1/3

One Piece: Pirate Warriors 2 İnceleme (PS3)

Ceyda Doğan 30.08.2013 - 16:03
Korsanların kralı olmaya hazırlanın
Platformlar PlayStation 3, PS Vita
One Piece: Pirate Warriors 2 İnceleme (PS3)
  • Yapımcı - Yayıncı Tecmo - Namco BANDAI Games
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Aksiyon
Merlin Puanı 80
2 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%40
Artılar Özünde One Piece olması, hack & slash türünün anime ile buluşması, hikaye modu olması gereken uzunlukta, mükemmel müzik, alternatif kostümlerin eklenmesi
Eksiler Dream mod oyuna hiçbir artı katmıyor, kamera konusunda sıkıltılar yaşanabiliyor, ilk oyundaki bazı karakterlerin hala yer almaması, bazı düşmanlarla bölüm ilerledikçe sürekli karşılaşmak
Yılların eskitemediği ve hala gündemde kendisine yer edinmiş olan One Piece, manga sektörünün de liderlerinden biri. Animesi ve mangası derken, video oyunlarıyla renklenen One Piece dünyası, One Piece: Pirate Warriors 2 ile daha da farklılaşıyor. Aramızda animesi ve mangasından hoşlanmayan veya izlemeyenler bile vardır. Sadece oyunlarını çekici bulan bir kitle de mevcut.

One Piece: Pirate Warriors 2 İnceleme (PS3)
One Piece: Pirate Warriors 2, One Piece: Pirate Warriors serisinin ikinci oyunu. Tecmo Koei ve Namco Bandai'nin ortak yapımlarından biri. Hem PS3, hem de PS Vita platformlarında yer alıyor. İlk bakışta insanın aklına Dynasty Warriors geliyor. Yarı aksiyon, yarı hack & slash türünün bir arada harmanlanmış hali diyebiliriz.

One Piece: Pirate Warriors üzerinden ufak bir hatırlatma yapalım. Dynasty Warriors serilerini oynayanlar veya az da olsa bilgisi olanlar ne demek istediğimi anlayacaktır. Birçok düşmanın karşınıza gelip, hepsini bir bir silip süpürdüğümüz oyundan bahsediyorum. İnsanı gerçekten iyi hissettiriyor. Bu oyunda da sayısız düşmanın, kahramanlarımız tarafından yok edildiğini  izleyeceğiz.

One Piece: Pirate Warriors 2, One Piece'in en sevilen kahramanı olan Luffy ile başlıyor. Görevimiz, yani aslında korsan kralı olmaktaki yolumuzun ilk durağı Enel. Hani ağzından, burnundan yıldırım çıkartan ve "Ben tanrıyıııım!" diye çığlıklar atan çılgın adam. Sonrasında olanları az çok biliyorsunuz zaten. Hikaye modu sadece Enel'den ibaret değil, hatta o kadar bağımsız gidiyor ki bazı noktalarda, anime ile kıyaslamaya çalışıyorsunuz.

One Piece: Pirate Warriors 2 İnceleme (PS3)
One Piece: Pirate Warriors 2 genel olarak, Luffy'nin etrafında dönen bir hikayeden ibaret değil. Birkaç bölüm sonra Luffy dışında, diğer kahramanlarımızla da maceradan maceraya koşuyoruz ve ayrıca onların da kendi hikayelerini oynayabiliyoruz. İşin güzel yanı, savaş esnasında, Nami veya Sanji yardımımıza koşabiliyor ve onlarla farklı taktikler geliştirebiliyoruz.

Özellikle Smoker, Haki, Mihawk, Kuzan ve Enaru gibi One Piece oyunlarında nadir kontrol edebildiğimiz karakterler de, One Piece: Pirate Warriors 'ye çok güzel bir hava katıyor. Onların da kendi hikayeleri içerisinde, senaryo modunda oynayabiliyoruz ve yanımıza da Luffy, Nami gibi karakterleri alabiliyoruz. Dynasty Warrior'taki havayı One Piece'e uyarlamaları bir yandan iyi olmuş, zira bu tarz oyunların çılgını çok fazla.

One Piece: Pirate Warriors 2'nin eksi almasını sağlayan en büyük neden, aynı düşmanların belirli bölümlerde sürekli görülmesi. Bu durum bir süreden sonra can sıkabiliyor.

One Piece: Pirate Warriors 2'ye daha başlarken, zemin kaplamasının gözüme pek de hoş görünmediğini söylemeliyim. Grafik anlamında eksikleri olsa ve doyurucu olmasa bile, özünde One Piece ismini barındırması, One Piece: Pirate Warriors 2'ye verilebilecek en büyük artı.

One Piece: Pirate Warriors 2 İnceleme (PS3)
One Piece: Pirate Warriors 2'den gerçekten zevk almak istiyorsanız ve saatlerinizi PS3 başında geçirmek istiyorsanız, ultra hard moduna sizi davet ediyorum ki direkt o modu açamıyorsunuz. Belirtmeden edemeyeceğim oyunu Japonca ses ve İngilizce altyazı ile oynamanızı tavsiye ediyorum. One Piece'in orjinal sesleri, dublajdan çok daha başarılı.