Microsoft, Xbox Series X dijital modeli üzerinde çalışıyor olabilir

Taylan Bal 9.08.2023 - 12:40
Microsoft'un Xbox Series X için dijital model çıkarmayı düşündüğü yönündeki büyük bir dedikodu şu sıralar hızla yayılıyor.

Microsoft'un 2022 dördüncü çeyrek satışlarını açıklamasıyla, Xbox Series X/S'in oldukça başarılı bir performans sergilediğini söyleyebiliriz. Xbox Game Pass, Xbox desteğinin ana kaynağı olabilir.

Microsoft'un Xbox Series X dijital modeli iddiaları gündemi sallıyor

Microsoft, Xbox'un konsol savaşlarını kaybettiğini iddia etse de, Xbox Series X/S mevcut başarıdan memnun. Şirket, 2023 mali yılının rekor sayıda aylık Xbox kullanıcısı kazandığını duyurdu.

Microsoft, yeni üçüncü taraf oyun çıkışlarını Xbox Game Pass'e bağladı. Genel olarak, oyun devi yazılım tarafındaki başarısını keyifle yaşıyor gibi görünüyor. Bu büyük dijital oyun odaklı yaklaşım, Microsoft'un gelecekte bu trendi daha fazla keşfetmeyi düşündüğünü gösteriyor.

XboxEra Podcast'in bir bölümünde tanınmış Xbox sızıntıçısı ve sunucu Shpeshal Nick, Microsoft'un Xbox Series X'in yalnızca dijital olan bir modelini düşündüğünü bildirdi. Bu durumun temel nedeni, şirketin disk sürücüsünü çıkartarak konsolun boyutunu muhtemelen küçültmeyi düşünmesi.

Dedikodular, söz konusu dijital sürüm Seri X'in, diğer donanımlarla birlikte, 2025 yılında piyasaya sürülmesinin hedeflendiğini öne sürüyor. Xbox Series S, Xbox'un dijital sürümü olarak varlığını sürdürüyor, ancak ürünü satın alma kararını etkileyen bir dizi donanım farkı bulunuyor. Bunlardan biri 4K oyun özelliğinin eklenmesi olarak karşımıza çıkıyor.

Phil Spencer başarının farklı metrikleri olduğunu düşünüyor

Xbox patronu Phil Spencer, Xbox konsol satışlarıyla ilgilenmiyormuş gibi görünüyor. Çünkü başarının farklı metrikleri olduğuna inanıyor. Bu açıklama, Xbox Series X dijital sürümü söylentilerini sorgulayabilir. Bunun sebebi ise Microsoft’un, konsol satışlarıyla ilgili farklı bir yaklaşım benimseyebileceği. Şirket resmen oyun topluluğunda ne kadar başarılı olduğunu görmekten keyif alıyor gibi görünüyor.

Ancak Nintendo'nun yeni bir konsol ve PS5 Pro sürümünün sızıntıları dolaşıyorsa, Microsoft'un rakiplerinin adımlarıyla uyumlu plan yapmamak biraz saçma olurdu. Xbox Series X dijital sürümünün çıkıp çıkmayacağına bakılmaksızın, oyun devi, konsol savaşlarıyla başa çıkarken iyi bir şekilde hazırlıklı olmak istiyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 21:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2023 15:58
Ne sanıyorlar, BD sürücüsünü çıkarttıklarında fiyatı çerez parası mı olacak? Zengin koleksiyoner oyuncular bunu asla kabul etmez, ancak belki biraz fakir sevindirirler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.08.2023 15:53
çok mantıklı series x'imde hiç kullanmadım ve muhtemelen kullanmayacağım bir blu-ray sürücüm var.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft, Xbox Series X dijital modeli üzerinde çalışıyor olabilir
İlginizi Çekebilir