Microsoft, Xbox oyuncularına yeni kontrolör özelliği sunuyor

Taylan Bal 10.08.2023 - 20:25
Microsoft, Xbox One ve Xbox Series X|S konsollarına kullanıcıların kontrolörlerini hızlı ve kolay bir şekilde bağlayıp yapılandırmasını sağlayan kullanışlı bir Xbox kontrolör özelliği ekledi.

Bu yeni özellik, Xbox oyuncularının geri bildirimlerine dayalı olarak yenilenen bir gösterge paneli tasarımını sunan yeni Xbox One ve Xbox Series X|S kullanıcı arayüzü güncellemesini yükleyen tüm oyunculara sunulacak.

Microsoft'tan Xbox kontrolcüsüne yeni özellik

Microsoft, 26 Temmuz'da, Xbox One ve Xbox Series X|S panolarına yaşam kalitesi iyileştirmeleri ve ayarlar getiren yeni bir Xbox kullanıcı arayüzü dağıtımına başladı. Yenilenmiş gösterge paneli sayesinde oyuncular Kütüphane, Mağaza, Xbox Game Pass ve yeni kişiselleştirme özelliklerine kolayca erişebilirler. 

Örneğin, güncelleme oyuncuların kendi arka planlarını eklemelerine ve sabitlenmiş oyunları ve grupları özelleştirmelerine izin veriyor. Ayrıca, Arkadaşlar ve Topluluk Güncellemeleri ile İzle ve Dinle bölümleri sayesinde Xbox hayranları diğer toplulukları keşfedebilir ve eğlence uygulamalarını kolayca gözden geçirebilirler.

Microsoft'tan Xbox kontrolcüsüne yeni özellik

The Verge'den Tom Warren, son Xbox kontrolör özelliğini gösterdi. Bu özellik sayesinde Xbox One ve Xbox Series X|S konsollarında eşleştirme düğmesine basmanız gerekmeden kontrolörleri ve aksesuarları eşleştirebilirsiniz. Xbox oyuncuları “yeni ev deneyimi” güncellemesini yükledikten sonra, gösterge panelinde Xbox aksesuarları uygulamasını açabilir ve "Bir Cihaz Bağla" seçeneğini seçebilirler. 

İstenen kontrolör seçeneği seçildiğinde, Xbox oyuncuları sadece kontrolörlerinin eşleştirme düğmesini basılı tutarak işlemi tamamlamak zorunda olacak. Bu da aslında büyük bir rahatlık sunuyor.

Yeni kontrolör özelliği ile Xbox oyuncuları daha hızlı bağlanacak

Yeni kontrolör eşleştirme özelliği şu anda Xbox Insiders programına katılan Xbox One ve Xbox Series X|S oyuncuları için alfa testi aşamasında. Bu yeni UI güncellemesi önümüzdeki birkaç hafta içinde tüm Xbox oyuncularına dağıtılacak ve Tom Warren, eşleştirme özelliği için testin, gösterge paneli güncellemesi genel olarak erişilebilir hale geldiğinde tamamlanmış olabileceğini düşünüyor.

Xbox'un yeni kontrolör özelliği, artık konsolun eşleştirme düğmesine basılmasına gerek olmadığı için genel oyuncu deneyimini geliştirme olanağı sunuyor. Eşleştirme sürecini hızlandırmak aynı zamanda oyuncuların yerel oyuna hızla birden fazla kontrolörü eşleştirmesine ve yapılandırmasına olanak tanıyor. Ayrıca, hızlı eşleştirme süreci, oyuncuların oyun konsolunda oynanan oyunlardan uzak kalmayı en aza indirerek kolayca kontrolör değiştirmelerine da olanak tanıyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 07:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2023 17:01
Peki Starfield'i türkçeleştirme özelliği olan tuş ne zaman sunulacak?
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2023 17:53
Öyle bir şey olmayacak unut onu
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft, Xbox oyuncularına yeni kontrolör özelliği sunuyor
İlginizi Çekebilir