1/2

NeverDead

Uğur Nayır 28.07.2011 - 16:28
Sadece kafası kalsa yeterli!
Highlander yani İskoçyalı filmlerinin başkahramanı Connor MacLeod kıskandıracak yeni bir ölümsüz geliyor Bryce Boltzmann! Rebellion Developments, Bryce’ın macerası ile bizlere ilginç bir deneyim sunacağına benziyor, gerçekten de NeverDead ilgi ve alakayı üstüne çekecek bir proje.

Bundan 500 yıl önce şeytan avcısı Bryce, iblis kral tarafından ölümsüzlük ile lanetleniyor. Günümüzde ise Bryce yanında ortağı Arcadia ile birlikte şeytanları para ve intikam için avlamaya devam ediyor. Tüm şehri yok edecek büyük bir şeytani saldırı oluyor ve bunu durdurmak da Bryce’a yani bize düşüyor.

Kol, bacak koparma!

TPS kamera açısını kullanan yapımda karşımıza bolca yaratık ve boss gelecek. Onlarla sürekli olarak çatışma içine gireceğiz. Buraya kadar her şey normal duruyor, ancak devreye kahramanımızın ölümsüzlüğü giriyor. Vücudumuz parçalara ayrılacak ve halen ölmeden oynamaya devam edeceğiz. Zaten oynanış mekaniği de temel olarak bu nokta üstüne kurulu. Üstümüze atlayan düşmanlar kolumuzu veya bacağımızı kopartabilecek. Çevredeki etmenler yüzüne parçalanacağız, ancak yaşamaya devam edeceğiz. Hatta kendi kendimize uzuvlarımızı kopararak, rakipler için tuzak kurabileceğiz. Bu konuya biraz daha detaylı olarak inelim.

NeverDead
Mesela karşımıza köpeğe benzer iblisler çıktı. Bu sırada karakterimizle kolumuzu kopartıp, uzağa fırlattığımızda canavarlar da kolumuzun arkasından koşturup, uzaklaşacaklar. Burada bize düşen ise rakiplerimizi silahla avlamak veya bomba atıp, patlamak olacak. Yine aynı şekilde bazı bulmaca ve engelleri de bu şekilde geçiyoruz. Açılmayan bir kapıya denk geldik diyelim, kafamızı koparıp kapının diğer tarafına atıyoruz. Burada vücudumuz yeniden oluşuyor ve kapıyı diğer taraftan açıp, partnerimizin içeri girmesini sağlayacağız.

Toplanılacak olan bazı nesneler olacak, bunlar tavanda veya yüksek yerlerde olabilecek. Bunlara ulaşmak için de kafamızı koparıp, nesnelerin olduğu yere fırlatmamız gerekecek. Açılmayan yerleri açmak, bir şeyleri toplamak, bulmacalar ve yeniden tek parça oluşabilmek için kellemizi kullanacağız. Ölümsüzlüğümüzün anahtarı da zaten kellemizden geçiyor. Eğer kellemiz canavarlar tarafından yenir veya yok olursa işte o zaman ölmüş olacağız. Ayrıca kellemiz vücuda bağlı kalmadığında, vücudumuz hareketsiz ölü şekilde yerde yatıyor olacak. Yani işin aslı değerli olan kellemiz.