NVidia, son beş yılda 108 sürücü güncellemesi yayınladı

Ersin Kılıç 23.02.2020 - 14:32
NVidia yaptığı açıklama ile birlikte yayınlanan ekran kartı sürücüleri ile ilgili istatistikleri yayınladığı gibi bu sürücülerin önemine de değinmiş.

Ekran kartı güncellemeleri oyunlar için  oldukça önemli ve bu durumu birçok PC kullanıcısı biliyor. En az oyunlar için yapılan optimizasyon güncellemeleri kadar önemli olan ekran kartı güncellemeleri için NVidia firmasından önemli bir açıklama geldi. Firma son beş yılda 108 ekran kartı güncellemesi yayınlandığını açıkladığı gibi bu güncellemelerin önemine de değinmiş. Firma tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

NVidia, son beş yılda 108 sürücü güncellemesi yayınladı

Son yıllarda inanılmaz bir dönüşüm geçiren oyun sektörü en hızlı büyüyen sektörlerden biri olmayı başardı. 2019’da dünyada 150 milyar dolar, Türkiye’de ise 1 milyar dolar seviyelerinde Pazar hacmine sahip olan sektör her geçen gün yenilenerek gelişmeye devam ediyor. Şüphesiz ki bu devinimin altında oyun firmaların her yıl ürettiği üst seviye grafiklere sahip yüksek bütçeli oyunlar yatıyor. Donanım üreticileri ise bu oyunları yüksek performans ile destekleyebilmek için sadece ürettikleri donanım ürünlerine bağlı kalmıyor. Dünyanın en büyük donanım üreticilerinden olan ve ürettiği yüksek performanslı ekran kartları ile oyun sektörüne yön veren NVIDIA, rakiplerinin aksine düzenli olarak her büyük oyun için özel olarak sunduğu yazılım güncellemeleriyle ürünlerinin performansını her zaman maksimum seviyede tutuyor.

NVidia, son beş yılda 108 sürücü güncellemesi yayınladı

Güncellemelerle 252 oyuna ve ek pakete destek Sürücü güncellemelerinin ekran kartlarına yol gösteren bir araç gibi çalıştığını ve kartları yeni çıkan oyunların teknolojisine göre güncelleyerek her zaman yüksek performans sunmayı hedeflediklerini vurgulayan Can Us, son 5 yıl içinde bunu sağlamak için tam 108 sürücü güncellemesi yayınlayarak 252 oyuna ve ek pakete destek sunduklarını belirtti. Yayınladıkları her güncelleme ile oyunlarda gözle görülür bir FPS artışı sağladıklarını ifade eden Us:

“Dönemin oyun teknolojisine göre üretilen ekran kartları, oyun alanında yeni teknolojiler ve oyun grafikleri geliştikçe performans açısından yetersiz kalabiliyor. Yayınladığımız güncellemeler ile ekran kartlarımızı son oyun teknolojilerine göre optimize ederek bu oyunların grafiklerine uyumlu hale getiriyoruz. “Frames Win Games” sloganıyla ürettiğimiz ekran kartlarını sürücü güncellemeleriyle destekleyerek kartların her daim maksimum FPS değeri sunduğundan emin oluyoruz. Bu sayede oyuncuların rekabette hiçbir zaman geri kalmamasını sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 20:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.02.2020 17:40
O yayınladığı güncellemeler ile 1080ti ım her güncellemede kırpılıyor bunla llgili netde videolar da var .
Eğer böyle bir haber yapıyorsanız bu sorundan bahsetmeniz gerekir aksi halde yaptıgınız taraflı habercilik oluyor.
MK Okuru
MK Okuru 24.02.2020 15:51
Katılıyorum 431.60 driver kullanıyorum Rdr 2 de bile hatasız çalışıyor yeni driverlere geçtiğim zaman nerdeyse tüm oyunlarda 5-10 fps düşüş yaşadım Rdr 2 de de crash yedim bir çok kez. DDU ile silip temiz kurulum yapıyorum. Bu durumun Nvidia'nın kapitalist tutumundan kaynaklandığını düşünüyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.02.2020 13:18
İşin güzel yanı saçmalamaması. GTX 680-970-980-1070 ve 1080 son beş yıldaki kartlarım. Hangi oyuna özel driver güncelleme gelse performans artıyordu. Tek ama tek istisna Dead Rising 3 için olmuştu (o da oyundan atma. Eski sürüme dönünce atmıyordu vs o kadar :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.02.2020 16:54
Amd ise 12 ayda bir sürücü zor yayınlıyor :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
NVidia, son beş yılda 108 sürücü güncellemesi yayınladı
İlginizi Çekebilir