Microsoft Xbox 'kontrolcü sıkıntısını' onaylıyor

Alparslan Gürlek 22.06.2022 - 11:17
Microsoft Xbox kontrolcülerinde stok sıkıntısı yaşadığını onaylıyor. Büyük perakendecilerdeki ürünlerin bu ay tamamen satıldığı bildiriliyor.

Bu ay büyük perakendecilerdeki bütün Xbox kontrolcülerinin satılmasının ardından Microsoft, bu konuda stok sıkıntısı yaşadığını onayladı. Özellikle Avrupa'da Xbox kontrolcüleri anlamında büyük bir stok sıkıntısı yaşanıyor. Birleşik Krallık'ta şu anda birçok büyük perakendecilerde ve hatta Microsoft'un mağazalarında bile herhangi bir renkte Xbox kontrolcüsü bulmak mümkün değil.

Microsoft Xbox kontrolcülerinde stok sıkıntısı yaşadığını onayladı

Stok sıkıntısı başlayınca tahmin edebileceğiniz gibi fiyatlar da oldukça yükseldi. Siyah kontrolcünün satıldığı bir avuç perakendeciden biri olan Amazon UK'de fiyat, 94 sterlin olarak karşımıza çıkıyor. Resetera forumlarında kullanıcılar Avustralya, Fransa, Hollanda ve Almanya dahil olmak üzere çeşitli ülkelerde kontrolcülere ulaşmakta zorluk yaşadıklarını belirtiyor. Türkiye'de de Teknosa gibi teknoloji mağazalarında kontrolcülerin stoklarda bulunmadığı gözümüze çarpıyor.

Tabi Xbox Tasarım Laboratuvarı halen kendi özel kontrolcülerini tasarlamak ve satın almak isteyen oyunculardan sipariş alıyor. "Siparişinizi verdikten sonra 28 gün içerisinde kontrolcünüz elinizde olacak" iddiasını da sürdürmeye devam ediyor. Tabi durumun böyle işleyip işlemediği hakkında henüz bir güncelleme yok. 

Microsoft Xbox 'kontrolcü sıkıntısını' onaylıyor

Bir Microsoft sözcüsü VGC'ye "Tedarik kesintileri nedeniyle şu anda Xbox kablosuz oyun kumandalarını bulmanın zor olabileceğini biliyoruz" dedi. "Bunu geliştirmek için üretim ve perakende ortaklarımızla mümkün olduğunca hızlı şekilde çalışıyoruz. Lütfen stoklar için yerel satıcınıza danışın."

Birçok perakendecide şu anda yalnızca ikinci el kontrolcüler satılıyor olsa da Avrupa'ya nazaran ABD'de bu kontrolcülere erişimin daha kolay olduğu görülüyor. Küresel çip krizi nedeniyle gerek konsollarda gerek ise aksesuarlarındaki bu stok sıkıntısı bizler için yeni bir şey değil ancak kolayca bulunabileceği dönemlere ne zaman geri dönecek, işte orası muamma.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 16:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft Xbox 'kontrolcü sıkıntısını' onaylıyor
İlginizi Çekebilir