Gözlüksüz 3D teknolojisine yakından bakış
Nintendo'nun gözlüksüz üç boyut sunan konsolu 3DS, 8 Mart 2011'de yapılan lansman ile ülkemizde tanıtıldı. Yapılan lansmanın hemen ardından ofisimize konuk olan Nintendo 3DS'in neler sunduğunu bu yazımızda sizlerle paylaşacağız.
Fiziksel yapıDünyanın ilk 'gözlüksüz 3D' özelliğine sahip konsolu Nintendo 3DS, uzun bir merak sürecinin ardından oyun severlere tanıtıldı. 25 Mart 2011'de ülkemizde satışa sunulacak olan 3DS, Nintendo'nun dünya çapında rekor üstüne rekor kıran el konsolu Nintendo DS'in yeni nesli olarak nitelendirilebilir.
Dış görünüm açısından DS ile epey benzer bir yapıya sahip olan 3DS, 74 x 134 x 21 mm boyutlarında. Atası DS gibi kitap şeklindeki yapısıyla bir adet 3D geniş LCD ekran ve bir adet dokunmatik alt ekrana sahip olan 3DS'te dokunmatik ekran resistif yapıda. Daha parlak ve şık bir tasarım sunan 3DS, depolama birimi olarak SD Hafıza kartı ve oyun kartuş slotuna sahip. 3DS, 2GB'lık SD kart ile birlikte geliyor.
Nintendo DS'teki plastik düz stylus yerine metal, boyutu ayarlanabilir bir stylus 3DS ile birlikte geliyor. DS'e oranla daha farklı bir tuş yapısına sahip olan 3DS'te bir analog kontrolör göze çarpıyor. 3DS'in tuşları DS'ten farklı olarak daha alçak profilli ve klikleme hissine sahip. Birbirine yakın tuş yapısı ve küçük yön kontrolörü tombul parmaklar için biraz sıkıntı oluşturabilecek gibi duruyor.
Yine DS'ten farklı olarak 3DS'te dokunmatik ekranın altında 'select, home ve start' tuşları bulunuyor. 3DS'in kulaklık girişi de cihazın alt orta bölümüne yerleştirilmiş. Kullanım açısından oldukça olumlu bir yenilik olduğunu söyleyebiliriz. 3DS'in ses ayarı DS'te olduğu gibi sol tarafında bulunan bir ses ayar tuşu ile yapılıyor.
Nintendo 3DS'in dahili pili, 3D uygulamaları 3-5 saat arasında, DS uygulamalarını ise 5-8 saat arasında oynatmayı vaat ediyor. Ekranın 3D özelliği çoklu görüntü oynatımı yaparak üç boyut sağladığı için pil süresinin biraz düşük olmasını normal karşılamak gerekiyor.