Eğer Minecraft'ta istediğiniz başarıyı yakalamıyorsanız, Minecraft konsol komutları, sunucu komutları ve Minecraft hile kodları işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Sanal dünyayı fethetmek için komut satırını açmak, bazı kelimeler ve semboller yazmak ve kendinize elmas zırhlı yapmak, düşündüğünüzden çok daha kolay olabilir.
Bir konsol komutu, bir harf dizisinden çok daha fazlasıdır. Etrafınızdaki her düşmanı öldürmekten envanterinizdeki tüm metalleri anında eritmeye kadar dünyayı anında değiştirebilirler. Bu sayede zamandan tasarruf edip, Minecraft projenizi daha hızlı bir şekilde ortaya koyabilirsiniz.
Minecraft konsol komutlarının kullanımı son derece basittir. Yeni bir Minecraft dünyası yaratırken, hilelere izin verip vermemeyi seçmeniz istenecek. Evet'i seçip dünyayı yükledikten sonra, tüm hilelerinizi ve komutlarınızı gireceğiniz komut satırını açmak çekmek için “C” tuşuna basmanız yeterli olacaktır.
Tek oyuncuda girdiğiniz herhangi bir komutun önüne eğik çizgi (/) getirilmesi gerekir; çok oyunculu komutlar bu önekle çalışmaz.
Bundan sonra tüm yapmanız gereken, istenen komutu yazıp “Enter” tuşuna basmak.
@p – en yakın oyuncu
@r – rastgele oyuncu
@a – tüm oyuncular
@e – tüm varlıklar
@s - komutu yürüten varlık
Hedef seçici değişkenler, tam adlarını yazmadan belirli bir hedef belirler. Minecraft sunucularında oynarken bunları görmeye alışacaksınız.
/help [KomutAdı]
Verilen komut hakkında daha fazla bilgi sağlar.
/give
Başka bir oyuncuya envanterinizden bir eşya vermek için kullanılır. Örnek: /give merlin minecraft:planks 13. Bu komut, tek nesne verirken çok gerekli olmasa da çok sayıda vereceğiniz zaman oldukça kullanışlıdır.
/tp [HedefOyuncu] x y z
Kendinizi veya başka bir oyuncuyu anında dünyanın belirli bir yerine taşımak için kullanılır. Koordinatlar yerine başka bir oyuncunun adını kullanmak, hedefi doğrudan söz konusu oyuncunun konumuna taşıyacaktır. Ayrıca bu Minecraft haritaları ile yeni bir dünyaya ışınlanabilirsiniz.
/kill
Karakterinizi öldürür, başka bir oyuncunun adını ekleyerek komut onlara da uygular.
/weather
Hava durumunu veya dünyanızı seçmenizi sağlar. Seçenekler şunlardır: rain (yağmur), thunder (gök gürültüsü) ve snow (kar).
/gamemode creative
Oyun modunu, oyuncu uçuşuna, sınırsız kaynağa izin veren ve size saldıranların durdurulmasını sağlayan yaratıcı moda çevirir.
/gamemode survival
Oyun modunu Hayatta Kalma moduna değiştirir; bu, çetelerin size saldıracağı ve tüm kaynakları eski moda bir şekilde toplamanız gerektiği anlamına gelir.
/set time 1000
Zamanı günden güne ayarlar. "1000" yerine şafak için "0", öğlen için "6000", alacakaranlık için "12000" ve gece için "18000" yazın.
/difficulty peaceful
Zorluğu Barışçıl moda değiştirir. Diğer zorluk seviyeleri: easy (kolay), normal (normal) ve hard (zor) olarak kullanılabilir.
/seed
Bu, dünyanız için bir kod üretecek, bunu not edin, böylece gelecekte aynısını yükleyebilirsiniz.
/gamerule keepInventory true
Öldükten sonra eşyalarınızı kaybetmemenizi sağlar. Bunu geri almak için "true" yerine "false" yazın.
/gamerule doDaylightCycle false
Bu, oyunun gün/ışık döngüsünü durduracaktır. Eski haline çevirmek için “/gamerule doDaylightCycle true” yazın.
/summon
İstediğiniz bir yaratığı veya nesneyi anında dünyanıza getirir, özellikle birkaç evcil kediniz eksik olduğunda kullanışlıdır.
/atlantis
Dünyanın su seviyesini önemli ölçüde yükselterek en yüksek dağlar hariç hepsini sular altında bırakır.
/ride
Karşılaştığınız yaratığı bir bineğe dönüştürür.
/instant mine
Herhangi bir araçla tek tıklamayla madencilik.
/freeze
Mobları durdurur.
/falldamage
Düşme hasarını açar ve kapatır.
/firedamage
Yangın hasarını açar ve kapatır.
/waterdamage
Su hasarını açar ve kapatır.
/superheat
Tüm öğeleri eritilmiş forma dönüştürür.
/instantplant
Ekilen bir tohumun büyümesini beklemenize gerek kalmaz.
/dropstore
Tüm envanter öğelerini yakınlarda ortaya çıkan bir sandıkta saklar.
/itemdamage
Silahlar artık hasar almayacak veya bozulmayacak.
/duplicate
Sevdiğiniz eşya yığınını çoğaltarak size verir.
Oyununuzu geliştirmenize ve zamandan oldukça tasarruf etmenize yarayacak, ihtiyaç duyacağınız tüm Minecraft konsol komutları bunlar. Elbette bunları uygulamak oyundan alacağınız keyfi zora sokabilir. Ancak, Minecraft'ta Google Earth gibi haritaları yapanları gördükten sonra, en azından güzel bir bina yapmak için günlerce çalışmak istemiyorsanız da tam size göre olacaktır.