Netflix Türkiye'den The Witcher fragmanına sansür

Ahmet Özçilingir 1.11.2019 - 14:14
Dizi sansüre yenik mi düşecek?

Netflix'in The Witcher dizisinin yayınlanan yeni fragmanına Türkiye'de sansür uygulandığı ortaya çıktı. Geride bıraktığımız gün Netflix'in merakla beklenen Witcher dizisinin yeni fragmanı yayınlandı. Ancak Amerika Netflix'in yayınladığı fragmanla Türkiye fragmanı arasında yer alan bazı farklılıklar dikkatli gözlerden kaçmadı. Yayınlanan fragmanın 29. saniyesinde Geralt'ın arka planında bulunan sahnenin Türkiye fragmanında, Amerika fragmanına oranla biraz daha blurlandığı göze çarpıyor. Şimdi merak edilen konu uygulanan bu sansürün dizinin geneline de yayılıp yayılmayacağı.

The Witcher dizisinin Türkiye fragmanı sansürlendi

The Witcher 3: Wild Hunt'ın açılış sahnesinin The Witcher Netflix dizisinde olacağı da kesinleşti. Pek çok oyunseverin kafasını kurcalayan soru, geride bıraktığımız gün yayınlanan yeni fragman sonrası yanıt bulmuş oldu. The Withcer 3 hayranlarının çoktan tahmin ettiği gibi bahsettiğimiz sahne meşhur küvet sahnesi. the Witcher 3: Wild Hunt'ın dillere destan küvet sahnesi orijinaline oldukça yakın bir uyarlamayla Netflix dizisinde de yer alacak. The Witcher dizisinin dün yayınlanan fragmanına ve meşhur küvet sahnesine ve sansürlenen bölümlere aşağıdan göz atabilirsiniz. 

Yorumlar 23
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 00:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.11.2019 17:26
Yahu ne merakliymissiniz ciplak insan görmeye. Cok istiyorsan nette binlerce film mevcut. Aç haftalarca doya doya seyret. Ciplaklik medeniyetse hayvanlar daha medeni..
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2019 06:34
kitaplarını dair okumuş birisi olarak diyorum bunu, witcher' da cinsellik ana odaklardan birisi her yer de var yani dizinin her yerini mi sansürleyecekler. bunun medeniyetle alakası yok ancak bu büyük bir özgürlük kısıtlamasıdır. ki witcher yani cinsellik ana odak abi dandelion ölürken bile kadın ke
MK Okuru
MK Okuru 5.11.2019 10:50
Hiç. Sonra ahlaktan bahsediyor ahlaksızlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.11.2019 14:11
Dünyanın her yerinde umuma açık ve çocukların da erişebileceği içeriklerde belli konularda kendi kültürlerine göre belirli oynamalar yapılır. Misal Japon oyunları ABD'de senelerce sansüre maruz kalmıştır, Hentailer bile buzlanır.Ülkede yapılan da budur ve de doğrudur. Ahlaksızlık meşrulaştırılamaz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
mawymawy
mawymawy 1.11.2019 17:32
Daha önce Netflix yetkilileri sadece Türkiye için değil genel olarak fragmanlar herkes tarafından ulaşılabilir olduğu için bazı ülkelerde sansürleri sadece fragmanlar üzerinde uyguladıklarını, dizilerin veya filmlerin tam versiyonlarında hiçbir şekilde sansür olmayacağını, herkesin memnun oldukları Netflix kalitesini sürdürmenin temel ilkeleri olduklarını söylemişti. Bakalım bekleyip göreceğiz.
MK Okuru
MK Okuru 3.11.2019 00:32
zaten olan bu. ama insanlar anlama kıtlığı yaşıyor. geçen de aynı haber vardı, olması gereken bu zaten. fragmanı bi çocuk da izleyebilir ama filmi açtıysa zaten kendi isteğiyle açmış oluyor sansür uygulamanın bir mantığı yok yani. tvde de çocuklar istemeden görebilir diye sansür uygulanıyor zaten.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.11.2019 18:49
sansür nerede ya ben farkedemedim :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.11.2019 17:28
Haber resmen kötülemek için yapılmış,öncesini bilen zaten bu olayın açıklamasını yapar,ki her şeyi geçtim bir filmde çıplaklık için sadece izleyeceksiniz pornolar dolu her yer,Amerika ve Avrupa PEGI yaş sınırlandırması farklıyken bir fragman üzerinden manipülatif bir yön vermek de bu site yapar...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Netflix Türkiye'den The Witcher fragmanına sansür
İlginizi Çekebilir