Okullar, çocukların saldırganlığı için Fortnite'ı suçluyor

Korhan ONUK 6.12.2018 - 15:20
Okullar ailelere mektup gönderiyor.

Epic Games'in geliştirdiği Fortnite, tüm dünya üzerinde en çok oynanan oyunlardan birisi. PC, konsol ve hatta telefonlarımızda bile oynayabildiğimiz oyun, İngiltere'deki bazı okullar tarafından öğrencilerin saldırgan olmasına sebep olarak gösterildi. 

İngiltere'deki bazı okullar Fortnite hakkında velileri uyarıyor

The Sun internet sitesinin haberine göre, İngiltere'nin Gloucestershire kontluğunda yer alan bazı okullar, öğrencilerin saldırganlığı nedeniyle Fortnite'ı suçluyormuş. Bölgedeki birçok okul, ailelere mektuplar yazarak, Fortnite oynayan çocukların agresif davranışlara daha yatkın olduklarını belirtmiş.

Öğretmenler, öğrencilerin Fortnite oyununda birilerini öldürmek konusunda aralarında konuştuklarını duymuşlar. Bu konuşmaları yapan öğrenciler, sınıf içinde de kötü davranışlar sergiliyormuş. Hatta öğretmenlerden birisi Fortnite'ı siber zorbalık ile suçlamış. Bunun nedeni olarak da oyun içi satılan kostümleri göstermiş.

Velilerin bazıları bu durumun fazla abartıldığını düşünse de, okullar Fortnite ile ilgili bir şeyler yapılmasını istiyor. Fornite'ın şu an için 12 yaş sınırı bulunuyor, ancak ailelerin sorumsuzluğundan daha küçük oyuncular da oyuna erişebiliyorlar. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz, Fornite gerçekten de insanları öfkeli, saldırgan yapıyor olabilir mi?


Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 05:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.12.2018 17:57
Hocaların çemkirmesidir öğrencileri şiddete iten
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.12.2018 07:20
Tabi suçu direk oyunlara atın aile içi eğitim olmasın okulda egitim olmasın sonrada oyunların suçu e dizilerdede şiddet var herkesin çocuklarının yanında izliyor onlarında mı suçu yok size göre
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.12.2018 16:22
cocogun psikolojisinin bozuklugunu oyuna yuklemek cocugun nasil bir hayat yasadigi nasil bir aile ortami oldugunu goz ardi etmek tamamen yanlis
MK Okuru
MK Okuru 6.12.2018 20:44
Aynen direk oyun suçluyolar
Kalan Karakter: 300 Gönder
Okullar, çocukların saldırganlığı için Fortnite'ı suçluyor
İlginizi Çekebilir