklımda soru işaretleri kazınmıştı. İkinci oyunu hiç oynama imkanım olmadı, çünkü PC platformuna hiç çıkmadı. Zaten bildiğim kadarı ile ikinci oyunun senaryosu Onimusha’nın ana sernaryosu ile direk bağlantılı değildi. Aradan geçen zamandan sonra Onimusha 3: Demon Siege piyasaya çıktı. Senaryo kaldığı yerden devam ediyordu, ancak PS2 için çıkmasıyla bir kere daha yıkılmıştım. Ancak Capcom boş durmadı ve oyunun PC versiyonunu da hazırladı. En sonunda Onimusha 3 bilgisayarıma konuk oldu.

Şeytan Avcısı

Nobunaga yeniden geri dönüyor ve kötülükleri etrafına saçmaya başlıyor. Ancak bu sefer kötülükleri, uzayda zamanı büküp günümüz Fransa’sınada geliyor. Fransa’ya gelen bu kötülüğe karşı Jacques Blanc rolünde Jean Reno, karşı koymaya çalışıyor. Samanosuke, Nobunaga’yı durdurmak isterken günümüz zamanına Fransa’ya ışınlanıyor. Jacques Blanc’ın da 16 yy. Japonya’sına aynı şekilde gelmesi ile işler iyice karışıyor. Her ikiside birleşerek Nobunaga’yı durdurmalı ve kendi zamanlarına geri dönmelidirler.

İlk oyunu oynayanlar üçüncüsünde de zorluk çekmezler. Onimusha 3 birincisi gibi japonca değil, bu sefer ingilizce. Oyunun genel olarak ayarları aynı, arada bazı değişiklikler var. Inventory ekranında biraz değişikliğe gidilmiş, bu sefer biraz daha detaya ulaşabiliyoruz. Bunların dışında oyunda Mouse bir kısım olarak dahil olmuş. Atak ve savunmanızı farenizin tuşları ile yapabiliyorsunuz. Ancak karakterimizi fare ile yönlendiremiyoruz, istesek bile ekranda beyaz ok imleci ile karşılaşabiliyoruz. Bu ufak değişiklik dışında genel olarak kontroller aynı. Klavyeden oynamak açıkcası insanı bayabiliyor, Onimusha’yı Gamepad ile oynamanızı kesinlikle tavsiye ederim. Kontroller dışında, oyunun mantığı yine Hack’n Slash olarak devam ediyor. Karşımıza çıkan yaratıkları öldürüp, arada çıkan ufak bulmacaları çözüyoruz.

İlk oyundaki çift karakter ile oynama burada devam ediyor, fakat bunu faklı zamanlarda oynayarak yapıyoruz. Eski Japonya’da Jacques’i, günümüz Fransa’sında ise Samanosuke’yi kontrol ediyoruz. Samanosuke bildiğimiz gibi klasik bir samuray; kılıç, ok ve özel büyülü silahları kullanıyor. Jacques ise normal bir vatandaş, ancak Japonya’ya geldiği zaman içinde, o da büyülü güçler kazanıyor. Büyülü güç dediğim aslında kendine ait bir kırbacı oluyor. Tabi ki bu bildiğimiz normal bir kırbaç değil. Bu silahın yanında tabanca, makineli tüfek vb... gibi farklı silahları da kullanabiliyor. Her iki karakterde aslında farklı zamanlarda ilerliyor ve birinin yaptığı bir şey diğerini de etkileyebiliyor.