Bizim nesilde, Karate, Kung-fu, kılıçlar, yıldızlar, Ninja kıyafetleri, mahallede ninjacılık oynamak, evde koltuktan koltuğa atlamak derken çok kişi telef oldu. Kimisi çabuk atlattı, kimisi atlattı ama içinde hâlâ bir parça barındırıyor, kimisi de atlatamadı. Ben atlatmış ama katana gördüğünde eli kolu titreyen bir adamım ki, nerde dövüş sanatları aksesuarları, filmleri, oyunları görsem, göz bebeklerime hâkim olamam.Ninja Revenge ‘de böyle düştü mobil cihazıma. Araştırmalarım sonucu keşfettim. İndirdim. Bayağı bir oynadım. Hâlâ da oynuyorum.
Nerde benim katanam?
RedantzStudio ’nun, Play Store ve AppStore ’dan ücretsiz olarak indirebileceği bir EndlessRuning-Aksiyon oyunu Ninja Revenge. Çoğu Ninja hikâyesinden ve oyunun adından da anlaşılabileceği gibi bir intikam mevzumuz var. Çizgi roman tarzı bir açılış videomuzdan sonra oyun başlıyor. Gözü yormayan arka plan ve sevimli karakter tasarımları ilk dikkatinizi çeken şey oluyor. Sevimli dediğime de çok aldırmayın başladıktan birkaç saniye sonra kan gövdeyi götürecek. Çünkü işimiz önümüze gelen düşmanın kafasını gövdeden ayırmak. Bu kolay gibi gözükebilir. Çünkü kontrol sistemimiz çok fazla karışık değil. Zaten karakterimiz sürekli koşuyor. Biz sadece O’nu zıplatıp takla attırıyoruz. Sağ altta ise kılıç savurmamıza yarayan saldırı butonumuz var. Zaten oyunun başlangıcında, kontrollere alışmanız için kısa bir tutorial var. Çok basit olan kontrol sistemini kısa bir süre içinde iyice kavrıyorsunuz.
İşin kolay olmayan kısmı ise zamanlama. Eğer zamanında saldırı yapamazsanız, ya da erken saldırı yaparsanız, ikinci saldırınıza kadar geçecek olan bekleme süresinde sürede boynunuza kılıcı yiyen siz oluyorsunuz. “Sol üstte sağlık barı var, bir kere, iki kere kılıç yer alışırız. Orası da gıdım gıdım azalır.” fikrini de aklınızdan silin. Tek seferde tüm sağlığınızı götüren düşmanlarımız da var.Öyle anlar geliyor ki, birkaç düşman aynı anda karşınıza çıkabiliyor ve kaçmak tek kurtuluşunuz gibi duruyor. Bu eylemi düşmanlar üzerlerinden atlayıp veya etkileşim halinde olduğumuz binaların çatılarına çıkıp gerçekleştirebilirsiniz.
Kestiğiniz kafa başına altın kazanıyorsunuz. Bu altınlar karakterinizin özelliklerini geliştirmenizde ve Utilitiesdiye adlandırılan, oyuna başlarken kullanabileceğimiz öğeleri satın almamıza yarıyor. Örneğin Head Start öğesini alıp oyuna başladığınızda Ninjamız coşuyor. Etrafını bir güç kalkanı sarıyor, hızlanıyor ve siz hiçbir saldırı hamlesi yapmadan belirli süre dolana kadar ortalığı dağıtıyor. Power Upsdiye adlandırılan karakter gelişim ekranında ise örneğin Attack Speed öğesini her geliştirmemizde, saldırı yaptıktan sonraki ikinci saldırımıza kadar beklememiz gereken süre kısalıyor.
Ve sonunda çok hızlı saldırılar yapabileceğimiz seviyelere ulaşıyor. Tümkomboları da bu altınlar sayesinde açıyoruz. Her kombo açtığımızda saldırı butonumuzun yanında küçük bir buton daha beliriyor ve oyun sırasında sürekli doluyor. Dolduktan sonra yine belirli bir süre bunları kullanabiliyoruz ve tekrar dolmasını bekliyoruz. Tabi kombalarımızı da geliştirebiliyoruz. Komboların oyun dinamiğine ve görselliğine direk etkisi olduğunu gözlemlemeniz mümkün. Menüdeki Storebölümünde ise her zamanki gibi “pamuk eller cebe” deyimi devreye giriyor. Belirli ücretler karşılığında oyun içinde kullanılacak altınlardan satın alabiliyorsunuz.
Altın kazandığımız tek eylem kafa uçurmak değil. Oyun esnasında yapmamız gereken bir takım görevlerimiz var. Görev ekranında her seferinde üç görev beliriyor.“Hiç darbe almadan 750 altın topla”, “10 kez çatıya zıpla”,“2 kez Head Start ile oyuna başla” gibi görevlerimiz oluyor. Bunları tamamladıkça da altın kazanıyorsunuz.
Ses ve müzik olarak iyi bir donanıma sahip Ninja Revenge. Bu tip EndlessRuning oyunlarında zaten sürekli tekrar eden aynı müziği duyarız ki bir mobil oyun için son derece yeterlidir. Oyunun müziği de bu konuda rahatsız edici değil. Hem aksiyon yüklü, hem de uzak doğu atmosferini yansıtabiliyor. Ses efektleri ise oldukça başarılı. Kılıcınızla size fırlatılan bir bıçağı durduğunuzda ki iki metalin çarpışma tınısını duyduğunuzda bana hak vereceksiniz.
Oyunun en işe yarar özelliklerinden birisi de cihazınızı yormayacak olması. Yaklaşık bir saat aralıksız oynamama rağmen benim cihazımda belirgin bir ısınma olmadı. Oyunun şarj dostu olduğunu da söyleyebilirim. Emin olmak için daha düşük özellikte ve bataryası daha düşük mAh değerine sahip bir cihazda da denediğim oyun yine benzer sonuçlar verdi. Isınma ve şarj hemen hemen benzer değerler gösterdi. Bu değerler bir mobil oyun için oldukça iyi.
Tabi oyunun eksik yönleri de var. Mobil oyunların çoğunda karşımıza çıkan reklam illeti, bu oyunda çok daha fazla. Üstelik,internete bağlı olmasanız da karşınıza bazen karşınıza çıkabiliyor. Bazı noktalarda oldukça sinir bozucu bir durum bu.Arka plandaki görselimiz ve çatılarına çıkabildiğimiz binalar ise sürekli aynı. Arka plan manzarası da, düşmanlar gibi ilerledikçe değişebilirdi.
Son olarak…
Ninja Revenge, güzel vakit geçirebileceğiniz ve uzun süre cihazınızda tutabileceğiniz bir oyun. Sadece PowerUps öğelerini geliştirip kombolar görmek için bile oyunu sürekli oynama ihtiyacı hissediyorsunuz. O zaman ne diyelim? Gölgelerde kalın
Artılar : Yüksek eğlence dozu, göz alıcı kombolar, kolay kontroller,cihaz şarjını minimum seviyede harcıyor, cihazı ısınmıyor
Eksiler : Arka plan da farklı temalar olabilirdi, internete bağlı olmasanız da karşınıza çok sık çıkan reklamlar. Arada bir karşılaştığınız kilitlenme hatası.