Netflix video oyunlarına yelken açıyor olabilir

Alparslan Gürlek 23.05.2021 - 14:14
Gelen raporlar Netflix'in video oyunları alanına genişlemeye hedeflediğini ve oyun sektöründe deneyimli bir yönetici aradığını söylüyor.

The Information'da anonim kaynaklara dayanan bir habere göre, Netflix video oyunlarına doğru genişlemeyi planlıyor ve potansiyel işe alımlar için "deneyimli oyun sektörü yöneticilerine" yaklaşıyor. Popüler bir dizi & film servisi olan Netflix görünen o ki kapsamını video oyunlarına kadar genişletmek istiyor. Platform daha önce Black Mirror: Bandersnatch ve You vs Wild gibi etkileşimli şovlar hazırlamış ve Stranger Things 3: The Game gibi projelerde harici geliştiricilerle işbirliği yapmış olsa da, yeni plan bundan çok daha fazlasını kapsıyor.

Netflix video oyunları alanına doğru genişleyebilir

Apple Arcade'in abonelik hizmetlerinden ilham alacak gibi görünen bu yeni genişleme planı, aslında video oyunları endüstrisinin ne kadar büyüdüğünü de gözler önüne seriyor.

Netflix'in Techradar'a gönderdiği bir açıklama konuyla ilgili bazı ipuçları içeriyor. "Üyelerimiz içeriğimizin çeşitliliğine ve kalitesine değer veriyor" diyorlar. Dizilerden belgesellere, filme ve reality şovlarına kadar içerikleri genişletmelerinin nedenini buna bağlıyorlar.

"Üyeler ayrıca Bandersnatch ve You v. Wild gibi etkileşimli şovlar veya Stranger Things, La Casa de Papel ve To All the Boys yapımlarına dayanan oyunlar aracılığıyla sevdikleri hikayelerle doğrudan etkileşim kurmanın keyfini çıkarıyor. Bu yüzden etkileşimli eğlence konusunda daha fazlasını yapmaktan heyecan duyuyoruz."

Netflix video oyunlarına yelken açıyor olabilir

Eylül 2019'da piyasaya sürülen Apple Arcade reklamsız, çevrimdışı oynanabilen ve mikro işlem içermeyen 100'den fazla oyuna sınırsız erişim sağlıyor. Bu konuda Netflix daha önce oyun pazarına girmeyi önemli bir zorluk olarak gördüğünü de öne sürmüştü. CEO Reed Hastings, 2019'da yaptığı açıklamada Neftlix'in bir oyun yayın hizmeti oluşturmaya niyeti olmadığını iddia etmişti. Bu konuda Fortnite'ı büyük bir rakip olarak gördüklerini belirtmişlerdi.

"[Oyunlara yönelik bir abonelik servisi] gibi bir şey yaparak Fortnite ile daha iyi rekabet edemiyoruz çünkü bunda pek iyi değiliz. Şimdiye kadar gördüğünüz en harika TV şovlarını yaparak rekabet ediyoruz, böylece Fortnite'ı bırakıp dizilerimizi izlemeye geliyorsunuz."

Netflix yıllardır düzinelerce oyun uyarlaması üretti, en önemlileri The Witcher, Sonic The Hedgehog, Castlevania ve Resident Evil filmi olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda platformda şu anda iki farklı Ubisoft oyununa dayanan filmler üzerinde de çalışılıyor.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 7.05.2024 15:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.05.2021 21:38
Oyun yapmak yerine GeforceNow, Shadow sistemlerine benzer oyun stream edecek servis yapsalar daha güzel olur.
MK Okuru
MK Okuru 25.05.2021 20:55
25.05.2021 11:04 ; Film dizi için evet ama haber Netflix'in oyun yapmak istemesinden bahsediyor daha girmemiş bu sisteme ne ara lider oldu. Netflix geforcenow gibi oyun servis etse tek noktadan eğlence merkezi olur. 2 katı para vermeye razıyım.
MK Okuru
MK Okuru 25.05.2021 11:04
adamlar zaten bu sistemin lideri neden başka birşeye gerek kalsın ki adamlar bildiğin film dizi yapıyor ona harcanan zaman belli her ülkede yapıyorlar neredeyse
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.05.2021 00:19
eyvah eyvah cod gay çıkacak desenize
MK Okuru
MK Okuru 24.05.2021 21:18
10:55 netflix oyun çıkarmaz gamepass gibi platform yapar
MK Okuru
MK Okuru 24.05.2021 10:55
COD serisi Activision'a ait. Tşk geçerkende biraz mantıklı geçin. Ama bol gayli, lezbiyenli oyunlar çıkabilir :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.05.2021 21:42
efsane haber
Kalan Karakter: 300 Gönder
Netflix video oyunlarına yelken açıyor olabilir
İlginizi Çekebilir