Netflix, 3 yeni Türk dizisi, 1 yarışma ve 1 Türk film ile geliyor

Ersin Kılıç 11.03.2020 - 15:22
Netflix, Atiye 2. ve 3.sezon onayının yanı sıra Türkiye odaklı bir film projesi, bir yarışma ve üç yeni dizi projesinin daha geleceğini duyurdu

Netflix Türkiye, yapmış olduğu özel bir davet ile mevcut projelerin yanı sıra Türkiye merkezli yeni projelerin duyurusuna da imza attı. Yapılan bu toplantıda hem mevcut projelerin yeni sezon onayı, hem de yeni dizi, film ve yarışma programı duyuruldu.

Netflix, 3 yeni Türk dizisi, 1 yarışma ve 1 Türk film ile geliyor

Öncelikle ilk sezonun hemen ardından 2.sezon onayını da alan Atiye dizisinin 3.sezonunun da onaylandığı açıklandı. Başrolünde Beren Saat'in yer aldığı Atiye dizisinin 2.sezon tarihi ise henüz belli değil. Muhtemelen bu sene sonuna doğru yayınlanacak.

Diğer projelere baktığımızda ise son olarak kadın dizisinde ve Cem Yılmaz'ın Kara Komik Filmler projesinde yer alan Özge Özpirinçci'yi görüyoruz. Birkan Sokullu ve Burak Yamantürk ile "Şimdiki Aklım Olsaydı" isimli projede yer alacak olan Özpirinçci, bu projede Reyhan karakterini canlandıracak. Ay Yapım imzasını taşıyan dizide çocuklu bir ev hanımı olan Reyhan'ın 500 yılın en güçlü ay tutulmasının ardından değişen hayatına odaklanılacak.

Netflix, 3 yeni Türk dizisi, 1 yarışma ve 1 Türk film ile geliyor

Diğer dizi projesinde ise ünlü yönetmen Çağan Irmak, Umut Aral ve Ece Yörenç ismlerini görüyoruz. Henüz kadrosu belli olmayan ve "Fatma" isimli bu dizide, bir cinayet işlemek zorunda kalan temizlik işçisi Fatma'nın hikayesine tanıklık edeceğiz. Yine hakkında fazla detay verilmeyen "Sıcak Kafa" dizisinde ise tüm dünyayı etkisine alan delilik hastalığından etkilenmeyen bir karakterin hikayesi anlatılacak.

Diğer taraftan film ve yarışma projelerine baktığımızda da bilindik isimleri görüyoruz. Öncelikle yarışma, geçtiğimiz aylardan itibaren sosyal medyada da konuşulan ve Acun Ilıcalı'nın imza attığı Exatlon Challange olacak. Bu yarışmada bildiğiniz gibi Türk Youtuber'ları göreceğiz. Sinema filmi tarafında ise Dilan Çiçek Deniz ve Metin Akdülger'ın başrolde yer aldığı "Yarına Tek Bilet" filmi, Netflix Türkiye tarafından yapılan ilk Türk filmi olacak. Ankara'dan İzmir'e uzanan bir yolculukta tanışan iki karakterin hikayesini anlatacak olan filmin, Haziran ayında yayınlanacağı belirtildi.

Tabi bu proje dışında firmanın Türk odaklı yeni projeleri de dikkat çekti. Firmanın yayın yaptığı 190'dan fazla ülkede gösterileceği belirtilen bu projelerle ilgili konuşan Netflix Türkiye Orijinal İçerik Direktörü Pelin Diştaş "Aynı zamanda muhteşem yazarlara, oyunculara, yönetmenlere ve kamera arkası ekiplere sahibiz. Ülkemizin özgün hikayeleri, bu harika ekiplerin anlatımıyla dünyanın her yerindeki üyelerimiz tarafından büyük bir keyif ve merakla izlenecek. Bu nedenle Türkiye'de daha fazla orijinal içeriğe yatırım yapmaya ve yaratıcı sektörümüz için global bir platform sağlamaya devam etmek istiyoruz." açıklamalarında bulundu.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 11:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.03.2020 16:18
Çağan ırmak varsa o dizi dramdır. İzlemeye değmez
Kalan Karakter: 300 Gönder
Netflix, 3 yeni Türk dizisi, 1 yarışma ve 1 Türk film ile geliyor
İlginizi Çekebilir