1/3

Nancy Drew 30: The Shattered Medallion

Rafet Kaan Moral 7.07.2014 - 09:20
Bir hayal kırıklığı mı yoksa başarılı bir macera mı?
Platformlar PC, Mac
Nancy Drew 30: The Shattered Medallion
  • Yapımcı - Yayıncı Her Interactive - Her Interactive
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Macera
Merlin Puanı 61
6 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%36
Artılar Geniş mekânlar, ana bulmacaların yanında mini oyunların da olması


Eksiler Senaryo olarak koca serinin en zayıf halkası. Hala geniş ekrana geçilmemiş olması
Tam 15 senedir oyun piyasasında her sene iki kere olmak üzere düzenli çıkan bir seri var. Yapım, macera oyunu olduğu için arka planda olsa ve özellikle ülkemizde türünden dolayı tanınmıyor olsa da sessiz sedasız yoluna devam ediyor. Başlıktan anlayacağınız üzere Nancy Drew’den bahsediyorum. 1999 yılında çıkan ilk oyunu Secrets Can Kill ile başlayan serüven her oyunda üzerine biraz daha katarak devam etti. Her oyunda karşımıza çıkan farklı kurgu, belirli yöreler veya konular üzerine bilgiler vermesi, suçlunun her daim konuştuğumuz karakterlerden birisi olması ve eğlenceli bulmacaları sayesinde Nancy, kendi hayran kitlesini oluşturmayı başardı ve dediğim gibi her sene iki yapımla bizlere merhaba diyor. 2014 yılının ilk Nancy Drew yapımı, serinin ise otuzuncu oyunun adı “The Shattered Medallion”.  Bu sefer ise karşımızda alışagelmişin dışında bir Drew oyunu var. Ve baştan söylemem gerekirse takip edilen kurgu Nancy Drew’a pek yakışmamış. 

Nancy Drew 30: The Shattered Medallion

Survivor?

The Shattered Medallion ile karşımıza ne cinayetler, ne hırsızlıklar, ne gizemler, ne hayaletler ne de komplo teorileri çıkıyor. Bu yapımda Nancy’nin sevgili arkadaşı George Fayne, Pacific Run adında ve tarz olarak biraz Survivor’u andıran bir yarışmaya katılmıştır ve kendisine eşlik etmesi için Nancy’yi de işin içine sürüklemiştir. Yeni Zelanda’da ıssız bir adada gerçekleştirilen ve “reality şov” tarzında olan yarışmada amaç her yarışmada olduğu gibi birinci olmaktır. Rakipler zorlayıcı, bulmacalar ise çetin cevizdir.

Nancy Drew 30: The Shattered Medallion
The Shattered Medallion’u diğer Nancy Drew yapımlarından ayıran en önemli özelliği şüphesiz kurgusu. 29. yapım olan The Silent Spy da farklı bir Drew oyunuydu ama o yapım olumlu yönde farklı iken Shattered Medallion olumsuz yönde bir grafik çiziyor. Bir adada ve yarışmada olmaya söylenecek bir söz yok ama Nancy Drew’i Nancy Drew yapan gizem unsuru maalesef bu yapımda yok. Yapımda bir yandan yarışmanın gerektirdiği bulmacaları çözerken bir yandan da yarışmanın yapımcısı Sonny Joon’un bir şeylerin peşinde olma ihtimalini araştırıyoruz. Aranızda benim gibi Nancy Drew hayranları varsa Sonny ismi onlara da yabancı gelmeyecektir. Hani her oyunda ismi bir yerlerde mutlaka karşımıza çıkan, uzaylılara düşkün Sonny vardı ya, otuzuncu yapımda kendisi kanlı canlı olarak karşımıza çıkıyor ama Sonny’nin bu sürpriz sahne alışı bile Shattered Medallion’u kurtarmaya yetmiyor. Yapımın süresi zaten kısa, sizi oyuna bağlayacak bir heyecan olmayınca öylece etrafta gezinip bulmaca çözüyorsunuz ve ortalama iki – üç saat içinde de bitirivermiş bulunuyorsunuz. Sonuç? Maalesef hayal kırıklığı.

DEVAMI DİĞER SAYFADA
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>