Microsoft'tan yeni bir oyun çubuğu geliştiriyor

Taylan Bal 17.08.2023 - 10:23
Dikkatli bir kullanıcı, Microsoft Store üzerinden erişilebilen, oyunculara yönelik yeni bir oyun çubuğunu fark etti.

Microsoft, Microsoft Teams'i kullanmanız için yeni yollar bulmaya devam ediyor. Son gelişme olarak, Windows 11'de indirebileceğiniz "Microsoft Teams Play Together" widget'ı(araç) bulunuyor. Bu, Windows PC'nizde oyun oynarken Discord gibi rakip bir hizmet yerine arkadaşlarınızı Teams aracılığıyla bir araya getirmenin yeni bir yolu olarak karşımıza çıkıyor.

Yeni araç kolay bir şekilde kullanılabilecek

Microsoft Store üzerinden erişilebilen ve MSPoweruser tarafından fark edilen bu Xbox Game Bar widget'ı, zaten Windows 11'e önceden yüklenmiş olan tüketici sürümü Microsoft Teams'i (sohbet uygulaması) kullanıyorsanız kısmen işlevsel olacak. Kişisel Microsoft Hesabınızla oturum açıp, Microsoft Teams aracılığıyla oyun oynarken oyun ekranınızı paylaşabilir ve video veya sesli sohbet yapabilirsiniz. Xbox Game Bar ekranını Windows Tuşu ve G tuşu ile çağırarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Widget olarak işlev gördüğü için, arkadaşlarınızın video akışını oyununuzun üzerine bindirilmiş olarak görebilirsiniz. Ayrıca daha fazla arkadaşınızın katılması için bir bağlantı oluşturabilir ve paylaşabilirsiniz. En fazla 20 kişi çağrıya katılabilir ve çağrıyı daha sonra sohbet yoluyla da sürdürebilirsiniz.

Şimdilik sadece bir adet değerlendirme aldı

Microsoft Teams Play Together widget'ının Microsoft Store'da sadece bir değerlendirme aldığı görüldü. Değerlendirmede kurulumunun ve başlatılmasının oldukça kolay olduğu belirtiliyor. Ek olarak bu araç Windows 10'da da çalışıyor. Çünkü sistem gereksinimleri Windows 10 sürüm 17763.0 veya daha yüksek olarak listelendi.

Bu araç ne kadar harika ve kullanışlı olursa olsun, hizmeti beğenmeyenler tarafından agresif bir şekilde eleştirileceğe benziyor. Microsoft zaten Teams sohbet uygulamasını Windows 11 görev çubuğuna sabitlemiş durumda ve bu widget varsayılan olarak yüklenmese de, Windows'da başka bir Teams entegrasyonu olacak.

Microsoft Teams ile oyun oynamak, şimdilik garip geliyor. Windows 11'de kullanıma sunulan "Microsoft Teams Play Together" widget'ı, arkadaşlarınızla iletişim kurmanın yeni bir yolu olabilir. Ancak oyun deneyimine entegre edilmesi, bazı kullanıcılar için saçma bir durum olarak yorumlanıyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 06:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft'tan yeni bir oyun çubuğu geliştiriyor
İlginizi Çekebilir