NFS: Most Wanted’a sövmeye nereden başlasam bilemiyorum. Hayır, oyun kötü olduğu için değil yeni MW’ye olan bu kızgınlığım. Adının Most Wanted olması, 2005’teki efsanenin adına leke sürmesi, onun ekmeğini yemeye çalışması. Mia’nın, Çavuş Cross’un, Razer’ın mirasına konmaya çalışması. Ve güzelim Most Wanted evreniyle uzaktan yakından alakasının olmaması.
Criterion’u tebrik etmek gerekiyor aslında, oyunun adından Most Wanted’ı atsanız; hatta oyun yerine Burnout Paradise 2 deseniz şimdiye kadar şapkamızı çıkarmıştık bu oyuna. Ama Electronic Arts’ın yanlış isim politikatsıyla yarattığı bu öfke, oyunun güzelliğini perdeliyor. Bindiği dalı kesmektir bu, başka bir şey değil.
İşte bu yüzdendir ki yazı boyunca Need For Speed Most Wanted’a kendi ismiyle değil, olması gereken ismiyle, Burnout Paradise 2 hitap edeceğim. Zira NFS markasının getirdiği araç lisanslarının olduğu ve dinamiklerine polis kovalamacaları eklenen bir Burnout Paradise’dan başka bir şey değil bu oyun. Hatta o kadar Burnout ki, geçtiğimiz sene PSN ve Live’a çıkan Burnout CRASH! yapımından şarkılar var.
Burnout Paradise 2’ın Most Wanted ismi sizi yanıltmasın, oyun ne Josie Maran’ı tekrar bizlerle buluşturuyor, ne de orijinal Most Wanted ile herhangi bir bağlantısı var. İnsan en azından oyunun Rockport City’de geçmesini bekliyor ama nafile, ilk defa Burnout Paradise 2’de gördüğümüz Fairhaven City’de açıyorsunuz gözlerinizi. Hem de alışılanın aksine mütevazi bir araç verip yükselmenizi sağlamıyor oyun, direkt olarak Porsche 911 Carrera S veriyor size. Diğer araçları kazanmak için de aslında pek fazla zorlanmıyorsunuz.
EASTER EGG’LER
Oyunun araç yelpazesi kah Jack Spot’lar olsun, kah Blacklist (yeni adıyla Most Wanted List) ile kazandığınız araçlarla tatmin edici derecede geniş olsa da, oyunun modifikasyon sistemi için aynı şeyi söylemek kesinlikle mümkün değil. Underground 1 & 2 ve orijinal Most Wanted ile modifikasyonun dibine vurmuş bir nesli resmen görmezden geliyor Burnout Paradise 2. Zira yarışları başarıyla bitirdiğinizde kazandığınız araç parçaları için ilkokul seviyesinde bir yöntem izlenmiş, bu bir modifikasyon sistemi değil dostum. Yo dostum yo, bu tamamiyle ödüllendirme sistemi. Herhangi bir mobil oyunda olan sistemden, 0-12 yaş grubu için basitleştirilmiş bir sistemden hiçbir farkı yok.