MWC 2020 resmi olarak iptal edildi

Berat Darıcı 13.02.2020 - 00:33
Barselona'da gerçekleşmesi beklenilen 2020 Mobil Dünya Kongresi yani MWC, GSMA'nın gerçekleştirdiği acil toplantı sonrasında resmi olarak iptal edildi.

Normalde Cuma günü yapılacak toplantı ile beraber akıbetinin belli olması beklenen 2020 Mobil Dünya Kongresi yani MWC iptal edildi. GSMA tarafından yapılan resmi açıklamaya göre 24-27 Şubat tarihleri arasında Barselona'da düzenlenmesi beklenen fuar katılımcıların sırasıyla katılmama kararlarını açıklaması ile erkenden iptal edilerek son bulmuş oldu.

SonyIntel, Vivo, Japon operatör NTT Docomo, MediaTek, LGMcAfee, Facebook, Cisco, Amazon, Intel ve Nvidia gibi birçok büyük firma iş ortaklarını ve misafirlerinin sağlığını düşünerek fuarda olmayacaklarını duyurması üzerine ısrarla fuar organizasyonunun yapacağız şeklindeki diretmesi yeterli olmadı.

MWC 2020 resmi olarak iptal edildi

Duyuru acil toplantı sonrasında geldi. Katılım eksikliğinden dolayı iptal kararı gelmiş gibi gözüküyor. Fakat yapılan açıklamada GSMA, iptalin ana nedeni olarak halk sağlığı konusundaki endişeleri belirtti. MWC 2021 fuarını dört gözle beklediklerini de söylemekten çekinmedi.

Barselona'da şimdiye kadar her hangi bir koronavirüs vakası görülmedi. 100 bin kişinin üzerinde dünyanın farklı yerlerinden ziyaretçi alması beklenen fuar önlem olarak en çokta katılım azlığından iptal edilmiş gibi gözüküyor.

Pek çok yeni telefon modelinin fuar sırasında tanıtılması bekleniyordu. Sony, LG, Samsung, Nokia gibi büyük firmalar yeni modellerini kullanıcılar ile duyuracaktı. Bu markaların telefonlarını önümüzdeki haftalarda bağımsız olarak tanıtması bekleniyor.

GSMA, bu yılın ilerleyen dönemlerinde gerçekleştirilmesi planlanan  MWC Şangay ve MWC Los Angeles'a odaklanacaktır. 2021 yılına kadar tekrar Barselona'ya bir dönüş gerçekleşmeyecek.

Hükümet ve Barselona Belediyesi şimdiye kadar yapılan açıklamalarda MWC'nin yapılması için gerekli tüm önlemlerin alındığını ve korkulacak bir şeyin olmadığını duyurmuştu. Pek çok kişiye iş imkanı da sağlayan fuarın yapılmaması ekonomik olarak ülkeye zarar verecektir. Etkinliğin Barselona'ya  500 milyon dolar civarında katkı sağlayacağı düşünülüyordu.

2006 yılından beri fuara ev sahipliği yapan İspanya hükümeti, MWC organize eden GSM Derneği (GSMA) ile beraber fuarın gerçekleşmesi için şimdiye kadar bir dizi açıklamada bulunmuştu. Sizce fuarın iptal edilmesi yerinde bir karar mı? Yoksa iptal edilmesi gerçekten gerekiyor muydu?

GSMA ayrıca her yıl Barselona, Şanghay ve Los Angeles'ta düzenlenen sektör lideri MWC etkinliklerinin yanı sıra Mobile 360 Serisi bölgesel konferanslar da gerçekleştiriyor.



AMD Ryzen Threadripper 3990X satışta



Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 13:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
MWC 2020 resmi olarak iptal edildi
İlginizi Çekebilir