Obsidian, Skyrim'in bilim kurgulusunu yapacakmış

Murat Halilbeyoğlu 15.07.2013 - 16:59
Ama olmamış! Neden olmamış peki?
Oyun dünyasının doğmadan yok olan pek çok oyunu olduğunu biliyoruz. Üstelik bunların çoğu yeni veya tecrübesiz firmalardan değil aksine büyük, güçlü ve veteran sayabileceğimiz firmalardan geliyor. Misal BioWare, misal Crytek ve misal Obsidian.

Bizlere Fallout: New Vegas'ı Bethesda aracılığı ile sunan Obsidian 2011'de aklında başka bir fikir ile ortaya çıkmış.

Proje ismi Backspace olarak adlandırılan bu oyun bilim kurgu türünde tek kişilik aksiyon RPG olarak düşünülmüş. Oyunda zaman yolculuğu konspeti de yer alacakmış. Oyunun savaş temposu Skyrim'e benzer bir yapıdaymış lakin bloklama konspeti olmayacağından Skyirmden daha hızlı gerçekleşecekmiş. Kısacası oyun Mass Effect, Borderlands ve System Shock 2'nin oynanışları ve konusu tadında olacakmış.

Lakin maalesef bunların hepsi artık Obsidian'ın tozlu raflarında yer alıyor.

Obsidian patronu Feargus Urquhart konu hakkında şunları söylüyor:

"Backspace bizim ne iptal ettiğimiz ne de yeşil ışık aldığımız bir proje oldu. Kısa bir süreliğine proje üzerinde harike insanlarla çalıştık lakin sonrasında yeni imkanlar çıkınca onları başka projelere kaydırdık. 10 senedir bu sektördeyiz ve hala raflarda duran pek çok muhteşem fikrimiz var. Bakarsınız ileride onlardan bir şey çıkar."

Aniden uzaylı saldırısının yaşandığı bir uzak bir gelecekte geçmesi planlanan oyunda bizler de 10 sene aralıklı iki zaman çizgisinde gidip gelecektik.

Bakalım Obsidian'ın kilerinden daha ne fikirleer çıkacak?
Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 00:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
Obsidian, Skyrim'in bilim kurgulusunu yapacakmış
İlginizi Çekebilir