Obsidian'ın yeni RPG oyunu Avowed için ilk detaylar geldi

Ersin Kılıç 27.07.2020 - 12:27
Obsidian'ın geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Xbox Series X sunumunda duyurduğu FPS RPG oyunu Avowed için ilk detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Obsidian geçtiğimiz günlerde Avowed isimli yeni RPG oyununun duyurusunu gerçekleştirmişti. Xbox Game Showcase sunumunda The Outer Worlds ve Grounded oyunlarının ardından sürpriz bir duyuru gerçekleştiren firma, yayınladığı kısa video ile aslında RPG türünü seven oyuncuları heyecanlandırdı da diyebiliriz. Her ne kadar duyurusu yapılan Avowed isimli oyunun çıkmasına uzun bir süre olsa da oyuna dair olduğu belirtilen bazı bilgiler sızdırılmaya başladı.

Obsidian'ın yeni RPG oyunu Avowed için ilk detaylar 

Joe_Sinister isimli bir twitter kullanıcısı tarafından ortaya atılan bu bilgilere göre oyun beklediğimizden daha büyük bir dünyaya sahip olacak diyebiliriz. Bu bilgilerin doğru olduğu daha önce birçok sızıntıya da imza atan Klobrille hesabı tarafından da onaylanmış. Bilgilere baktığımızda ise oyunun 2022 sonu ya da 2023'ün ilk ayları için hedeflendiğini de görüyoruz. Sızdırılan bilgiler şu şekilde;

- Avowed tamamen açık bir dünya oynanış sunacak. Bu dünyanı Skyrim'e kıyasla çok daha büyük olduğu belirtiliyor.

- Eora isimli bir dünyada geçecek olan oyunda Living Land bölgesine gideceğiz. Şu anda sadece bu bölgenin adı geçiyormuş ama oyun çıktığında bu dünyanın farklı noktalarına da gitme ihtimalimiz bulunabilirmiş. Yine The Elder Scrolls oyunları ile kıyaslayacak olursak Tamriel dünyasının Skyrim ya da Hammerfell bölgesi gibi düşünebiliriz.

- Bu açık dünyada yaşayan bir dünya olması, ışıklandırma, fizik ve yeni nesil yapay zeka sistemine odaklanıldığı belirtilmiş. Fizik unsuru özellikle büyü kullanımında çok önemli olacakmış. 

- Avowed oyununda gerçek zamanlı işleyen hava durumları ile karşılaşacağız. Yağmur, kar gibi olayların yanı sıra sis gibi doğal durumların oyunun dünyası için çok önemli olduğu rapor edilmiş.

Obsidian'ın yeni RPG oyunu Avowed için ilk detaylar geldi

- Oyunda geniş bir karakter oluşturma seçeneği bulunacak.

- Avowed için mod desteğinin olacağı da rapor edilmiş. Bu konuda tabi ki PC sürümü başı çekecek ama oluşturulan modların Xbox Series X konsolunda da indirilip oyuna eklenebileceği belirtiliyor.

- Oyun boyunca size eşlik edecek bazı karakterler olacak. Bu sistemin The outer Worlds oyunundaki sistemden daha farklı işleyeceği belirtilmiş.

- Oyunda bazı boss mücadelelerine yer verilecek. Bu boss'lardan bazılarının devasa boyutlarda olması planlanıyormuş. 

- Oyunun dünyasında bazı noktalar özenle ele alınacak. Landmark olarak da ele alabileceğimiz bazı binalar, tapınaklar ya da heykeller gibi yapılar daha özenli ve detaylı bir şekilde karşımıza çıkacak.

Obsidian'ın yeni RPG oyunu Avowed için ilk detaylar geldi

- Oyunda birçok yerleşim bölgesi bulunacak. Fakat bu yerleşim bölgelerine kıyasla iki büyük şehir planı olduğu belirtiliyor. tabi oyunun dünyasında vahşi alanlar, nehirler, dağlar, ovalar ya da terkedilmiş, harap olmuş bazı bölgeler ile karşılaşacağız.

- Diyalog sisteminde dinamik bir yapı kullanılacak.

- Şimdilik bir fikir aşamasında olan "herkes öldürülebilir" dinamiği üzerinde düşünülüyormuş. Buna göre adından da anlaşılabileceği gibi, eğer fikir aşamasını geçerse oyundaki tüm karakterlerin öldürülebileceği belirtiliyor.

- Oyunun 2 yıl 7 aydır yapım aşamasında olduğu belirtilmiş. Öncesinde 7 aylık bir süreçte küçük bir ekibin Avowed üzerinde çalıştığı, sonrasında gelen 2 yılda ise 100 kişilik bir ekibin bu projeye kaydırıldığı rapor edilmiş. Ekibin tamamen bu projeye odaklandığı ve zamanla büyümeye devam ettiği de gelen bilgiler arasında.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 09:47
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.08.2020 13:59
RPG dünyasının kralları bu adamlar. Fallout New Vegas ile seriye imzalarını bırakmışlardı, şimdi ise TES6'nın çıkacağı zaman diliminde elder scrollsu madara edecekler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.07.2020 17:50
Her fps kamera açısına sahip rpg oyununu skyrim e benzeten ergenler damlamış yine. Benim yaşımdaki 30 lu yaşlardaki arkadaşlar yunun Might & Magic: Dark Messiah e daha çok benzediğinin farkındadır
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.07.2020 15:21
Skyrimden daha iyi olsun başka bir şey istemem
Kalan Karakter: 300 Gönder
Maxpayne53
Maxpayne53 27.07.2020 23:06
Nedense Skyrim aklıma geldi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.07.2020 19:38
Kendi fallout larını yaptılar ki fallout aslen obsidian a eski adıyla interplay e ait şimdi de kendi elder scrolls oyunlarını yapıyorlar harbi boynuz kulağı geçiyor ha
Kalan Karakter: 300 Gönder
Obsidian'ın yeni RPG oyunu Avowed için ilk detaylar geldi
İlginizi Çekebilir