Miyagi Usta, PlayStation Vita'ya geliyor

Merlinin Kazanı 31.01.2012 - 13:34
Karate Kid'in unutulmaz bilge hocası, Reality Fighters’da
Unutulmaz, “Kötü öğrenci yoktur, kötü öğretmen vardır. Öğretmen söyler, öğrenci uygular” repliğinin sahibi, efsanevi dövüş ustası Mr. Miyagi (rahmetli Pat Morita), Sony’nin 22 Şubat 2012 tarihinde, tüm dünyada eş zamanlı olarak pazara sunacağı, merakla beklenen yeni oyun konsolu PlayStation®Vita (PS® Vita) ile yeniden dövüş sahnesinde. Miyagi Usta, bu defa, PS® Vita’nın gerçek mekanlarda sanal dövüşçüleri yöneterek, turnuvalara katılma imkanı sunan Augmented Reality destekli dövüş oyunu Reality Fighters ile yeni çıraklar yetiştirecek.  

Miyagi Usta ile PS® Vita’da dövüş sanatı
PSP’deki Invizimals adlı oyunları ile tanıdığımız Novarama Technologies tarafından PS® Vita’ya özel geliştirilen Reality Fighters oyununda, Miyagi Usta, oyunculara, önce PS® Vita kameralarını kullanarak, kendi surat fotoğraflarını, oyundaki dövüşçülerin suratının yerine yerleştirmeyi gösterecek. Bu sayede oyuncular, gerçek anlamda kendilerini oyunun içinde hissederek, dövüş deneyimi yaşayacak. Miyagi Usta, özlü sözleri, bilgeliği ve ipuçları ile oyunculara, bu zorlu yolculukta yol gösterici olacak ve onları, cesaretlendirerek, gerçek birer Reality Fighter kimliğine kavuşmalarını sağlayacak.

Büyük sınav, Miyagi Usta ile karşılaşınca başlıyor
Tüm öğrenme süreçlerinden sonra oyuncular için tek bir final sınavı kalacak: Miyagi Usta ile dövüş. Eşsiz karate dövüş stilinin yanı sıra Miyagi Usta, oyun içerisindeki on beş farklı dövüş stilini de ustalıkla kullanabildiği için bir hayli zorlu ve yorucu bir rakip. Zafer kazanmak isteyen oyuncuların tüm bu bilgeliği ve tekniğe karşı çok dikkatli olması gerekiyor.

Azmin zaferi: Unutulmaz bir sahneyi yaşamak  
Oyunda, azimli oyuncular, çok güzel bir şekilde ödüllendiriliyor. Bu aşamaya gelen oyuncular, Karate Kid filminde Daniel-san’ın, Miyagi Usta ile karşılaştığı ilk sahnedeki özel kıyafetini giyme ve Mr. Miyagi olarak oyuna devam etme şansına erişiyor. Ayrıca, oyuncular, Miyagi Ailesi’ne ait olan özel alın bandının da kilidini açarak, oyun boyunca bu şanlı bandı takabiliyor.   

Sinema tarihinin unutulmaz efsanesi
Mr. Miyagi, sinema tarihinin sevgiyle hatırlanan en unutulmaz karakterleri arasında yer alıyor. Sıra dışı eğitim teknikleri, eşsiz mizah gücü ve bilgeliği, Miyagi Usta’yı, ilk olarak 1984 yılında sinema perdesine merhaba diyen orijinal Karate Kid filmi ve devamında gelen serileri (Karate Kid Bölüm: 2 ve Karate Kid Bölüm: 3) ile dünyanın en ünlü ve sevilen karate hocası haline getirdi. Miyagi rolünü canlandıran ve 2005 yılında hayata veda eden oyuncu Pat Morita’ya da Akademi (Academy Awards®) ve Altın Küre (Golden Globe® Awards) Ödülleri’nde En iyi Erkek Oyuncu dalında ödül getirdi. Efsanevi Sensei şimdi de, PS® Vita oyuncuları için geri döndü.

Usta Miyagi’ye, Jim Ward sesiyle hayat veriyor
Oyunda büyük usta Miyagi’yi, Call of Duty, Ratchet & Clank, Metal Gear Solid ve daha nice önemli oyuna karakteristik sesiyle hayat veren ünlü aktör Jim Ward seslendiriyor.

PS Vita’nın, 3G/Wi-Fi kristal siyahı model 959, Wi-Fi kristal siyahı modeli ise 799 TL’ye satışa sunulacak.

- Basın Bülteni
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 18:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
Miyagi Usta, PlayStation Vita'ya geliyor
İlginizi Çekebilir