1/3

NBA 2K15

Onur Yürek 17.10.2014 - 14:16
Basketbol oyunlarında beklentileri yükseltmenin zamanı geldi
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360, PlayStation 4, XBox One
NBA 2K15
Merlin Puanı 90
7 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%82
Artılar Mükemmel görsellik. Sağlam oyun atmosferi. MyPARK sistemi oyun süresini artırıyor. Kaliteli sesler ve müzikler. Önceki oyuna nazaran çok daha akıcı ve gerçekçi animasyonlar.
Eksiler Zaman zaman yaşanan sunucu problemleri.
Evet, yine bir senenin daha sonlarına yaklaşıyoruz ve şimdiden önümüzdeki senenin spor oyunları yıllardır alıştığımız şekilde piyasaya sürülmeye başladı. Futbol oyunları, menajerlik oyunları, yarış oyunları derken elbette basketbol oyunlarını unutmak olmaz.

Uzun yıllardır hepimizin bildiği gibi, NBA 2K serisi konu basketbol oyunu olduğu zaman piyasanın tek lideri. 2K Sports tarafından geliştirilen yapımın, şu ana kadar çıkmış olan tüm oyunları oldukça yüksek başarılar elde etti ve tüm basketbol severlerin ilgisini üzerinde toplamayı başardı.

NBA 2K14'ü oynayanlar mutlaka hatırlayacaklardır, yapımda çok fazla bir yenilik bulunmuyordu. 2K, zaten kaliteli olan oyun mekaniklerini çok ellemeden bazı ufak değişikliklerle bizlerin beğenisine sunmuştu. Serinin hayranları tam anlamıyla yeniliklerden memnun kalmamış olsa da oyun yeterli başarıyı sağlamıştı.

Malum 2014 senesinin sonuna gelmişken, yazımın başında da belirttiğim gibi yeni bir NBA 2K oyunu görmezsek olmaz. Fakat, bu sefer 2K bize, NBA 2K14'den çok daha fazla yeni özellik sunuyor. Peki tüm bu yenilikler serinin hayranlarını memnun etmeye yetebilecek mi? Şimdi bu sorunun yanıtını birlikte alacağız.

Yeni bir yıl ve yeni bir NBA oyunu

Öncelikle oyun kesinlikle büyük değişikliklere ev sahipliği yapıyor. Bunu daha oyuna ilk girdiğimiz anda bizi karşılayan karakter yaratma ekranında zaten görebiliyoruz. Konuyla ilgili olarak yayınlanan pek çok videodan kendi portremizi oyuna ekleyebileceğimizi zaten biliyorduk. Fakat karakter yaratma ekranının güzelliği sadece bu özellikten kaynaklanmıyor.

Karakterinizi, adeta bir The Sims oyunu oynuyormuşçasına fazla seçenekle kişiselleştirme şansına sahip durumdasınız. En ufak ayrıntısına kadar tüm özelliklere müdahale edebiliyorsunuz ve bu kesinlikle sadece NBA 2K15'te değil, tüm spor oyunlarda olması gereken bir özellik gibi geliyor bana. Bu konuda NBA 2K15 kesinlikle büyük bir artı puan almayı kolaylıkla başarıyor.