1/3

Nintendo Wii U

Mahmut Saral 8.06.2011 - 14:32
Yeni nesil Nintendo konsolu gözüktü
Nintendo, oyun dünyasında her zaman farklı bir konumda yer almış, birçok oyuncu için de farklı bir değere sahip şirket. Birçoğumuzun çocukluğu, Nintendo oyunlarıyla geçmiştir, en basit örneği ise Mario'dur kesinlikle. İşte bu şirin Japon firması, yeni nesil dönemine Wii isimli konsoluyla adım atmış, diğer konsollardan farkını da kolaylıkla ortaya koymasını bilmişti.

Wii için çıkan envai çeşit aparatın ardından, yeni el konsolu Nintendo 3DS için hepimiz heyecanlandık. Nasıl heyecanlanmayalım ki, gözlüksüz 3D deneyimi, hem oyunlarla, hem de filmlerle sunuluyordu. Bunun haricinde, bir süredir de Wii 2'ye dair söylentiler bulunuyordu. E3'ün canını seveyim, nihayet bize yeni teknolojiyi, yani Wii U’yu getirdi.

Peki Wii U nedir? Yeni bir konsol mu, tablet mi, yoksa kontrolör mü?


Hepsinden ortaya karışık...

Nintendo Wii U, bilindik oyun alışkanlıklarını değiştirerek, oyun oynamak için size daha fazla imkan tanıyor. Evdesiniz, TV'nizde Super Smash Bros. oynuyorsunuz, derken babanız geldi ve maç izlemek istediğini söyledi. Bu gibi durumlarda, başka bir televizyonunuz yoksa oyun keyfiniz bir süreliğine de olsa bitmiş demektir. Wii U'nun güzelliği ise, TV kapansa bile, bu kez üzerindeki ekrandan oyuna devam edilmeniz. Üstelik kesintisiz ve kaldığınız yerden.

Cihazımızın tasarımı, bir tablet PC'yi andırıyor. 6.2 inçlik dokunmatik ekrana sahip Wii U, bünyesinde kamera, mikrofon, dokunmatik kontroller, hareket algılayıcı kontrol sistemi, kalem ve standart Nintendo tuşlarını barındırıyor. Bunların yanında 4 adet USB 2.0 porta ve SD kart girişine sahip. Çünkü Wii U'nun kendi dahili flash belleği bulunuyor ve bu yeterli olmadığı durumlarda oyuncuların hafızayı artırabilmesi için böyle bir seçenek sunulmuş. Ağırlık konusunda ise, cihazın iPad'den bile hafif olduğu belirtilmiş.