İlk oyunu ile ihracat rekoru da kırmayı başaran Taleworlds imzalı Mount & Blade 2: Bannerlord için sonunda beklenen açıklama yapıldı ve oyunun erken erişim çıkış tarihi 31 Mart 2020 olarak açıklandı. Yaklaşık 8 yıllık bir gelişim sürecinden sonra çıkmaya hazırlanan oyun, 40 gün sonra erken erişim ile karşımıza çıkacak.
Mount & Blade 2: Bannerlord çıkış tarihi ve Türkiye fiyatı belli oldu
Hali hazırda kapalı betası gerçekleşen Mount & Blade 2: Bannerlord'un çıkış dönemi aslında geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı. Taleworlds yetkilileri erken erişim için Mart ayını işaret etmiş fakat net bir gün açıklaması yapılmamıştı. Bu sabah saatlerinde yapılan açıklama ile oyunun erken erişim tarihi de duyurulmuş oldu. Firmanın sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada "Mount & Blade II Bannerlord 31 Mart 2020'de erken erişim olarak çıkacak. Oyun Steam, Epic Games Store ve Taleworlds sitesi üzerinden 49.99$ / 49.99€ / 39.99£ fiyat etiketi ile satılacak." ifadelerine yer verildi.
Diğer taraftan oyunun Türkiye fiyatı da en çok merak edilen noktalardan birisi. Bu konuda ilerleyen saatlerde resmi açıklama yapılacak fakat oyunun resmi forumlarından gelen bilgilere göre Mount & Blade 2: Bannerlord, Türkiye fiyatı 150 TL olacak.
Güncelleme: Oyunun 150 TL olacağı resmi olarak da açıklandı. Açıklamada "Steam, Epic Games Store ve TaleWorlds Entertainment’ın kendi sitesi üzerinden satılacak oyunun yurtdışı fiyatı 49.99$/49.99€ olurken Türkiye’deki oyunseverler Bannerlord’u 150TL’ye edinebilecekler." ifadelerine yer verildi.

Diğer taraftan oyunun erken erişim süreci ile ilgili bazı bilgilere baktığımızda özellikle hikaye modunun ilerleyen dönemlerde tamamlanabileceğini görüyoruz. Bu mod içerisinde yer alan evlilik, zanaatkarlık, isyan, kuşatma ve kendi krallığını yönetme gibi özellikler oyunun çıkış aşamasında bulunmayacak. Diğer taraftan Türkçe dil desteğinin de ilerleyen dönemlerde ekleneceği belirtilmiş durumda. Kısacası yher szaman olduğu gibi yurt dışı hedefleri ile birlikte erken erişim sürecinde daha çok multiplayer modlar üzerine durulduğunu da söyleyebiliriz.
Mount & Blade II: Bannerlord Beta İnceleme
Son olarak oyunun erken erişim duyurusu ile birlikte sistem gereksinimlerinde de bazı değişikliklere gidilmiş. Mount & Blade 2: Bannerlord sistem egreksinimleri şu şekilde;
Mount & Blade 2 Minimum Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi: Windows 7 (64-bit only)
İşlemci: Intel® Core™ i3-8100 / AMD Ryzen™ 3 1200
Bellek: 6 GB RAM
Ekran Kartı: Intel® UHD Graphics 630 / NVIDIA® GeForce® GTX 660 2GB / AMD Radeon™ HD 7850 2GB
Depolama: 60 GB kullanılabilir alan
Mount & Blade 2 Önerilen Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi: Windows 10 (64-bit only)
İşlemci: Intel® Core™ i5-9600K / AMD Ryzen™ 5 3600X
Bellek: 8 GB RAM
Ekran Kartı: NVIDIA® GeForce® GTX 1060 3GB / AMD Radeon™ RX 580
Depolama: 60 GB kullanılabilir alan
İlave Notlar: Nihai çıkışta bu tahminler değişiklik gösterebilir.

Yorumlar (6)
Dolar şu an güncel kurla 6.15 TL. Adamlar 3'e sabitlemişler ona göre hesap yapıyorlar, 300 vereceğinize 150 vereceksiniz ona rağmen hala size yaranamıyorlar. Bi garipsiniz cidden...
Bannerlord da AAA değil birader. Gears 5'in beş para etmediği senin kişisel görüşün ayrıca oyun 60 dolar ile çıktı hala da öyle. Satmadığı için falan da düşmedi. Tr fiyatı da özel diğerleri gibi. Bradalar kanalında bannerlord çıkış tarihi ve fiyatı adlı videoyu izlemeni öneririm. Bir bak bence.
oldu olacak ihametgahta beyan edelim.zihniyete bak.yurtdışındayken yurtiçi fiyat istiyor. yeminlen sende almancı zihniyeti var.senden 10 numara almancı olur zaten her zaman söyledim şimdide söylüyorum.almanyada 3.5 milyon almancı,türkiyede 80 milyon almancı vardır (şark kurnazı).
16.34 dolar değil konu. Oyun sadece vr için çıkıyor. Vr ın ne olduğunu biliyonmu sen??
Valve ile bu adamlar birmi şişko yattığı yerden kazanıyor istese doları 1 tl den de hesaplar ama bu adamlar oyun yapmak için para dökmüşler steam gibi platformları olsa gelir getiren , o zaman 50 tl den de satarlardı dilide eklerlerdi ama adamların gideri fazla
150 Tl oldukça normal bir Fiyat günümüz için özellikle bu düzeyde bir oyun için gayet adil.Adamlar 50 euro dan satacak avrupaya daha ne kadar yardımcı olsunlar bedavamı versinler ne istiyorsunuz.