1/2

Mühürkent

Hakan Bozdemir 13.09.2012 - 10:30
Türkler de oyun yapar!
Platformlar PC
Mühürkent
  • Yapımcı - Yayıncı Emre Şaşmaz - Bağımsız
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Korku,Macera
Merlin Puanı 70
Artılar Türk yapımı sıfır bütçeli oyun, modellemeler çok iyi, iki ayda yapılmasına rağmen bulmacaları zevk veriyor
Eksiler Sesler çok az ve eksik, grafikler günümüzün gerisinde, kısa oynanış deneyimi
Biz Türkler, oyun sektöründe yükselmeyi çok istiyoruz. Çeşitli oyunlar yaparak bunları belli ediyoruz zaten. Oyuncularımızın çoğu Unity motorunu kullanarak küçük bir oyun yapmaya uğraşıyorlar fakat çoğu kişi beceremiyor, hal böyle olunca çoğu kişi oyun yapmaktan vazgeçiyor. Bir fırsat verilse bir şeyler öğretilse herkesin bir şeyler başaracağına inanıyorum fakat bu fırsat bir türlü verilmiyor. Türkiye’de bir oyun geliştirme okulu yapılsaydı gitmek ister miydiniz?

Mühürkent
Türkler oyun yapabilir mi?
Bu sorunun cevabını herkes biliyor olmalı, İngilizler, Fransızlar, Almanlar, Amerikanlar vs. oyun yapabiliyorlarsa Türkler de oyun yapabilir demektir. Çünkü onlardan hiçbir eksiğimiz yok, sadece biraz tecrübe ve öz güven kazanmak lazım. Bugün incelemesini yaptığımız Mühürkent oyunu da bunun bir göstergesidir. Emre Şaşmaz (Pantharay) tarafından hazırlanan Mühürkent’te Türkler’in de oyun yapabildiklerini görebiliyoruz. Üstelik bu oyunu sıfır bütçe ile iki ayda tamamlamış Emre Şaşmaz.

Mühürkent’in hikâyesinden sizlere bahsedeyim. Türü Survival-Horror/Adventure (Hayatta kalma-Korku/Macera). Oyunun senaryosu Libya Çölü’nde araştırma faaliyeti yürüten ve kendilerinden haber alınamayan bir istihbarat ekibi ile yaptıkları araştırmayı ve onları kontrol etmek için bölgeye gönderilmiş bir istihbarat ajanı üzerine kurulu. Oyunda ekibi kontrol etmek için gönderilmiş istihbarat ajanını canlandırıyoruz. Bir ajan olduğumuz için birçok bulmaca ile karşı karşıya kalmamızda mümkün.