Ölüm Günün Kutlu Olsun 2 inceleme

Ersin Kılıç 20.02.2019 - 17:43
Devam halkası çok daha eğlenceli!

Ölüm Günün Kutlu Olsun filmi adından da anlaşılabileceği gibi doğum gününde öldürülen bir karaktere odaklanıyordu. Daha da önemlisi ise bu karakterin aynı gün içerisine sıkışıp kalmasını, tekrar tekrar ölmesine rağmen katilini arama çabasını izliyorduk. Peki ama bu filmin devamı nasıl olurdu? Dahası gerek var mıydı? Happy Death Day 2U ya da Türkçe adı ile Ölüm Günün Kutlu Olsun 2 işte bu soruların cevabını veriyor ve adeta ne kadar yanıldığımızı da bizlere gösteriyor.

Ölüm Günün Kutlu Olsun 2 İzledik!

Ölüm Günün Kutlu Olsun 2

Açık konuşmam gerekirse ilk filmi çok sevememiştim. Tamam, eğlenceliydi, yeri geldiğinde de klişe sahneler ile çok güzel dalga geçiyordu ama filmin kendisi de bir klişe olmaktan kurtulamamıştı. Fakat 2.filmi izlediğimde aslında ilk filmde yapılması gerekenlerin hepsini yapmayı başardığını hissetmeye başladım. Yeri gelince ufak sürprizler ile beni korkutmayı başarmıştı. Bundan çok daha önemli olanı ise hem eğlenceli hem de merak ettiren bir işleyişi vardı. 

Ölüm Günün Kutlu Olsun 2 filmi aslında ilk filmin kaldığı yerden başlıyor. İlk filmde çok fazla rolü olmayan Ryan karakteri ile filmin açılışı gerçekleştirilmiş. Daha ilk dakikadan bir döngü içeisinde olduğunu anladığımız karakterin tabi ki olan bitenden haberi yok. Kesişme noktasına geçtiğinde hem olay döngüsünü hem de karakter profillerini kafanızda oturtmaya başlıyorsunuz. Zaten film de bu andan itibaren yakalamış olduğu tempoda ilelemeye devam ediyor. Yer yer bu tempoda düşüşler yaşanıyor, klişe espriler ile karşılaşıyorsunuz ama genel hatları ile baktığımızda ilk filmde olması gereken tonlamanın devam halkasında daha da iyi oturtulduğunu görüyorsunuz.

Ölüm Günün Kutlu Olsun 2

Zaten film izleyicisini de aynı döngüye soktuğunu hissettirdiği anda aslında keskin bir viraj almayı da başarıyor. Korku filmi klişerlerini karşımıza sunuyor sunmasına ama kendi hikayesinde de tutarlı olmayı başarmış bu sefer. Hem karakterlerin gidişatını hem de olayların nereye bağlanacağını film boyunca merak ediyorsunuz. Bu durum seyir keyfini yükselttiği gibi filmi de eğlenceli bir kalıba sokmayı başarmış.

Filmin sevdiğim noktalarından birisi de konuyu kendi tutarlılığına bir mantığa bağlaması oldu. İlk filmde döngünün sebebini bir türlü anlamıyor ve karakterin bundan çıkmaya çalışmasına tanıklık ediyorduk. Devam halkasında ise neden ve sonuç ilişkisi bir nebze de olsun seyircisine anlatılmış. En azından olayların neden patlak verdiğini daha net bir şekilde görüyorsunuz. Buna rağömen bazı anlarda konu toparlanamıyor ve yine bazı soru işaretlerini de arkasında bırakıyor. Tabi filmin eğlenceli yapısını ve amacını düşündüğünüzde zaten herşeyi açıklamak gibi bir amacı olmadığını da anlıyorsunuz. 

Ölüm Günün Kutlu Olsun 2

Toparlamak gerekirse Ölüm Günün Kutlu Olsun 2, ilk filme göre çok daha eğlenceli bir seyir sunuyor. Klişelerden besleniyor ve bu klişelere gülmenizi sağlıyor. Bu tarz filmleri seviyorsanız ya da ilk filmi izleyip eğlenceli vakit geçirdiyseniz, devam halkasından da memnun ayrılabilirsiniz. Kısacası keyifli vakit geçirilecek ama çıktığınızda kafanızdan silinip gidecek bir filmin sizi beklediğini söyleyebilirim. Son olarak bu film her ne kadar bir devam filmi olsa da kendi içerisinde ilk filmde yaşananları da güzel bir şekilde özetlemiş. Yani ilk filmi izlememiş olsanız da bu filmden keyif alabileceğinizi söyleyebilirim.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 05:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.02.2019 21:06
Ya çok istiyorum 2 sini izlemek ama izlryemiyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.02.2019 20:42
cinemaximum sitesinden bilet almaya çalıştığımda sadece altyazı seçeneğini gördüm
türkçe dublajı yok mu bilginiz var mı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.02.2019 09:46
İyiki bi klişe kelimesini öğrenmişiniz. :))
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.02.2019 01:34
Nerden izleyebilirim ?
,
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ölüm Günün Kutlu Olsun 2
İlginizi Çekebilir