Nightscape İlk Bakış

Murat Oktay 2.04.2024 - 17:06
Arap mitolojisi üzerine kurgulanan Nightscape, bizleri renkli dünyasına çekerek etkilemeyi başardı. Layla'nın yolculuğunda ona eşlik ederek, dünyaya düşen yıldızları geri gönderiyoruz.

Mezan Studios'un yaratıcı direktörü Hamad K tarafından bize detayları aktarılan Nightscape, oyuncuları eski Arap dünyasının büyülü atmosferine davet eden 2.5D bir macera oyunu. Oyunda keçi arkadaşımızla birlikte, yıldızların düştüğü Starfall olayının ardındaki gizemi çözmeye çalışan Layla'nın hikayesine katılıyoruz. Oyun, benzersiz takımyıldızı güçleriyle donatılmış ve oyunculara hem görsel hem de hikaye anlamında zengin bir deneyim sunuyor.

Nightscape: Mezan Studios'tan Gökyüzünün Gizemlerine Yolculuk - 1

Nightscape: Mezan Studios'tan Gökyüzünün Gizemlerine Yolculuk

"Nightscape" fikri, yıldızlara derinden bağlı bir dünyada, yıldızların aniden yok oluşunun ardından yaşananları keşfetme arzusundan doğmuş. Arap yıldız efsanelerinin zenginliğinden ilham alarak, ana akım kültürde yeterince yer bulamayan bu mirası ön plana çıkarmayı hedefliyor. 2019 yılından itibaren Hamad K liderliğinde, uygulamalı oyun geliştirme deneyimi olmayan bir ekip tarafından sıfırdan geliştirilen Nightscape, ilham verici hikayeler ve yeniden çerçevelenen mecazlarla dolu bir dünya vaat ediyor.

Oyunda, geceleri takımyıldızlarının ışığıyla aydınlanan eski bir Arap gecesi dünyasında yolculuk eden Layla karakteriyle yıldızları yerlerine döndürmek görevini üstleniyoruz. Yıldızları geri getirme süreci, Layla'nın yolculuğunda karşılaştığı gizemli yaratıklarla mücadele etmesine, bulmacaları çözmesine ve zarar görmüş bu dünyayı keşfetmesine yardımcı oluyor. Layla'ya yolculuğunda neşeli bir keçi oğlağı eşlik ediyor ve gece gökyüzüyle etkileşim, oyunun temel mekaniklerinden birini oluşturuyor.

Nightscape: Mezan Studios'tan Gökyüzünün Gizemlerine Yolculuk - 2

Layla'nın yanında yolculuk eden ve düşündüğümüzden çok daha fazla yardımcı olan uçan keçisi, çeşitli engelleri aşmada yardımcı oluyor. Yol boyunca karşılaşılan akrep gibi düşmanlar, ok gibi silahlar kullanılarak yok ediliyor. Ayrıca, Layla'nın sahip olduğu güçler, kapalı köprüleri açmak veya yağmur yağdırarak sel oluşturmak gibi çeşitli bulmacaları çözmede kullanılıyor. Oyunun dünyası, renkli tasarımı ve doğaüstü elementleriyle dikkat çekiyor.

Nightscape, oyuncuları, devasa akrepler gibi zorlu bosslarla dolu bir mücadeleye de sürüklüyor. Bu bossları yenmek için stratejik düşünmek gerekiyor. Her büyük savaşın sonunda, dünyaya düşen yıldızları gökyüzündeki asıl yerlerine geri göndermeyi başarıyoruz. Orta Doğu ile Yunan astronomisi üzerine kurulu bir astronomi bilgisi üzerine kurgulanmış olan Nightscape'in tasarımında, Journey gibi birçok macera oyunundan ilham alınmış.

Nightscape: Mezan Studios'tan Gökyüzünün Gizemlerine Yolculuk - 3

Mezan Studios, "Nightscape"i geliştirirken kültürel astronomların bilgilerinden faydalanıyor ve oyunun hem oynanışını hem de anlatısını zenginleştiren bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Sergilenen demo, oyunun hâlâ geliştirme sürecinde olduğunu gösteriyor ve stüdyo şu an üretim aşamasında çalışmalarını sürdürüyor. PC, PS5 ve Xbox platformlarında oynanabilecek ve yapım için henüz bir çıkış tarihi bulunmamakta.

Nightscape: Mezan Studios'tan Gökyüzünün Gizemlerine Yolculuk - 4

Nightscape: Mezan Studios'tan Gökyüzünün Gizemlerine Yolculuk - 5

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 16:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
Nightscape
İlginizi Çekebilir