Nintendo Switch'in Avrupa satışları 10 milyonu geride bıraktı

Ersin Kılıç 10.10.2019 - 17:19
1 milyonu aşan Nintendo oyunları da açıklandı

Geçtiğimiz günlerde Lite sürümü çıkan Nintendo Switch için önemli bir haber geldi ve konsolun Avrupa satışlarının 10 milyon adeti geride bıraktığı açıklandı. Bu duyurunun yanı sıra yıllara göre gerçekleşen değişim ve konsolun Avrupa'da 1 milyon barajını aşan Nintendo oyunları da açıklandı. Gelen resmi açıklama ve detaylar şu şekilde;

Nintendo Switch'in Avrupa satışları 10 milyonu geride bıraktı

Nintendo Switch Lite'ın Nintendo’nun amiral gemisi Nintendo Switch konsoluyla birlikte piyasaya sürülmesinin ardından Nintendo of Europe, Nintendo Switch ailesindeki 10 milyondan fazla konsolun Avrupa genelinde satıldığını açıkladı. Kıta genelinde, Nintendo Switch donanım satışları her yıl artmaya devam ediyor. 2019’daki donanım satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre% 30 daha yüksek, 2017’ye göre ise bu zamana göre% 40’ın üzerinde.

Nintendo of Europe Başkanı Stephan Bole, “Nintendo Switch konsol ailesinin Avrupa'daki milyonlarca oyuncu tarafından sevilmesi ve böyle büyük bir dönüm noktasını geçmek, geniş alanda çekiciliğinin bir kanıtı” diyor. “Avrupa Nintendo Switch donanım ve yazılım satışları her yıl önemli ölçüde artıyor ve mevcut ve yeni konsol sahiplerinin seçimi için bolca seçenek var.”

Nintendo Switch ailesinde oynanabilecek oyunlar kütüphanesinde klasikler Mario Kart Deluxe ve Super Smash Bros. Ultimate’ın yanı sıra bu yılki Super Mario Maker 2 ve The Legend of Zelda: Link’s Awakening de bulunuyor. Mart 2017’de Nintendo Switch’in piyasaya sürülmesinden bu yana, Avrupa Nintendo Switch sahipleri, Avrupa'da bir milyon satışı aşan toplam dokuz Nintendo tarafından yayınlanan oyun ile 36 milyondan fazla Nintendo tarafından yayınlanan oyunu satın aldı:

Mario Kart 8 Deluxe
Super Mario Odyssey
The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Pokémon: Let’s Go, Pikachu! and Pokémon: Let’s Go, Eevee!
Super Smash Bros. Ultimate
Splatoon 2
Super Mario Party
New Super Mario Bros. U Deluxe
1-2-Switch

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 14:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
Nintendo Switch'in Avrupa satışları 10 milyonu geride bıraktı
İlginizi Çekebilir