1/4

NBA 2K11

Erman Demirci 9.08.2010 - 19:58
Havadayken zaman durur

Yapımcılar, 5 dakikalık “Lakers – Celtics maçı”ndan oluşan tanıtımlarında genel olarak üç şeyden bahsettiler: Oynanışa getirilen yenilikler (koşma şekli yani “dribbling” artık yeni bir yönteme sahip), sunumdan ve cilalamadan. Cilalama derken anladığınız üzere, oyundaki eksikleri giderme ve güzelleştirme üzerine çalışmalardan söz ediliyor. Sunum başlığı altında anlatılanlar ise, kamera açıları ve oyuna bakış şekillerimiz. Bunun yanı sıra artık oyuncuların sahaya otobüsleriyle gelişlerini, koridorda soyunma odalarına yürüyüşlerini kapsıyor. Ritim tutarak ve parmaklarını şaklatarak gelen Lebron, hiç de fena bir enstantane olmaz.

Oyundaki renklerden bir diğeri de 2K Games’in, TNT kanalında ve NBA’in canlı yayınlarında çalışmış yapımcılardan da kadrosuna katması. Bu da oyundaki “replay” sunumlarından çekim türlerine kadar ustalığın yansıması olarak bize geri dönüyor. Bire bir top kontrolünü sağlayan değişmiş ve gelişmiş seçenekler, yeni animasyon ve karakter tasarımlarıyla gelen gerçekçilik artık daha bir ön plana çıkıyor. Artık küçük adamlar olması gerektiği gibi, herkesin omuzları Hulk gibi değil. Hava kontrolü de artık dinamik oyun yapısına uygun olarak etkileşimli ve kontrollü.
Kontrolsüz güç, güç değildir

Tahmin edeceğiniz üzere Michael Jordan sadece kapak mankeni olmaya gelmiyor. Her ne kadar E3’te açıklamamış olsalar da, MJ tek başına oyunu almak için yeter koşul olabilecek. NBA 2K11’de Jordan’ın birbirinden unutulmaz 10 farklı tarihi maçına tanıklık etmekten öte, o maçları kendi ellerimizle tekrar çizeceğiz. Her maçın amacı birbirinden farklı olurken, tarih tekerrürden ibaret hesabı, minimum olarak bir başarı çizgimiz olacak. Örneğin 98’deki (yaşı tutmayanların bile bilmesi gereken), Jordan’ın son anda topu kaparak 5 saniye kala attığı basket ile takımına kupayı ve Phil amcaya yüzüğünü kazandıran efsane Jazz - Chicago finalindeki amacımız; en az 45 sayı atmak, 4 top çalmak ve oyunu kazanmak olacak (diğer bir deyişle ve bilinen adıyla “Michael’ın son dansı”).

Merak edenler için kalan 9 tanesini kısaca sıradaki sayfada yazıyorum: