Netflix Rebel Moon Filmi Hakkında Tüm Bildiklerimiz

Murat Olcan 23.11.2023 - 23:11
Zack Synder'ın bu yılın sonunda yayınlanacak bilim kurgu temalı yıldızlar geçidi Netflix Rebel Moon Filmi hakkında tüm bildiklerimizi bir araya getirdik.

Army of the Dead (Ölüler Ordusu) filminin muazzam başarısının ardından Zack Snyder ve yayın devi Netflix işbirliğine gidiyor. Zack, Warner Bros. ve DC'deki uzun görev süresinin ardından, çok sayıda heyecan verici yeni proje vaat eden yayın hizmetiyle yeni bir yuva buldu. Yaklaşan projesi Netflix Rebel Moon Filmi, potansiyel spin-off özelliklerine sahip iki bölüm olması bekleniyor. İlk bölümün adı "Ateşin Çocuğu", ikinci bölüm ise "Scargiver" olarak adlandırılmış. "Yaralayıcı" gibi düşünebiliriz.

Netflix Rebel Moon Filmi Hakkında Tüm Bildiklerimiz

Snyder, Rebel Moon'u ilk başta bir Star Wars filmi olarak planlamıştı. Rebel Moon'ı George Lucas'ın dünyasının daha sofistike bir yorumu olarak önerdi. Walt Disney Co. 2012'de LucasFilm'i satın aldıktan sonra bu konseptten vazgeçildi. Bunun ardından Snyder, Netflix ve Deborah Snyder'in yapım şirketi Stone Quarry ile Rebel Moon'u yepyeni bir dünyaya dönüştürmek için bir anlaşma yaptı.

Netflix Rebel Moon Filmi Hakkında Tüm Bildiklerimiz - 1
Netflix Rebel Moon Filmi Hakkında Tüm Bildiklerimiz
Görsel: Netflix

Uzak bir galaksinin kıyısındaki sakin bir kolonide geçen Rebel Moon, Zack Snyder'ın farklı bir bilimkurgu alt türüne mütevazı bir adım attığını gösteriyor. Despot Naip Balisarius'un orduları, eskiden sakin olan koloni için varoluşsal bir tehdit oluşturmaktadır. Koloniciler, bu büyük kötülüğü savuşturmak için yakın gezegenlerden çeşitli savaşçıların yardımını almak üzere, sorunlu bir geçmişi olan Kora adında genç bir kadını gönderirler.

Rebel Moon - Part One: A Child of Fire Ne Zaman Vizyona Girecek?

Rebel Moon - Part One: A Child of Fire, 22 Aralık 2023'te Netflix'te yayınlanacak. Noel'e denk gelen bu tarih, Netflix'in merakla beklenen filmleri için bir gelenek haline geldi. Geçmişte, 6 Underground, Glass Onion gibi filmler de bu tarihte yayına girmişti.

Rebel Moon - Part One: A Child of Fire' Sinemada Yayınlanacak mı?

Rebel Moon - Part One: A Child of Fire, 15 Aralık 2023'te sınırlı (Los Angeles, New York City, Toronto ve Londra) bir sinema gösterimine çıkacak ve 22 Aralık 2023'te Netflix üzerinde yayına girecek. Türkiye'de bu filmin sinema gösterimiyle ilgili özel bir bilgi bulunmuyor. Genellikle, büyük uluslararası yapımların sınırlı sayıda sinema gösterimi, belirli büyük şehirlerde ve özellikle yapımcı şirketin ana pazarlarında gerçekleştirilir. Bu durumda, Türkiye'deki sinema gösterimleri hakkında net bir bilgi olmaması, filmi yerel sinemalarda görmek için Netflix'in yayın tarihini beklemek gerekecek.

Netflix Rebel Moon Filmi Hakkında Tüm Bildiklerimiz - 2
Netflix Rebel Moon Filmi Hakkında Tüm Bildiklerimiz
Görsel: Netflix

Rebel Moon - Part One: A Child of Fire Fragmanı

22 Ağustos 2023'te Gamescom 2023'teki bir sunum sırasında Rebel Moon'un tanıtım fragmanı yayınlandı. Üç buçuk dakikadan fazla süren fragman, izleyicilere filmin dünyasına kapsamlı bir bakış sunarken, birçok kişinin Snyder'dan beklediği tüm yoğun aksiyon ve ağır çekimleri de içeriyor. Rebel Moon filminin Türkçe alt yazılı fragmanını aşadakil linklerden izleyebilirsiniz:

Netflix Rebel Moon Filmi Hakkında Tüm Bildiklerimiz - 3
Netflix Rebel Moon Filmi Hakkında Tüm Bildiklerimiz
Görsel: Netflix

Rebel Moon - Part One: A Child of Fire Oyuncu Kadrosu

Sofia Boutella tarafından canlandırılan Kora, Naip Balisarius'un güçlerine karşı koymak için bir savunma gücü organize etmekle görevli bir kadın. Bilim kurgu aksiyon filmi Star Trek Beyond'daki Jaylah rolü de şöhrete kavuşan Boutella, Kingsman: The Secret Service, Atomic Blonde ve The Mummy gibi yapımlarda da önemli roller üstlendi.

Netflix Rebel Moon Filmi Hakkında Tüm Bildiklerimiz - Sofia Boutella
Netflix Rebel Moon Filmi Hakkında Tüm Bildiklerimiz - Sofia Boutella
Görsel: Netflix

JC1435'ten gelen ve bir zamanlar yenilmiş bir kralı savunan duyarlı mekanik bir robot olan Jimmy, iki Oscarlı Anthony Hopkins tarafından seslendiriliyor. Snyder'a göre karakter, "kendini keşfetme yolculuğunda" olan bir "joker".

Netflix Rebel Moon Filmi Hakkında Tüm Bildiklerimiz - Jimmy
Netflix Rebel Moon Filmi Hakkında Tüm Bildiklerimiz - Jimmy
Görsel: Netflix

Henüz rolü açıklanmasa da, AntMan ve House of Cards gibi dizilerde önemli rolleri olan Corey Daniel Stoll da Rebel Moon'da yer alan bir diğer önemli aktör.

Djimon Hounsou tarafından canlandırılan General Titus, Rebel Moon kadrosunun bir parçası olacak. Bu karakterin geçmişi hala büyük ölçüde bilinmiyor. Hounsou, Guardians of the Galaxy, Amistad ve Blood Diamond gibi filmlerdeki rolleriyle tanınan son derece yetenekli bir aktör.

Netflix Rebel Moon Filmi Hakkında Tüm Bildiklerimiz - Djimon Hounsou
Netflix Rebel Moon Filmi Hakkında Tüm Bildiklerimiz - Djimon Hounsou
Görsel: Netflix

Naip Balisarius, Ed Skrein tarafından uzak bir galaksideki bir koloniyi kuşatmayı amaçlayan acımasız ve kurnaz bir gezegenler arası savaş lordu olarak canlandırılıyor. Skrein'in en bilinen performansı Game of Thrones'un üçüncü sezonunda Daario Naharis rolündeydi. Deadpool'da canlandırdığı Francis karakteri de çok sevilmesini sağladı.

Netflix Rebel Moon Filmi Hakkında Tüm Bildiklerimiz - Ed Skrein
Netflix Rebel Moon Filmi Hakkında Tüm Bildiklerimiz - Ed Skrein
Görsel: Netflix

Bunların dışında daha birçok yıldız bulunuyor. Aşağıda tüm listeyi bulabilirsiniz.

Rebel Moon Oyuncuları

AdıRolü
Sofia BoutellaKora
Charlie HunnamKai
Charlotte MaggiNVIDIA GeForce RTX 4070 SUPER
Ed SkreinAdmiral Atticus Noble
Ray FisherDarrian Bloodaxe
Anthony HopkinsJimmy
Jena MaloneHarmada
Djimon HounsouGeneral Titus
Bae DoonaNemesis
Michiel HuismanGunnar
Staz NairTarak
Rupert Friend650 W
Fra FeeRegent Balisarius
Cleopatra ColemanDevra Bloodaxe
Alfonso Herrera307 x 125 x 46 mm
Cary ElwesKing of the Galactic Empire
Sisse MarieAstrid
Corey Stoll
Isabella BrenzaCourtesan #1
Ray Porter
Sky YangAris
Any FerreirasVillager
Nubel Feliz Yan
Patrick LuwisIvar
Samantha Win
Stuart Martin
Rhian Rees
Josefine LindegaardGreta
Rory Gibson
Dustin Ceithamer
Allen Lee HaffSoldier
Danielle BurgioInge
Caden DragomerEljun
Greg KriekMarcus
Jade Quon
Dominic BurgessDash Thif
Kash HoveySoldier #1
Zack Duhame
Mark StegerLifty
Richard CetroneLead Krypteian
Chris Patton
Ingvar Eggert SigurssonHagen
Lauren Mary Kim
Frank Trigg
Karin Silvestri
John Koyama
Lim Yu-BengHeron
Max Deacon
Matt NolanSgt. Loader
Christopher Matthew CookXimon

Rebel Moon Konusu Nedir?

Rebel Moon: Birinci Bölüm: Ateşin Çocuğu, Zack Snyder'ın epik hikâye anlatımına olan sevgisinin en iyi örneklerinden biri. Hikaye, kötü Naip Balisarius'un galaksinin bir ucundaki nispeten barışçıl bir koloniyi tehdit etmesiyle başlıyor. Koloni sakinleri gizemli bir geçmişi olan genç bir kadını, kefaret için son bir çabayla direnişi desteklemek üzere yakın gezegenlerden savaşçı toplamak üzere gönderir.

Netflix Rebel Moon Filmi Hakkında Tüm Bildiklerimiz - 4
Netflix Rebel Moon Filmi Hakkında Tüm Bildiklerimiz
Görsel: Netflix

Rebel Moon Özeti

"Evrenin uzak bir köşesindeki bir aya zorunlu iniş yapan ve gizemli bir geçmişi olan Kora (Sofia Boutella), barış içinde yaşayan ve çiftçilikle uğraşan köylülerin arasında yeni bir hayata başlar. Fakat çok geçmeden zorba Balisarius (Fra Fee) ve onun acımasız elçisi Amiral Noble (Ed Skrein) çiftçilerin, bilmeden de olsa ürünlerini Ana Dünya tarafından aranan asilerin başı olan Bloodaxe'lere (Cleopatra Coleman ve Ray Fisher) sattığını öğrenince Kora, köylüler için hayatta kalmanın tek umudu hâline gelir. Veldt halkını korumak için hayatlarını feda edecek savaşçıları bulmakla görevlendirilen Kora ile Gunnar (Michiel Huisman), Bloodaxe'lerin peşinde farklı dünyalara doğru bir yolculuğa çıkar ve yol boyunca aynı kefaret ve intikam duygularını paylaşan küçük bir savaşçı grubu kurar. Kora'nın savaşın gerçeklerine uzak, merhametli bir çiftçi olan Gunnar ile birlikte kurduğu ekipte; pilot ve aynı zamanda tetikçi olan Kai (Charlie Hunnam), efsanevi komutan General Titus (Djimon Hounsou), kılıç ustası Nemesis (Doona Bae), savaş esiri prens Tarak (Staz Nair) ve direniş savaşçısı Milius (E. Duffy) bulunmaktadır. Bu sırada Veldt'de, gizli saklı bir yerde duran, eskilerden kalma bir zırhlı koruyucu robot olan Jimmy (Anthony Hopkins seslendiriyor) yeni bir amaç için uyanır. Ancak yeni kurulan devrimciler grubunun birbirlerine güvenmeyi ve Ana Dünya'nın orduları hepsini yok etmeden önce bir bütün olarak savaşmayı öğrenmesi gerekir."

Netflix Rebel Moon Filmi Hakkında Tüm Bildiklerimiz - 5
Netflix Rebel Moon Filmi Hakkında Tüm Bildiklerimiz
Görsel: Netflix

Rebel Moon - Part One: A Child of Fire Kim Tarafından Yapılıyor?

Zack Snyder, Deborah Snyder ve Eric Newman ile birlikte Rebel Moon - Part One: A Child of Fire'ın yapımcılığını üstleniyor. Filmin yönetmen koltuğunda Zack Snyder oturuyor. Onunla 300'de birlikte çalışan Kurt Johnstad ve Army of the Dead (Ölüler Ordusu)'nu Snyder ile birlikte yazan Shay Hatten, Rebel Moon'ın senaryosunu birlikte kaleme aldılar. Filmin müziklerini ise Batman v. Superman: Dawn of Justice, Zack Synder's Justice League ve Army of the Dead filmlerinde de çalışan Tom Holkenberg besteleyecek.

Rebel Moon Başından Beri İki Parçalı mıydı?

Rebel Moon daha önce de belirtildiği gibi iki bölüme ayrılıyor. Deborah Snyder senaryonun nasıl iki filme bölündüğüne dair bir açıklama yaparak şunları söyledi:

"Senaryo ilk olarak tek bir film için, Zack'in kendi formunda yazılmıştı. 172 sayfaydı. Netflix Films'in başkanı Scott Stuber, izleyicilerin sekiz bölümlük bir seriyi art arda izleyecekleri gerçeğine rağmen, 'İzlenmede, iki saatin altındaki filmler nedense daha iyi iş yapıyor' dedi. Zack ise 'Bunu iki saatten az yapmamı isterseniz tüm karakteri kaybedeceğim' diye karşı çıktı. 'Bu insanlarla ilgilenmeyeceksiniz. Bu, kefaret, insanların nasıl değişebileceği ve hangi amaçlar uğruna savaşmaya istekli olduğunuz hakkında karakter odaklı bir hikaye. Size iki film versem nasıl olur?' diye sordu.

Netflix Rebel Moon Filmi Hakkında Tüm Bildiklerimiz - Deborah ve Zack Synder
Netflix Rebel Moon Filmi Hakkında Tüm Bildiklerimiz - Deborah ve Zack Synder
Görsel: Netflix

Rebel Moon - Birinci Bölüm: Ateşin Çocuğu'nun İzleyici Yaşı Kaç?

Rebel Moon - Part One: A Child of Fire, Zack Snyder'ın 300, Army of the Dead ve Watchmen gibi birçok filmine R notu verilmiş olmasına rağmen ilk etapta PG-13 olarak gösterime girecek. Film için resmi derecelendirme Ekim 2023'te yapıldı ve dil, güçlü şiddet, cinsel saldırı, kanlı görüntüler ve kısmi çıplaklık içeriyordu.

Rebel Moon Türkçe Dublaj Olacak Mı?

Netflix yayınladığı tüm filmlerde Türkçe dublaj kullanmaya özen gösteriyor. Rebel Moon - Birinci Bölüm: Ateşin Çocuğu da Türkçe dublajlı olarak yayınlanacaktır. İsteyen izleyiciler için de altyazılı izleme fırsatı her zaman verilmekte.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 01:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.11.2023 02:46
Şu yönetmenin en son filmleri güzel görünüp idare eder filmlerdendi. İntikam temalı filmler genelde tutuyor ama yönetmenden dolayı beklentiyi normal olarak karşılamaktayım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.11.2023 13:25
O değil de, bu dizinin konusunu tam olarak anlamak için eski STARGATE film ve dizilerinin tamamını izlemiş olmak şart mı acaba? Çünkü,1994 tarihli ilk sinema filminden başka hiçbir devam yapımını izlemedim. Yani, hiç başlarına şöyle bakmadım değil de, düşük bütçeli vasat oldukları için pek sarmadı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.11.2023 09:40
Birtek antony dedeyi tanıyorum kadrodan
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.11.2023 05:12
Netflix yok geçen sene üyeliği sonlandırdım. Malum sitelerden bile izlemiyorum o kadar sonlandırdım. Size zahmet şu Star Wars oyunları hakkında bilgi almaya çalışsanız. Eclipse, Outlaws
Kalan Karakter: 300 Gönder
Netflix Rebel Moon Filmi
İlginizi Çekebilir